Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcia opon na felgach potrzebne

Featured Replies

Napisano

Witam

Potrzebuje zdjęcie jak rozklada sie opona 225/40/18 na feldze 8" i opona 245/40/18 na feldze 8"

z góry dzieki

Napisano

przypomnij mi w niedzielę, mam 18 ale w garażu w PL, będę w niedzielę, to pstryknę foto,

edit: te 18 mam z mondeo ST 220 - nie znam szerokości felgi ale opony o ile pamiętam są właśnie 225... może być?

Pozdrówki

Napisano
  • Autor

> przypomnij mi w niedzielę, mam 18 ale w garażu w PL, będę w niedzielę, to pstryknę foto,

> edit: te 18 mam z mondeo ST 220 - nie znam szerokości felgi ale opony o ile pamiętam są właśnie

> 225... może być?

> Pozdrówki

no spoko szerokosc felgi pisze od wewnątrz

Napisano

> Witam

> Potrzebuje zdjęcie jak rozklada sie opona 225/40/18 na feldze 8" i opona 245/40/18 na feldze 8"

> z góry dzieki

www.tyrestretch.com waytogo.gif

Dokładnie takiego rozmiaru nie ma, ale:

225/45/18 na 8"

8_225_45_R18_Falken_452.jpg

Napisano

> www.tyrestretch.com

> Dokładnie takiego rozmiaru nie ma, ale:

> 225/45/18 na 8"

IMHO za szeroka opona

Napisano

> Witam

> Potrzebuje zdjęcie jak rozklada sie opona 225/40/18 na feldze 8" i opona 245/40/18 na feldze 8"

> z góry dzieki

225/40/18

imo za waska jak na 8"

222tz.jpg

aazc.jpg

rrrfz.jpg

Napisano

> Witam

245 jest za szeroka na 8 cali, zrobi się z niej trapez.

Tak wygląda 235/40 18" na feldze 8".

284529195-20091024158.jpg

Dodam, że seryjnie mam opony 235 na feldze 8,5" co wygląda tak (tu akurat nieseryjne ale szerokości takie same):

284529195-r888.jpg

post-9683-14352510967183_thumb.jpg

Napisano

> 225/40/18

> imo za waska jak na 8"

Jesteś pewien, że ta felga ma 8 cali a opona 225? icon_eek.gif

225 mm to prawie 9 cali więc nie powinno to tak wyglądać jeśli felga ma 8 hmm.gif

Napisano

Pytanie z innej beczki,czy ten model Toyo jest dopuszczony do ruchu ulicznego?

Napisano

> 225/40/18

> imo za waska jak na 8"

jest idealna wrecz, mam 235/40 8'' i jest za szeroko, teraz szykuje 215/35 albo 215/40

Napisano

> Pytanie z innej beczki,czy ten model Toyo jest dopuszczony do ruchu ulicznego?

Jest ok.gif

Napisano

> Jesteś pewien, że ta felga ma 8 cali a opona 225?

> 225 mm to prawie 9 cali więc nie powinno to tak wyglądać jeśli felga ma 8

jestem

opona nie jest prosto na feldze, jest lekko rozciagnieta na dole a rant ochronny nie chroni krawedzi

Napisano

> IMHO za szeroka opona

Mozesz powiedziec to w Subaru i Mitsubishi bo jakos notorycznie pchali z fabryki 225 i 235 na felgach 8". I nawet sie costam te auta prowadzily grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> jestem

> opona nie jest prosto na feldze, jest lekko rozciagnieta na dole a rant ochronny nie chroni

> krawedzi

No właśnie o to rozciągnięcie mi chodzi.

Moim zdaniem to wygląda albo na felgę co najmniej 8,5 cala albo na oponę węższą niż 225.

Ewentualnie opona może mieć napisane 225 ale jak zmierzysz to jest węższa (zdarza się)

Napisano

> No właśnie o to rozciągnięcie mi chodzi.

> Moim zdaniem to wygląda albo na felgę co najmniej 8,5 cala albo na oponę węższą niż 225.

