Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do tych, co zegary wyciągali

Featured Replies

Napisano

Czy po odpięciu i ponownym podpięciu tych samych zegarów stilonowi trzeba będzie jakoś uświadamiać, że wszystko jest ok, czy nawet nie zauważy, że było grzebane? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Czy po odpięciu i ponownym podpięciu tych samych zegarów stilonowi trzeba będzie jakoś uświadamiać,

> że wszystko jest ok, czy nawet nie zauważy, że było grzebane?

Zegarów nie wyciągałem w stilo, ale obstawiam, że jak wyciągniesz przy wyłączonym zapłonie i nie będziesz włączał zapłonu z wyciągniętymi zegarami to nie powinien zauważyć.

W BBM jak włączyłeś zapłon z odpiętymi zegarami to miałeś błąd poduszek do skasowania. W stilo jest trochę inny układ airbag niż w BBM, więc...

EDIT: jaką krzywdę chcesz zrobić autku?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Zegarów nie wyciągałem w stilo, ale obstawiam, że jak wyciągniesz przy wyłączonym zapłonie i nie

> będziesz włączał zapłonu z wyciągniętymi zegarami to nie powinien zauważyć.

> W BBM jak włączyłeś zapłon z odpiętymi zegarami to miałeś błąd poduszek do skasowania. W stilo jest

> trochę inny układ airbag niż w BBM, więc...

> EDIT: jaką krzywdę chcesz zrobić autku?

> Pozdrawiam BAS

póki ich nie wyciągnę i nie ocenię możliwości to się nie przyznam oink.gifswiety.gif

Napisano

> póki ich nie wyciągnę i nie ocenię możliwości to się nie przyznam

Lampkę od tempomatu da się bez problemu aktywować z poziomu FES smile.gif

Blaty da się bez problemu wymienić.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Czy po odpięciu i ponownym podpięciu tych samych zegarów stilonowi trzeba będzie jakoś uświadamiać,

nie zauważy, osiowanie trzeba zrobić jak włożysz zegary z Abartha

Napisano
  • Autor

> Lampkę od tempomatu da się bez problemu aktywować z poziomu FES

> Blaty da się bez problemu wymienić.

> Pozdrawiam BAS

kontrolka aktywowana, zegary czarne są ok, kombinuję coś innego devil.gif

Napisano

Smiało nic sie nie stanie blush.gifk skromny.gif:

Napisano
  • Autor

> nie zauważy, osiowanie trzeba zrobić jak włożysz zegary z Abartha

Dzięki pikne za oświecenie, 20.GIF

idę męczyć stilaka tuk.gif

Napisano
  • Autor

no to już mogę się pochwalić biglaugh.gif

robota zrobiona, wszystko działa jak powinno, jutro idę pakować zegary z powrotem do stilona

efekcik 6. godzin dłubania:

DSC09103.JPG

woltomierz zlosnik.gif

obiecuję manuala w niedalekiej przyszłości swiety.gif

Napisano

> no to już mogę się pochwalić

> robota zrobiona, wszystko działa jak powinno, jutro idę pakować zegary z powrotem do sitlona

> efekcik 6. godzin dłubania:

> woltomierz

> obiecuję manuala w niedalekiej przyszłości

NO brawo.gifbrawo.gifbrawo.gif prawie jak Abarth waytogo.gif

a na jaki kolor świeci?

Napisano
  • Autor

> NO

> a na jaki kolor świeci?

a nie widać? zlosnik.gif

czerwono zeby.GIF

Napisano

Jak zasilany masz ten woltownik?

Własnym, czy odseparowanym?

> efekcik 6. godzin dłubania:

> woltomierz

> obiecuję manuala w niedalekiej przyszłości

Oczadział? Jakiej przyszłości? Tak się nie robi foch.gif

Poproszę o fotki nawet te na "brudno"

slinka.gifslinka.gif

No i BARTOSZU nie Bartłomieju claps.gifclaps.gif

Napisano
  • Autor

woltomierz samochodowy typu VS1C >>taki<<

zasilany ze źródła, które mierzy. + wyłącznik, jakby jednak mnie wkurzał.

podejrzewam, że zasilanie pociągnę z zapalniczki, bo na którymś forum wyczytałem, że nie powinien być instalowany na przewodach prowadzących do odbiorników pobierających dużo prądu.

ok, fotki zaraz dostaniesz smile.gif

Napisano

> woltomierz samochodowy typu VS1C >>taki

Eeeee hehe.gif

Bardziej przydało by sie ciśnienie doładowania lub temp oleju.... hehe.gif

Tak wiem marudze ok.gif

Napisano
  • Autor

> Eeeee

> Bardziej przydało by sie ciśnienie doładowania lub temp oleju....

