Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rally Il Ciochetto

Featured Replies

Napisano

Nasz Robert dzisiaj zamierza wystartować w rajdzie Rally Il Ciochetto. Na prawym fotelu usiądzie Giuliano Manfredi. Ciekawe jak Robert się spisze w tym rajdzie?

Napisano

> Nasz Robert dzisiaj zamierza wystartować w rajdzie Rally Il Ciochetto. Na prawym fotelu usiądzie

> Giuliano Manfredi. Ciekawe jak Robert się spisze w tym rajdzie?

pewnie jak zwykle wklepie wielu teoretycznie lepszym załogom biglaugh.gif

Napisano

> Nasz Robert dzisiaj zamierza wystartować w rajdzie Rally Il Ciochetto. Na prawym fotelu usiądzie

Jak to jak - wszystkie S1600 i S2000 będą za nim wink.gif

Może być problem - popadało śniegiem, a S1600 to nie jest najlepszy sprzęt na śnieg frown.gif

1 OS jeszcze trwa, a Robert jest póki co na czwartym miejscu. Wyniki na żywo LINK

Napisano

> Jak to jak - wszystkie S1600 i S2000 będą za nim

> Może być problem - popadało śniegiem, a S1600 to nie jest najlepszy sprzęt na śnieg

> 1 OS jeszcze trwa, a Robert jest póki co na czwartym miejscu. Wyniki na żywo LINK

2 OS: 1 czas i 4 miejsce w generalce

czyli jak napisałem: klepie niemal wszystkich biglaugh.gif i to starszym remplem niż w poprzednich rajdach biglaugh.gif

Napisano

> 2 OS: 1 czas i 4 miejsce w generalce

> czyli jak napisałem: klepie niemal wszystkich i to starszym remplem niż w poprzednich rajdach

Świetnie mu idzie.

Teraz spadł na 2 OS na czwarte miejsce. Nie wiem jakie warunki są, ale po wynikach mam wrażenie że nie są za dobre i przedni napęd+ duża moc przeszkadzają - w czołówce są S2000 i dużo słabsze 106 GTI, Delta Integrale, Impreza i Seicento Sporting. Robert to jedyne S1600 w 10-ce

EDIT: źle spojrzałem - nie spadł - ja spojrzałem na 1 OS mlot.gif

Napisano

> Świetnie mu idzie.

> Teraz spadł na 2 OS na czwarte miejsce. Nie wiem jakie warunki są, ale po wynikach mam wrażenie że

> nie są za dobre i przedni napęd+ duża moc przeszkadzają - w czołówce są S2000 i dużo słabsze

> 106 GTI, Delta Integrale, Impreza i Seicento Sporting. Robert to jedyne S1600 w 10-ce

OS3 - Qbek właśnie wykręcił czas o 2 sek. lepszy niż lider generalki biglaugh.gif

OS jeszcze trwa ale raczej ciężko będzie komuś pobić ten czas biglaugh.gif

Napisano

> OS3 - Qbek właśnie wykręcił czas o 2 sek. lepszy niż lider generalki

> OS jeszcze trwa ale raczej ciężko będzie komuś pobić ten czas

I tym sprytnym sposobem Robert wyszedł na prowadzenie w generalce po 3 OSach brawo.gif

Napisano

to jakiś kjs??

odcinki po 2 km?

Napisano

> I tym sprytnym sposobem Robert wyszedł na prowadzenie w generalce po 3 OSach

OS4 - Qbek 4 ale dalej lideruje w generalce

Napisano

Nie wiem, to sie okaze.

Zamiast wynikow wolalbym jakis onboard. zlosnik.gif

Napisano

> Nie wiem, to sie okaze.

> Zamiast wynikow wolalbym jakis onboard.

OS 5 odwołany...

