Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TU MTU miał ktoś doczynienia

Featured Replies

Napisano

Brat wykupil ubezpieczenie w MTU. W miedzyczasie ktos mu zrobil szkode. niestety sprawca nieznany wiec musi ja naprawic ze swojego ubezpieczenia. przyszedl rzeczoznawca, zrobil wycene i powiedzial ze polisa nie obejmuje naprawy bezgotowkowej w ASO. dla mnie to troche dziwne ze daja tylko i wylacznie kase na konto, albo pan cos sciemnial. Ma ktos jakies doswiadczenia w tej materii?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

a w jakim wariancie jest ubezpieczenie ?

Warsztat/Serwis czy Kosztorys ?

Napisano

Warunki ubezpieczenia MTU trzeba poczytać oraz jaka opcj azostała wybrana - WARSZTAT -czy - WYCENA

Napisano

> Brat wykupil ubezpieczenie w MTU. W miedzyczasie ktos mu zrobil szkode. niestety sprawca nieznany

> wiec musi ja naprawic ze swojego ubezpieczenia. przyszedl rzeczoznawca, zrobil wycene i

> powiedzial ze polisa nie obejmuje naprawy bezgotowkowej w ASO. dla mnie to troche dziwne ze

> daja tylko i wylacznie kase na konto, albo pan cos sciemnial. Ma ktos jakies doswiadczenia w

> tej materii?

> Pozdrawiam

> Paweł

Kolega miał kiedyś dzwona sprawca miał OC w MTU i źle na tym wyszedł no.gif

Napisano

ja z AC MTU likwidowałem szkody dwa razy. Bezproblemowo i szybko, tylko miałem wybraną opcję "serwis" czy jak tam to się nazywa - bez wkładu własnego, bezgotówkowo, w ASO.

Zobacz jaką masz polisę to wszystko będzie jasne

Napisano

Miałem kolizję 3 lata temu, sprawca miał OC w MTU. Na wypłatę środków z odszkodowania czekałem 2 miesiące zamiast 1-go, ale kwota w pełni mnie usatysfakcjonowała smile.gif

Napisano

> Kolega miał kiedyś dzwona sprawca miał OC w MTU i źle na tym wyszedł

tez mialem taka sytuacje, seja mi koles z MTU skasowal, ale ja wyszedlem bardzo bardzo dobrze smile.gif nie sprzedalbym go calego za to co uzyskalem z MTU + sprzedaz wraku, do tego kasa na koncie w niecale 2 tygodnie od zgloszenia szkody icon_eek.gifwaytogo.gif

Napisano

> Kolega miał kiedyś dzwona sprawca miał OC w MTU i źle na tym wyszedł

Tez miałem stłuczkę i sprawca miał polisę w MTU i nawet dobrze zapłacili i po tygodniu miałem pieniądze na koncie

Napisano

MTU to tańsza i gorsza wersja Hestii (spółka córka).

Napisano

> Dlaczego gorsza?

bo idziesz do hestii i rozmawiasz z ludzi w oddziale, a idziesz w sprawie mtu (do oddzialu hestii) to ci pokazuja telefon w rogu i zalatwiasz to samo przez telefon 270751858-jezyk.gif

Napisano

> bo idziesz do hestii i rozmawiasz z ludzi w oddziale, a idziesz w sprawie mtu (do oddzialu hestii)

> to ci pokazuja telefon w rogu i zalatwiasz to samo przez telefon

To wg mnie lepiej bo wygodniej. Po co miałbym jechać do biura Hestii jak mogę załatwić sprawę telefonicznie?

Napisano

""Z politycznego punktu widzenia katastrofa smoleńska była dla Lecha Kaczyńskiego najlepszym rozwiązaniem. Miernota zapisze się w historii Polski."

Moderator za ten wpis PO-winien Ci zabrać PRAWKO.!!! busted.gif

Bo to jest chamstwo, aby POlitykę wciskac do forum MOTO policial.gif

A tak na marginesie, to ten Twój wpis jest wyjatkowo CHAMSKI, i obrazliwy dla wielu Rodzin.. mlot.gif

Lepiej spadaj na Forum POlityczne... czerwona.gif

Napisano

"To wg mnie lepiej bo wygodniej. Po co miałbym jechać do biura Hestii jak mogę załatwić sprawę telefonicznie? "

Oczywiscie. Ja wykonałem chyba tylko jeden telefon na poczatku, natomiast dokumenty i wszelka inna korespondencja - majlem... A ja grzałem "zadek" w fotelu... 20.GIF

Napisano

> ""Z politycznego punktu widzenia katastrofa smoleńska była dla Lecha Kaczyńskiego najlepszym

> rozwiązaniem. Miernota zapisze się w historii Polski."