> Ewentualnie opona może mieć napisane 225 ale jak zmierzysz to jest węższa (zdarza się)

niewiem.gif nie mierzylem opon grinser006.gif watpie w takie numery

3 rozne rodzaje opon, wszystkie wygladaly podobnie

nie jest to jakies "naciaganie opony" jak to robia chlopaki z "nisko i szeroko" ale pozwolilo na szybkie starcie rantow

bankowo 8" fela, nie moge nic znalezc konkretnego na jej temat w necie

tu cos

tu wiecej

fox racing r1, 18" , 5x108, otwor cent. 72,1 lub 72,3 -nie pamietam,

zwroc uwage jak lezy wzmocnienie opony(235) na pierwszym zdjeciu, ktore wkleiles a jak na moim

> Mozesz powiedziec to w Subaru i Mitsubishi bo jakos notorycznie pchali z fabryki 225 i 235 na

> felgach 8". I nawet sie costam te auta prowadzily

juz wyslalem email grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif , moje cos tam tez sie prowadzilo

aaadp.jpg

bbbge.jpg

Napisano

> nie mierzylem opon watpie w takie numery

To zacznij watpic...bo to jest dosyc normalne. W danej szerokosci opony roznice w faktycznej szerokosci dochodza do kilku milimetrow.

Napisano

> To zacznij watpic...bo to jest dosyc normalne. W danej szerokosci opony roznice w faktycznej

> szerokosci dochodza do kilku milimetrow.

jasne ok.gif juz gorszej glupoty to nie slyszalem w te swieta

Napisano

> jasne juz gorszej glupoty to nie slyszalem w te swieta

Nie znasz sie to sie nie wypowiadaj ok.gif

Opony o tej samych wymiarach, tylko ze roznych producentow potrafia sie znacznie roznic wymiarami. W zwyklych auatch osobowych to sa roznice na poziomie kilku-klikunatu milimetrow...

Ale spytaj pare kacikow nizej chlopakow od 4x4, tam roznice ida w centymetry hehe.gif

Kolejna sprawa to rant ochronny. Kazdy producent inaczej do tego zagadnienia podchodzi i jedna sa wieksze i drugie mniejsze... Taki urok smile.gif

Napisano

Ignorancja to piekna rzecz. Dopoki sie do niej publicznie nie przyznasz grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

Potwierdzam, że różnej marki opony mają różną szerokość i nie zawsze 195=195... Np. GoodYear Eagle 195 ma rzeczywistą szerokość bieżnika większą niż Kleber Dynaxer HP2 195 dziwne, ale niestety prawdziwe screwy.gif

Napisano

Opony osobowe mogą różnić się do kilkunastu mm między różnymi producentami. To nie nowość.

Napisano
  • Autor

> 245 jest za szeroka na 8 cali, zrobi się z niej trapez.

> Tak wygląda 235/40 18" na feldze 8".

> Dodam, że seryjnie mam opony 235 na feldze 8,5" co wygląda tak (tu akurat nieseryjne ale szerokości

> takie same):

No ja własnie miałem 235 na 8 calach i wygladało bardzo fajne. O 225 pytam ze wzgledu na fundusze bo jest tańsza, ale po przemysleniu jednak biore 235 i teraz mam pytanie które opony wybrać 235/40/18, mam trzy kandydatki:

Continental Extream Contact

Uniroyal Rainsport 2

Goodyear Eagle F1 GSD3

Które z tych najlepsze? Co do goodyerów słyszałem ze sie szybko wycierają??

Napisano

8" = 8x25,4 mm = 203,2 mm ......... opona 245 mm chipsy.gif

Napisano

Ja mam 225/40/18 na feldze 8,5" opona jest minimalnie naciągnięta.

Co do opon F1 to prawda, że się szybko ścierają, ale jak już się zdecydujesz to pisz w zamówieniu, że nie chcesz chińczyków.

Te chińskie już nie są takie fajne... nie dość, że ciężko wyważyć to jeszcze są śliskie.

Ja tera jeżdżę na Vredestein Ultrac Sessanta

Napisano
  • Autor

> Ja mam 225/40/18 na feldze 8,5" opona jest minimalnie naciągnięta.

> Co do opon F1 to prawda, że się szybko ścierają, ale jak już się zdecydujesz to pisz w zamówieniu,

> że nie chcesz chińczyków.

> Te chińskie już nie są takie fajne... nie dość, że ciężko wyważyć to jeszcze są śliskie.

> Ja tera jeżdżę na Vredestein Ultrac Sessanta

i jak sie sprawują jak scieralnosc?

Napisano

> i jak sie sprawują jak scieralnosc?

zrobiłem na nich dopiero jakieś 6 tys więc nie mogę za bardzo się wypowiadać wink.gif

Nie żałuje wyboru kupiłbym je jeszcze raz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.