Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki olej do wysilonego silnika turbo benzynowego

Featured Replies

Napisano

> W Subaru tłoki chodzą góra - dół ??

No względem cylindra tak. 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif

Napisano

Ja lał bym full syntetyk 5w50 Mobil 1..... ten sam mam u siebie zlosnik.gif

Napisano

> Ja lał bym full syntetyk 5w50 Mobil 1..... ten sam mam u siebie

mobila , bez urazy, nie zalalbym nawet do malucha- ze wzgledu na liczbe podrobek, spadajaca z roku na rok jakosc i to ,ze rozlewany jest w naszym pieknym kraju.

do auta jak w temacie poleciłbym olej, o ktorym juz tu pisalem

valvoline vr1 10w60

Napisano

> Tak na przykład pompa oleju nie będzie w stanie ciśnienia zrobić, bo olej będzie dla niej "za

> rzadki" - wystarczy?

Czy ty kolego potrafisz rozróżnić lepkość od jakości?

Jasno odniosłem swoje zapytanie do oleju o znacznie wyższej jakości (czyli powiedzmy sobie zamiast CC zastosujesz CG), a Ty mi tu wyjeżdżasz nagle o lepkości, że pompa nie wytworzy ciśnienia.

Napisano
  • Autor

> To to seryjny jest czy dłubany? Bo słowa o tym na razie nie było... Bo jeśli seryjny to trzymam się

> tego, że producent wie, co się z takim silnikiem dzieje...

Wydawało mi się to jasne, że chodzi o samochód nieseryjny - w innym wypadku w ogóle bym nie pytał...

Napisano
  • Autor

> Skoro jak piszesz silnik wyposażony jest w chłodnicę oleju to spokojnie wystarczy olej syntetyczny

> o parametrach pokroju 0W40 czy 10W40. Tak czy inaczej namawiam do zamontowania w aucie

> wskaźnika temperatury oleju. To wiele wyjaśni i pozwoli realnie odczytać jak dany olej

> zachowuje się w wysokich temperaturach przy upalaniu. Każdy mówi teraz o zimie. Fakt jest to

> sprawa istotna. Ja zwrócił bym uwagę na to że autem też będziesz jeździł i upalał latem i

> wtedy tak na prawdę parametry oleju muszą być jak najlepsze. Bo co z tego jak teraz olej

> będzie rzadki a w lecie przy upalaniu olej będzie jak woda i osiągnie np granicę zerwania

> filmu olejowego. O efektach takiego stanu chyba mówić nie potrzeba. I teraz tak, Polecił bym

> ci olej z oferty tej firmy: http://www.millersoils.pl/formularz-php/. Akurat mam do niego

> dostęp i jeśli byś chciał to mogę coś załatwić w lepszej cenie. Jeśłi stać ciebie na częstsze

> wymiany olejuco ok 7-max 10k. To polecę coś z oferty Royal Purple. Tutaj już ceny są sporo

> wyższe niż w przypadku Millersa ale oleje są na prawdę wysokiej jakości.

> Pozdro.

Dzięki ok.gif Zapamiętam sobie...

Napisano

> mobila , bez urazy, nie zalalbym nawet do malucha- ze wzgledu na liczbe podrobek, spadajaca z roku

> na rok jakosc i to ,ze rozlewany jest w naszym pieknym kraju.

Niestety to prawda.... Dlatego kupuję go w TESCO hehe.gif

> do auta jak w temacie poleciłbym olej, o ktorym juz tu pisalem

> valvoline vr1 10w60

Napisano

> Lotos quazar.

> Jest polecany przez Subaru Rally Poland Team.

> Dobry i polski.

Ma kontrakt na reklame, a to co innego 270751858-jezyk.gif

Na "topie" jest obecnie Top 1 Evolution. Mam taki zalany od niecalego tysiaca, wiec wypowiedziec sie za bardzo nie moge, ale wczesniej lalem Motula polsyntetyk, a ten jest syntetyk. Wiem, jak na Forka 170KM troche przerost formy nad trescia, ale czego sie nie robi na swieta dla ukochanej furki wink.gif

Napisano

> Ma kontrakt na reklame, a to co innego

Imho są granice w których za kasę tandety się nie poleca.

> Na "topie" jest obecnie Top 1 Evolution. Mam taki zalany od niecalego tysiaca, wiec wypowiedziec

> sie za bardzo nie moge, ale wczesniej lalem Motula polsyntetyk, a ten jest syntetyk. Wiem, jak

> na Forka 170KM troche przerost formy nad trescia, ale czego sie nie robi na swieta dla

> ukochanej furki

imho najlepszy olej to olej często wymieniany zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.