Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Grande] Dmuchawa

Featured Replies

Napisano

Padła mi dmuchawa. Rano działało na wszystkich biegach. Wsiadłem po pracy, a tu cisza. Nie działa na żadnym biegu.

Sprawdziłem bezpiecznik... a przy okazji, niech ich szlag trafi tych dowcipnych makaronów. Oznaczenie umieszczone na pokrywie skrzynki są inne, niż te w instrukcji. Mniejsza o to... bezpiecznik jest ok.

Na poniedziałek umówiłem się do ASO (do tego czasu, mam na dobrą sprawę uziemione auto frown.gif W tych warunkach pogodowych, bez dmuchawy nie ma jazdy frown.gif).

Czego się spodziewać ? Znając ASO, to jeśli okaże się, że to elektrowentylator, to będą chcieli go wymieniać. A cena u nich to ~600 zł screwy.gif

Napisano

> Padła mi dmuchawa. Rano działało na wszystkich biegach. Wsiadłem po pracy, a tu cisza. Nie działa

> na żadnym biegu.

> Sprawdziłem bezpiecznik... a przy okazji, niech ich szlag trafi tych dowcipnych makaronów.

> Oznaczenie umieszczone na pokrywie skrzynki są inne, niż te w instrukcji. Mniejsza o to...

> bezpiecznik jest ok.

> Na poniedziałek umówiłem się do ASO (do tego czasu, mam na dobrą sprawę uziemione auto W tych

> warunkach pogodowych, bez dmuchawy nie ma jazdy ).

> Czego się spodziewać ? Znając ASO, to jeśli okaże się, że to elektrowentylator, to będą chcieli go

> wymieniać. A cena u nich to ~600 zł

Po gwarancji ? Serwisowałeś w ASO ? Poproś o partycypacje w kosztach jeśli się okaże do wymiany. Za 50 % ci ją wymienią. Tylko załatw to przez formularz kontaktowy FAP.

Napisz , że dla Ciebie za drogo, że jesteś lojalnym klientem serwisu, nigdy mi nie odmówili pomocy nawet 2 lata po gwarancji.

FORMULARZ KONTAKTOWY FAP

Napisano

Walnij pare razy piescia w dmuchawe, moze ruszy. Przy sprawdz czy w ogole dochodzi do niego napiecie. Nie pamietam jak tam dokladnie jest z wtyczka, ale jak wyjmiesz schowek, to bedziesz mial w miare dobry dostep.

Napisano
  • Autor

> Po gwarancji ? Serwisowałeś w ASO ? Poproś o partycypacje w kosztach jeśli się okaże do wymiany. Za

> 50 % ci ją wymienią. Tylko załatw to przez formularz kontaktowy FAP.

> Napisz , że dla Ciebie za drogo, że jesteś lojalnym klientem serwisu, nigdy mi nie odmówili pomocy

> nawet 2 lata po gwarancji.

> FORMULARZ KONTAKTOWY FAP

Po gwarancji, serwisowany wyłącznie w ASO waytogo.gif Jestem lojalnym klientem Fiata... czekam właśnie na odbiór następnego cool.gif

Dzięki za wskazówki waytogo.gif Pamiętam, że ok. 10 lat temu, ojciec zrobił podobnie, jeśli chodzi o alternator w PI. Dostał chyba zwrot 60% wartości naprawy.

Napisano
  • Autor

> Walnij pare razy piescia w dmuchawe, moze ruszy. Przy sprawdz czy w ogole dochodzi do niego

> napiecie. Nie pamietam jak tam dokladnie jest z wtyczka, ale jak wyjmiesz schowek, to bedziesz

> mial w miare dobry dostep.