> Moderator za ten wpis PO-winien Ci zabrać PRAWKO.!!!

> Bo to jest chamstwo, aby POlitykę wciskac do forum MOTO

> A tak na marginesie, to ten Twój wpis jest wyjatkowo CHAMSKI, i obrazliwy dla wielu Rodzin..

> Lepiej spadaj na Forum POlityczne...

4 lata siedzisz na AK i nie odróżniasz podpisu od wpisu. Każdy w podpisie ma to co chce. Nikogo podpis nie obraża, a jest jedynie moją politologiczną oceną.

Napisano

> Dlaczego gorsza?

Gorsze warunki ubezpieczenia (niższa składka w porównaniu z Hestią nie bierze się z niczego), kiepska obsługa przez infolinię i maila (dziwne jak dla ubezpieczyciela direct).

Napisano

>miałem OC - masa problemów - po 2 latach przysyłali mi jakieś 15zł nie dopłacone i musiałem szukać po wyciągach żeby im udowodni że zapłaciłem - ignoranci na infolinii nic nie wiedzą a szkoda z AC szwagra - kosztowała go 5 tygodni czekania i proszenia na rzeczoznawcę

Napisano

> Brat wykupil ubezpieczenie w MTU. W miedzyczasie ktos mu zrobil szkode. niestety sprawca nieznany

> wiec musi ja naprawic ze swojego ubezpieczenia. przyszedl rzeczoznawca, zrobil wycene i

> powiedzial ze polisa nie obejmuje naprawy bezgotowkowej w ASO. dla mnie to troche dziwne ze

> daja tylko i wylacznie kase na konto, albo pan cos sciemnial. Ma ktos jakies doswiadczenia w

> tej materii?

> Pozdrawiam

> Paweł

likwidowalem szkode z AC MTU i bylem zadowolony ok.gif

Napisano
  • Autor

Z tego co mi sie udalo ustalic brat ma polise MaxiCasco (czy jakos tak). Z ogolnych warunkow ubezpieczenia jest zapis ze mozna naprawiac tradycyjnie czyli albo bez gotowkowo w ASO albo $$$ do raczki. Niestety co mi sie niepodoba to podobno wyboru sie dokonuje w momencie podpisania umowy (jak dla mnie dziwne,ale tak twierdzi pan z infolinii). druga sprawa to kosztorys. pisza ze nie uwzglednia on podatku vat. A czy ubezpieczyciele nie maja obowiazku wyplaty kwoty z vatem czy tylko kombinuja i zanizaja czy mi sie wydaje, bio kiedys takie akcje odchodzily.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

> Z tego co mi sie udalo ustalic brat ma polise MaxiCasco (czy jakos tak). Z ogolnych warunkow

> ubezpieczenia jest zapis ze mozna naprawiac tradycyjnie czyli albo bez gotowkowo w ASO albo

> $$$ do raczki. Niestety co mi sie niepodoba to podobno wyboru sie dokonuje w momencie

> podpisania umowy (jak dla mnie dziwne,ale tak twierdzi pan z infolinii). druga sprawa to

> kosztorys. pisza ze nie uwzglednia on podatku vat. A czy ubezpieczyciele nie maja obowiazku

> wyplaty kwoty z vatem czy tylko kombinuja i zanizaja czy mi sie wydaje, bio kiedys takie akcje

> odchodzily.

tak ale to chodziło o OC

> Pozdrawiam

> Paweł

Napisano
  • Autor

ok. A czy można się jakoś odwołać od wyceny TU? dzwoniłem dziś do ASO i za lakierowanie drzwi krzyczą 1000PLN. o lusterko juz nie pytalem. cena ciut masakryczna zwazywszy ze 0 30% wyzsza od wyceny szkody przez TU.

Pozdrawiam

Paweł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.