OS 6 się zaczął

Napisano

> juz trava sie odegral na 6

3 sek to jeszcze do odrobienia

jeszcze dziś nie koniec a i jutro cały dzień

Napisano

coś się chyba stało na 7 OS, bo wg tego live time kubek wyjechał o 17.09 , odcinek trwa niecałe 7 minut a do 17.30 jeszcze nie dojechał... podobnie michelini, który pojechał 20 minut przed qbkiem

Napisano

> dowcipniś

> ale jak to startuje w rajdach?

hmm.. let's think...

Ma homologację? 001.gif

pierwszą rajdówkę z wysokoprężnym silnikiem (i niejednego) w rajdzie widziałem na Rzeszowskim rok temu. To była astra "w klekocie". Jechało też coś jeszcze ale nie pamiętam już dokładnie. Przykro było na to patrzeć, ale chmura sadzy po wyjściu z nawrotu to coś niezapomnianego palacz.gif

Napisano

> hmm.. let's think...

> Ma homologację?

> pierwszą rajdówkę z wysokoprężnym silnikiem (i niejednego) w rajdzie widziałem na Rzeszowskim rok

> temu. To była astra "w klekocie". Jechało też coś jeszcze ale nie pamiętam już dokładnie.

> Przykro było na to patrzeć, ale chmura sadzy po wyjściu z nawrotu to coś niezapomnianego

co sie z tym swiatem porobilo... juz nawet boćki w rajdach startuja alien.gif

Napisano

> co sie z tym swiatem porobilo... juz nawet boćki w rajdach startuja

boćki, auta na gaz... zresztą nie tylko w rajdach, w wyścigach audi i peugeot od jakiegoś czasu wystawiają "dyszle" w 24h Le Mans i wygrywają.

Napisano

Pierwszym dieslem w polskich rajdach było bodajże w 2003 roku Skoda Fabia RS TDI, jeździł nią Tomasz Płaczek, mały wtedy jeszcze byłem ale pamiętam coś takiego zlosnik.gif Sezon wcześniej ten sam zawodnik jeździł benzynową Fabią z ABSem

Napisano

> coś się chyba stało na 7 OS, bo wg tego live time kubek wyjechał o 17.09 , odcinek trwa niecałe 7

> minut a do 17.30 jeszcze nie dojechał... podobnie michelini, który pojechał 20 minut przed

> qbkiem

tak jak pisałem: KLIK

Napisano

> Pierwszym dieslem w polskich rajdach było bodajże w 2003 roku Skoda Fabia RS TDI, jeździł nią

> Tomasz Płaczek, mały wtedy jeszcze byłem ale pamiętam coś takiego Sezon wcześniej ten sam

> zawodnik jeździł benzynową Fabią z ABSem

Prawda. Z tego co pamietam auto dosc awaryjne bylo. Pozatym VW wystawiał Golfa IV KIT CAR TDI w rajdach.

Napisano

Ten Golf to chyba z 250 koni miał, ztcp Raimund Baumschlager w mistrzostwach Austrii startował nim i to z niezłymi wynikami.

A tak w ogóle to w tej chwili diesle całkiem popularne są w Czechach, Słowacji, na Węgrzech. Głównie Skody, ale też Ibizy, Astry.

Napisano

> Pozatym VW wystawiał Golfa IV KIT CAR TDI w

> rajdach.

Powstało ich trochę - jeździły m.in. w Niemczech, Austrii i Wielkiej Brytanii. Nieco wcześniej po trasach śmigał Golf III 1.9 TDI i chyba był prowadzony przez Raimunda Baumschlagera.

Napisano

> coś się chyba stało na 7 OS, bo wg tego live time kubek wyjechał o 17.09 , odcinek trwa niecałe 7

> minut a do 17.30 jeszcze nie dojechał... podobnie michelini, który pojechał 20 minut przed

> qbkiem

Niestety stało się. SS7 - Kubica i Michelini zakończyli tak samo - na murku. Clio straciło koło i nie chciało dalej jechać. Po przejeździe 23 załóg SS przerwali.

