Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW: zabezpieczenie przed kradzieżą

Featured Replies

Napisano

> Opinia kogoś kto o zabezpieczeniach elektronicznych wie podobno dużo: "Nie ma takiego

> zabezpieczenia którego nie da się obejść. Potrzeba tylko odpowiednio dużo czasu i wiedzy".

To jest chyba oczywiste dla każdego!

Ja nie napisałem, że to wielki problem zaadaptować kradzione navi do nowego auta. Napisałem tylko, że to problem nieco większy niż wetknięcie wtyczek.

mar00ha

Napisano

> To jest chyba oczywiste dla każdego!

> Ja nie napisałem, że to wielki problem zaadaptować kradzione navi do nowego auta. Napisałem tylko,

> że to problem nieco większy niż wetknięcie wtyczek.

Opisałeś to w taki sposób, jakoby każda próba była skazana na niepowodzenie.

Napisano

> Tak, bo spora część aut niemieckich (nie wiem jak reszta) posiada również "zaszyte" immo w

> liczniku. Podmianka licznika lub odpowiednio spreparowanego układu i jazda.

Immo jedna sprawa.

We wczesniej opisywanej corolli wyszarpali tez schowek, za schowkiem znajduje sie komputer. Skoro dobierali sie do immo to jeszcze musieli do komputera?

Napisano

> Immo jedna sprawa.

> We wczesniej opisywanej corolli wyszarpali tez schowek, za schowkiem znajduje sie komputer. Skoro

> dobierali sie do immo to jeszcze musieli do komputera?

Schodzimy na niebezpieczny temat. Jeśli jest możliwość łatwego dostania się do kompa (w przeciwnym wypadku stosuje się inne metody) to podmienia się komp na taki "bez immo" i dalej już żaden transponder czy licznik nie są potrzebne.

Napisano

> Schodzimy na niebezpieczny temat. Jeśli jest możliwość łatwego dostania się do kompa (w przeciwnym

> wypadku stosuje się inne metody) to podmienia się komp na taki "bez immo" i dalej już żaden

> transponder czy licznik nie są potrzebne.

Do czego zmierzam.

Kolega z pracy tez ma corolle.

Probowali mu ja rabnac, wywalili schowek, podmienili kompa i dupa, samochod nie odpalil.

Koega z pracy kupil ten samochod od jakiegos swirnietego magika - elektronika, zadzwonil do niego z pytaniem co madrego zrobil ze po wsadzeniu innego kompa samochod nie odpalil.

Odpowiedzi nie uzyskal, koles przyznal sie ze cos zrobil. zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Odpowiedzi nie uzyskal, koles przyznal sie ze cos zrobil.

Zrobił najprostsze odcięcie gdzieś w instalacji i auto ocalało.

Napisano

> Opisałeś to w taki sposób, jakoby każda próba była skazana na niepowodzenie.

Napisałem:

Quote:

Samo wyjęcie jest bardzo proste. Trudniejsza jest za to adaptacja navi do innego auta.

Jeżeli dla Ciebie "trudniejsza"="skazana na niepowodzenie", to nie wiem jak mam pisać, abyś zrozumiał.

mar00ha

Napisano

> Napisałem: Quote:

> Samo wyjęcie jest bardzo proste. Trudniejsza jest za to adaptacja navi do innego auta.

> Jeżeli dla Ciebie "trudniejsza"="skazana na niepowodzenie", to nie wiem jak mam pisać, abyś

> zrozumiał.

Może nie manipuluj swoimi słowami i jak cytujesz to cytuj całość ....

Quote:

Wymaga lutowania wewnątrz urządzenia, a po lutowaniu próba wgrania nowego firmware kończy żywot urządzenia jako ładnego przycisku do papieru.

Rzeczywiście tutaj wyraźnie napisałeś, że to jest realne do wykonania.

Napisano

> Może nie manipuluj swoimi słowami i jak cytujesz to cytuj całość ....

> Quote:

> Wymaga lutowania wewnątrz urządzenia, a po lutowaniu próba wgrania nowego firmware kończy żywot

> urządzenia jako ładnego przycisku do papieru.

> Rzeczywiście tutaj wyraźnie napisałeś, że to jest realne do wykonania.

Teraz napiszę powoli, specjalnie dla Ciebie:

1. Lutowanie to konieczność.

2. Wgranie nowego firmware to fanaberia. Na starym również działa. Za to bez kilku gadżetów.

Kumasz?

mar00ha

Napisano

> Teraz napiszę powoli, specjalnie dla Ciebie:

> 1. Lutowanie to konieczność.

> 2. Wgranie nowego firmware to fanaberia. Na starym również działa. Za to bez kilku gadżetów.

> Kumasz?

Zgodnie z tym co pisałeś wcześniej, wychodziło, że zmiana oprogramowania to konieczność - i jakoś tdm zrozumiał podobnie ...

Napisano

> Zrobił najprostsze odcięcie gdzieś w instalacji i auto ocalało.

takie najprostsze to złodzieje maja rozpracowane - poczytaj na forach, jak ludzie robią np. odcięcie zasilania pompy paliwa / cewki zapłonowej, a pierwsza czynność przy kradzieży to założenie przygotowanego już przewodu międzu aku a pompą / cewką

Tutaj facet pewnie zrobił coś niestandardowego i ukrytego, na rozpracowanie czego złodzieje nie mieli ani czasu ani głowy zlosnik.gif

Napisano

> ta nawigacje to sama z siebie raczej trudno jest wyciagnac

Kiedyś jak likwidowałem szkode w PZU to podjechał gość passatem bez radia z navi. Zagadałem, radio mu zajumali, obok było CB i teczka z dokumentami, nic poza radiem nie zginęło. Oczywiście szyba posżła.

W sumie to lepiej jak łatwo wyciaga się takie radio, bo jak chca wziąć takie radio to i tak je wezmą, tyle, że jak ciężko będzie wyciągnąć radio, bo jest np. przykrecone na stałe to wezmą łom, połamią całą deskę, a radio i tak wezmą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.