Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktoś mi zasugeruje....

Featured Replies

Napisano

Pany sytuacja taka;jadę sobie A2 desz ze śniegiem nawala i nagle marchewa przez kilka sekund,zjechałem na parking,a silnik chodzi jak by go przelewało/na jednym cylindrze nie chodził,po dodaniu gazu chmurka na czarno.

Natomiast na obrotach> 2000tys. wkręca się normalnie,moc ma,wrzucam na luz obroty ok. 500.

Przejechałem kilka km i wszysko ustało.

Ps. Kiedyś miałem podobnie po myjce,tylko wtedy marchewa się nie zapaliła.

Mam wolny wieczór i parę gratów-co byście obstawiali? hmm.gif

Pacjent SCS 1.1 spi.

Napisano

> Pany sytuacja taka;jadę sobie A2 desz ze śniegiem nawala i nagle marchewa przez kilka

> sekund,zjechałem na parking,a silnik chodzi jak by go przelewało/na jednym cylindrze nie

> chodził,po dodaniu gazu chmurka na czarno.

> Natomiast na obrotachPrzejechałem kilka km i wszysko ustało.

> Ps. Kiedyś miałem podobnie po myjce,tylko wtedy marchewa się nie zapaliła.

> Mam wolny wieczór i parę gratów-co byście obstawiali?

> Pacjent SCS 1.1 spi.

Mapsensor lub wężyk od mapsensora do kolektora.

Napisano
  • Autor

Ja początkowo obstawiałem czujnik położenia wału,ale odpalał, i szedł normalnie na wyższych.

A jak ma się do tego wilgoć?

Napisano

ja jak przejade przez kałuże(nawet jak sie przetocze 5km/h) to czasem zacznie coś przerywać tak samo jak w przypadku gdy miałem uszkodzony czujnik położenia wału i w sumie nie wiem co to bo CPW mam nowy i tak sie jakoś dziwnie czasem dzieje...

Napisano

> Pany sytuacja taka;jadę sobie A2 desz ze śniegiem nawala i nagle marchewa przez kilka

> sekund,zjechałem na parking,a silnik chodzi jak by go przelewało/na jednym cylindrze nie

> Pacjent SCS 1.1 spi.

A przewody wysokiego napięcia w jakim stanie masz??

Napisano

> Pacjent SCS 1.1 spi.

raczej coś z map sensorem ja miałem podobnie ja zrobiłem swapa też kopcił na czarno i palił hektolitry beny ok.gif

Napisano
  • Autor

Oryginały z 5 tys. przebiegu zero przebić ,podobnie świece ok.gif

Mapa niby zmieniałem 2 lata temu,ale też sądzę,żeby od jego zacząść.

Napisano

> ja bym obstawiał kable albo cewka

zobacz na cewke wieczorem na zapalonym silniku, tez tak mialem i sie okazalo ze cewka byla beee no.gif

Napisano

Witam. Mnie tez tak raz zrobil i sie okazało ze to wtyka od czujnika temp. wody. Ten pod cewkami. Wtyka była luźna. Identyko objawy.

Napisano

Weź zrób jak ja... mi gasł pewnego razu po ulewach... dodawanie gazu powodowało dławienie i gaśniecie silnika oink.gif

Kabel od czujnika położenia wału i od sondy porządnie owinąłem taśmą izolacyjną wodoczelną (coby to nie znaczyło) i jak ręką odjął. Musiałem miec jakąś nieszczelność i to pewnie na kablu do czujnika.

Napisano

> ja jak przejade przez kałuże(nawet jak sie przetocze 5km/h) to czasem zacznie coś przerywać tak

> samo jak w przypadku gdy miałem uszkodzony czujnik położenia wału i w sumie nie wiem co to bo

> CPW mam nowy i tak sie jakoś dziwnie czasem dzieje...

ja tak miałem przy kolektorze 4-2-1 jak sonda była za daleko wspawana, przejazd przez kałuze studził rurę na tyle ze sonda głupiała, a po jakiejś chwili wracało do normy

Napisano

za daleko tzn w ktorym miejscu ? bo ja mam tak na wysokości dolnego węża chłodnicy hmm.gif

Napisano
  • Autor

Jutro powinienem znać odpowiedź hmm.gif

Ale jeszcze mam pytanie;obroty jałowe po bardzo mocnym nagrzaniu wynoszą wg. obrotka 700,do tego w tym momencie gubi zapłony-wina Mapa raczej. Krokowiec nowy ori,czyszczony.

Wszyskie czujniki mają z 1,5 roku,wdedy składałem silnik. Przejechał może z 14tys.

Napisano

> za daleko tzn w ktorym miejscu ? bo ja mam tak na wysokości dolnego węża chłodnicy

ja już sie łączyły w jeden

teraz mam mniej więcej na wysokości miski i jak czasem poszuram po śniegu to tez głupieje

ostatnio ją odłączyłem i czekam na wiosne

Napisano
  • Autor

Podmiana Mapsensora(po odkręceniu od płaskownika,miał delikatne pęknięcie) i przemuchanie wężyka pomogły ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.