Kubica jedzie dalej (doliczyli mu 3 min), a Michelini się wycofał. Po 1 dniu Robert spadł na 23 miejsce i można powiedzieć że jest już po rajdzie - strata 3 min do prowadzącego i 2:10 do podium, a zostało 3 pętle po krótkich odcinkach (3,02km i 1,84 km). Trzeba powiedzieć jedno - jechał ładnie claps.gif

Napisano

> Niestety stało się. SS7 - Kubica i Michelini zakończyli tak samo - na murku. Clio straciło koło i

> nie chciało dalej jechać. Po przejeździe 23 załóg SS przerwali.

> Kubica jedzie dalej (doliczyli mu 3 min), a Michelini się wycofał. Po 1 dniu Robert spadł na 23

> miejsce i można powiedzieć że jest już po rajdzie - strata 3 min do prowadzącego i 2:10 do

> podium, a zostało 3 pętle po krótkich odcinkach (3,02km i 1,84 km). Trzeba powiedzieć jedno -

> jechał ładnie

no szkoda, bo jechał super.... ale co innym zawodnikom w mocniejszych autach krwi napsuł to jego biglaugh.gif

to coś jak w F1: w nienajlepszym aucie osiągał miejsca na których nie miał prawa teoretycznie się znaleźć biglaugh.gif

Napisano

> no szkoda, bo jechał super.... ale co innym zawodnikom w mocniejszych autach krwi napsuł to jego

> to coś jak w F1: w nienajlepszym aucie osiągał miejsca na których nie miał prawa teoretycznie się

> znaleźć

W f1 to tak tego nie widać, bo najczęściej kończy wyścig na swoim miejscu w stadzie...

Natomiast tutaj...

przecież to auto to teoretycznie stary parch...

Napisano

> W f1 to tak tego nie widać, bo najczęściej kończy wyścig na swoim miejscu w stadzie...

> Natomiast tutaj...

> przecież to auto to teoretycznie stary parch...

F1 wydaje sie byc bardziej elitarna

a chyba roznice miedzy czolowymi kierowcami sa nie tak wyrazne.

Napisano

Mistrzowskie oklejenie hehe.gif

Wiedziałem, że było kiedyś takie Clio WIlliams, ale myślałem, że tak samo nazywa się to Clio S1600 którym zwykle jeździł i byłem pewien, że to tym nowym jedzie icon_eek.gif

To teraz szacun do kwadratu bow.gif

Napisano

> Mistrzowskie oklejenie

> Wiedziałem, że było kiedyś takie Clio WIlliams, ale myślałem, że tak samo nazywa się to Clio S1600

Aleś wymyślił zlosnik.gif

Napisano

Oklejenie kozak zlosnik.gifok.gif

A obserwując "wsteczny"(jeśli chodzi o wiek) trend to na kolejnym rajdzie Kubek będzie chyba startował Renault 5 Turbo zlosnik.gif

Napisano

> Oklejenie kozak

> A obserwując "wsteczny"(jeśli chodzi o wiek) trend to na kolejnym rajdzie Kubek będzie chyba

> startował Renault 5 Turbo

Niekoniecznie.....

Napisano

> Niekoniecznie.....

Ooo... byłoby nieźle ok.gif

btw. Rozwalił mnie sąsiedni link z "propozycji" do tego filmiku yikes.gifhehe.gif

Napisano

Widziałem wcześniej ok.gif , z początku myślałem, że to jaja jakieś hehe.gif

Napisano

> Niekoniecznie.....

nie sadze zeby renowka pozwolila na start fura innej marki

predzej megane n4

a moze po mariazu z lotusem wezma protona satrie s2000 zlosnik.gif

Napisano

> nie sadze zeby renowka pozwolila na start fura innej marki

> predzej megane n4

> a moze po mariazu z lotusem wezma protona satrie s2000

Jak sprzedadza udzialy to moga miec malo do powiedzenia

Napisano

> nie sadze zeby renowka pozwolila na start fura innej marki

> predzej megane n4

> a moze po mariazu z lotusem wezma protona satrie s2000

Za mało Renault w Renault zlosnik.gif a tego Protona na pewno nie weźmie hehe.gif

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.