> Tak wiem marudze

ano by się przydało smile.gif i pewnie w niedługim czasie zamontuję smile.gif tyle że nie chcę dowalać zegarów na lewy słupek bo jak dla mnie i tak jest za gruby...

... więc stopniowo wymyślam lepsze miejsca devil.gif na woltomierz właśnie się znalazło hehe.gif i jeden przyszły zegarek przy słupku mniej cool.gif

• 10 miesięcy później...
Napisano

Pytanko. Czy zegary w stilo są podświetlane diodami pomarańczowymi czy białymi a tylko tarcze mają kolor pomarańczowy? hmm.gif

Bo mam ochotę zrobić tak jak w tej pandzie:

panda.jpg

Napisano

Wszystko fajnie, ale ja mam kilka uwag. Zdaje się że źle wyświetla przecinek. Powinien być jeden a są dwa - coś jest nie tak. Do lutowania tych przewodów to powinieneś się lepiej przyłożyć wink.gif

Pomiar napięcia powinien być wykonany na akumulatorze. Nieuchronne spadki napięć na długich przewodach we wiązkach niwelują sens całego zadania. Ewentualnie zrób test. Zmierz na napięcie na samym akumulatorze i porównaj z tym na woltomierzu wewnętrznym będziesz wtedy miał miarodajny wynik. Jednak jak już cokolwiek podłączysz do gniazda zapalniczki to zobaczysz jak duży może być spadek napięcia na tym gnieździe.

Napisano

> Wszystko fajnie, ale ja mam kilka uwag. Zdaje się że źle wyświetla przecinek. Powinien być jeden a

> są dwa - coś jest nie tak. Do lutowania tych przewodów to powinieneś się lepiej przyłożyć

> Pomiar napięcia powinien być wykonany na akumulatorze. Nieuchronne spadki napięć na długich

> przewodach we wiązkach niwelują sens całego zadania. Ewentualnie zrób test. Zmierz na napięcie

> na samym akumulatorze i porównaj z tym na woltomierzu wewnętrznym będziesz wtedy miał

> miarodajny wynik. Jednak jak już cokolwiek podłączysz do gniazda zapalniczki to zobaczysz jak

> duży może być spadek napięcia na tym gnieździe.

Nie rozumie? Zdjęcie podglądowe, zapytałem o podswietlenie czy diody są pomarańczowe czy białe?

Napisano

Dział Zrób To Sam

drugi link od dołu - lingua italiana

http://forum.stiloclub.it/viewtopic.php?f=14&t=7334

Powiem tak - masz mniej jak 20 parę lat i dużo czasu i dobre narzędzia lutownicze - baw się.

Inni starzy (m.in. JA) Ci powiedzą - działa - zostaw, szkoda czasu. Można przypadkiem coś przepalić na druku....

Aby nie było, że nie wiem o czym mówię... za młodu przelutowywałem diodki podświetlenia nokii 3310 - i wyleczyłem się...

Dla mnie bursztyn może być...

Napisano

Nie wiem czy sznowni moderatorzy pozwolą, ale jeśli tak wrzucę Ci link do innego forum fiata tam koleś robił białe podświetlenie.

Pzd

Napisano

A jednak pomarańczowo. Myślałem ze na biało i wystarczy wymienić tarcze

Napisano

> Nie rozumie? Zdjęcie podglądowe, zapytałem o podswietlenie czy diody są pomarańczowe czy białe?

Ale to chyba nie mi powinieneś odpowiadać wink.gif Ja pisałem do chudego 607

Napisano
  • Autor

> Wszystko fajnie, ale ja mam kilka uwag. Zdaje się że źle wyświetla przecinek. Powinien być jeden a

> są dwa - coś jest nie tak.

dzięki za spostrzegawczość

> Do lutowania tych przewodów to powinieneś się lepiej przyłożyć

kajam się i zwracam na to uwagę w manualu

> Pomiar napięcia powinien być wykonany na akumulatorze. Nieuchronne spadki napięć na długich

> przewodach we wiązkach niwelują sens całego zadania.

póki co wszystko sprawuje się dobrze. jeśli przekłamuje, to o max. 0.1V. z resztą był montowany nie po to, żeby pokazywać stan akumulatora z maksymalną precyzją, a raczej ogólnej informacji o stanie (przed zapłonem) i sprawności alternatora (i to też raczej na zasadzie działa/nie działa).

Jeśli ktoś potrzebuje wskazań z dokładnością do setnych części, to oczywiście, powinien podpinać pod akumulator. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.