Próbowałem walnąć w dmuchawę... ale dziś wracałem z pracy z gorączką, ledwo trzymając się na nogach, więc niewiele dałem radę zdziałać crazy.gif Skubaniec, akurat w takim momencie wywinął mi numer... nie dość, że mnie wymroził, to jeszcze i tak słabe dziś zdolności do prowadzenia, ograniczył zaparowanymi szybami sciana.gif

Napisano

> Walnij pare razy piescia w dmuchawe, moze ruszy. Przy sprawdz czy w ogole dochodzi do niego

> napiecie. Nie pamietam jak tam dokladnie jest z wtyczka, ale jak wyjmiesz schowek, to bedziesz

> mial w miare dobry dostep.

Nie trzeba w ogóle schowka wyciągać , wentylator wychodzi jak masło . Już kiedyś opisywałem klucz nasadowy 5.5 , najpierw należy tylko zdemontować taki plastik nawiewu na nogi pasażera a reszta dziecinnie prosta . Obecnie wyjęcie wiatraka zajmuje mi okole 2-3 min biglaugh.gif

Napisano

Znając ASO, to jeśli okaże się, że to elektrowentylator, to będą chcieli go

> wymieniać. A cena u nich to ~600 zł

Na ASO zawsze znajdziesz czas . Nawet gdyby trzeba było wymienić to na Alledrogo znajdziesz za rozsądną kwote i sam wymienisz. Bardziej stawiam na styki lub zawieszone szczotki w silniku dmuchawy.. Jak ostatnio wyciągałem wiatrak to pomimo filtra przeciwpyłkowego jaki tam był syf to głowa boli.

Napisano
  • Autor

> Na ASO zawsze znajdziesz czas .

Nie bardzo mam warunki, żeby samemu grzebać przy takiej pogodzie (brak garażu) frown.gif dlatego jadę do ASO... Całego wentylatora im nie pozwolę wymienić.

Szukajka znalazła mi twoją FR z wyjmowania wentylatora. Jakby co, to pojadę pod jakieś centrum handlowe, na parking podziemny i będę dłubał...

Napisano

> Nie bardzo mam warunki, żeby samemu grzebać przy takiej pogodzie (brak garażu) dlatego jadę do

> ASO... Całego wentylatora im nie pozwolę wymienić.

> Szukajka znalazła mi twoją FR z wyjmowania wentylatora. Jakby co, to pojadę pod jakieś centrum

> handlowe, na parking podziemny i będę dłubał...

Ja też garażu nie mam , dobra latarka tylko jest potrzebna waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Ja też garażu nie mam , dobra latarka tylko jest potrzebna

Coś nie kontaktowało przy rezystorze.

Rezystor wymieniony waytogo.gif

Napisano

> Coś nie kontaktowało przy rezystorze.

> Rezystor wymieniony

Ogólnie jestem zażenowany brudem jaki tam osiada i czasami lubi coś niełączyć piszczeć itp. W moim przypadku jest filtr przeciwpyłkowy i g.. on daje . Ostatnio też wyjmowałem wiatrak z Tranisita i to samo uwalony niesamowicie mimo że filterek też jest .

Napisano

> Ogólnie jestem zażenowany brudem jaki tam osiada i czasami lubi coś niełączyć piszczeć itp. W

> moim przypadku jest filtr przeciwpyłkowy i g.. on daje . Ostatnio też wyjmowałem wiatrak z

> Tranisita i to samo uwalony niesamowicie mimo że filterek też jest .

W GP filtr jest za wiatrakiem, w Transit'cie pewnie też tak jest...

Napisano

> W GP filtr jest za wiatrakiem, w Transit'cie pewnie też tak jest...

W GP wiem tylko że jest przy nogach pasażera w środku ale kierunki przepływu powietrza nie znam. W Transitku filtr jest pod maską w komorze silnika i tam na pewno powietrze przechodzi przez filtr a potem do wiatraka.

Napisano

> W GP wiem tylko że jest przy nogach pasażera w środku ale kierunki przepływu powietrza nie znam.

> W Transitku filtr jest pod maską w komorze silnika i tam na pewno powietrze przechodzi przez

> filtr a potem do wiatraka.

W GP na wiatrak leci nieoczyszczone powietrze. Kierunkek: podszybie->wiatrak->filtr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.