Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rura między kolektorem a katem? jak się nazywa?

Featured Replies

Napisano

Witajcie, ktoś wie jak nazywa się fragment wydechu między kolektorem 4-1 a łącznikiem kołyskowym (czy jakoś tak) przed katalizatorem w uno 1.0 ?? bo muszę tą część znaleźć a nie wiem jak się nazywa smile.gif i nie jest to dwururka, tylko jedna rurka, w nią wkręcona też jest sonda lambda

Napisano

Jak są dwie rury, to potocznie mówi się portki. grinser006.gif Jak jedna to może nogawka. biglaugh.gif

Napisano

W ePer to się po prostu nazywa... rura wydechowa zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie, ktoś wie jak nazywa się fragment wydechu między kolektorem 4-1 a łącznikiem kołyskowym

> (czy jakoś tak) przed katalizatorem w uno 1.0 ?? bo muszę tą część znaleźć a nie wiem jak się

> nazywa i nie jest to dwururka, tylko jedna rurka, w nią wkręcona też jest sonda lambda

rura kolektorowa zlosnik.gif

Napisano

> rura kolektorowa

Tak, spotkałem się z tym nazewnictwem w innych markach waytogo.gif

Napisano

Chyba Ci fenix chodzi o to co u mnie bylo dziurawe i co wymienialem tydzien po spocie 270751858-jezyk.gif Tak to rura kolektorowa smile.gif

Napisano

> Witajcie, ktoś wie jak nazywa się fragment wydechu między kolektorem 4-1 a łącznikiem kołyskowym

> (czy jakoś tak) przed katalizatorem w uno 1.0 ?? bo muszę tą część znaleźć a nie wiem jak się

> nazywa i nie jest to dwururka, tylko jedna rurka, w nią wkręcona też jest sonda lambda

rura kolektora zlosnik.gif

Napisano

> rura kolektora

Ja bym po prostu poszedł do sklepu z częściami i pokazał sprzedawcy palcem na rysunku w katalogu, którego kawałka rury potrzebuję. Ale ja jestem z innej epoki, a poza tym zawsze miałem durne pomysły rotfl.gif

Napisano

> Ja bym po prostu poszedł do sklepu z częściami i pokazał sprzedawcy palcem na rysunku w katalogu,

> którego kawałka rury potrzebuję. Ale ja jestem z innej epoki, a poza tym zawsze miałem durne

> pomysły

Kilka razy już mi się zdarzyło, że sprzedawca sprowadził inne części

niż potrzebowałem i jeżeli są jakieś wątpliwości, to wyjmuję starą

część z samochodu lub robię zdjęcia i idę do sklepu zamówić.

Napisano

> Kilka razy już mi się zdarzyło, że sprzedawca sprowadził inne części

> niż potrzebowałem i jeżeli są jakieś wątpliwości, to wyjmuję starą

> część z samochodu lub robię zdjęcia i idę do sklepu zamówić.

W dotychczas posiadanych pojazdach nie miałem tego problemu, części z katalogu zawsze pasowały, ale teraz się tego uczę przy okazji pieskowozu. Uno 899 nie występuje praktycznie w żadnych katalogach, trzeba dobierać części od Uno lub Seicento 899, weryfikując je z tym, co rzeczywiście zamontowano w samochodzie. spineyes.gif

Napisano

> W dotychczas posiadanych pojazdach nie miałem tego problemu, części z katalogu zawsze pasowały, ale

> teraz się tego uczę przy okazji pieskowozu. Uno 899 nie występuje praktycznie w żadnych

> katalogach, trzeba dobierać części od Uno lub Seicento 899, weryfikując je z tym, co

> rzeczywiście zamontowano w samochodzie.

Pierwszy raz się to zdarzyło przy wymianie sprzęgła i uszczelniaczy półosi.

W katalogu podawali dwa rodzaje sprzęgła, które mogą występować w tym modelu, ale okazało się że w moim aucie jest jeszcze inne.

To samo dotyczy uszczelniaczy.

Napisano

> Pierwszy raz się to zdarzyło przy wymianie sprzęgła i uszczelniaczy półosi.

> W katalogu podawali dwa rodzaje sprzęgła, które mogą występować w tym modelu, ale okazało się że w

> moim aucie jest jeszcze inne.

> To samo dotyczy uszczelniaczy.

To tak jak z późniejszymi 1.0, sprzęgła są trzy rodzaje w katalogach, a przeważnie jest to od 1.4 sciana.gifrotfl.gif

Napisano

> To tak jak z późniejszymi 1.0, sprzęgła są trzy rodzaje w katalogach, a przeważnie jest to od 1.4

To tylko się cieszyć pozostaje że jest od mocniejszej wersji.

pozdr

Napisano

> To tylko się cieszyć pozostaje że jest od mocniejszej wersji.

> pozdr

Tak tak, nie mówię absolutnie, że to coś złego, wręcz przeciwnie, chciałem tylko zasugerować, że nawet w tak wydawało by się popularnej i oczywistej litrówce są zagadki... grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.