Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do oglądaczy, pomocy!

Featured Replies

Napisano

Witam,

pytanie do oglądaczy samochodów. Sprawa wygląda tak że koleżanka z pracy poszukuje samochodu, w oko jej wpadła TA fiesta. Stąd pytanie czy warto jechać to oglądać. Wydaje mi sie podejrzany przebieg, i wg, mnie wyślizgane pedały.

pomocy!

z góry dzięki za pomoc ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> pytanie do oglądaczy samochodów. Sprawa wygląda tak że koleżanka z pracy poszukuje samochodu, w oko

> jej wpadła TA fiesta. Stąd pytanie czy warto jechać to oglądać. Wydaje mi sie podejrzany

> przebieg, i wg, mnie wyślizgane pedały.

> pomocy!

> z góry dzięki za pomoc

Jak zrobila ten przebieg na placu manewrowym, to pedaly moga tak wygladac zlosnik.gif

Napisano

Ja bym nawet od komputera nie wstal zeby wziac telefon i zadzwonic. Widziales pedaly? IMO przebieg x 3. Jak odpowiada to wstawaj i dzwon.

Napisano

> Jak zrobila ten przebieg na placu manewrowym, to pedaly moga tak wygladac

Te silniki ponoć nie cieszą się opinią bezawaryjnych.

Napisano

> Wydaje mi sie podejrzany przebieg,

8 letni, sprowadzany diesel w komisie. Wszystko w temacie jak dla mnie. Może bym go obejrzał, jakbym stał w kilometrowym korku akurat na wysokości bramy tego komisu.

Napisano
  • Autor

> Ja bym nawet od komputera nie wstal zeby wziac telefon i zadzwonic. Widziales pedaly? IMO przebieg

> x 3. Jak odpowiada to wstawaj i dzwon.

no właśnie to też zwróciło moją uwage, więc chyba sobie darujemy ok.gif

EDIT!:

a TAKIE cudo? grinser006.gif

Napisano

> Te silniki ponoć nie cieszą się opinią bezawaryjnych.

NIe slyszalem, zeby byly jakies wieksze problemy z tymi 1,4 tdci.

Z reszta sam jezdze 1,9 dci z 240tys km (pewnego) przebiegu i daje rade.

A wg opinii na necie powienien juz dawno przestac wink.gif

A jak sie popsuje to sie naprawiok.gif

Napisano

> no właśnie to też zwróciło moją uwage, więc chyba sobie darujemy

> EDIT!:

> a TAKIE cudo?

Kolega kupil wczoraj roczna lagune z przebiegiem 100kkm, wiec nie patrz po przebiegu bo nieorginalne.

Napisano

> a TAKIE cudo?

Czemu się uparłeś na starego diesla ?

Pomyśl chwilę:

- czy uważasz że jazda dieslem jest przyjemnością samą w sobie - klekot, problemy z zimowym odpalaniem, ciągłe miąchanie wajchą od biegów ?

- czy wiesz o tym, że różnica w cenie nowego auta pomiędzy wersją benzyna/diesel zwykle zwraca się po ok. 100 - 150 kkm ?

- czy uważasz że za Odrą mieszkają same święte Mikołaje, które dokładnie w momencie, gdy ta różnica się odrobiła i diesel zaczyna być tańszy sprzedają go Polakom ?

- czy uważasz że komisanci i sprowadzacze to dobre dusze opłacone przez Owsiaka lub Caritas, którzy kupują drogie, dobre auta za Odrą, żeby je sprzedać tanio w Polsce ?

Jak sobie odpowiesz na te pytania, to będziesz wiedział, czy większe szanse powodzenia ma szukanie ok. 10 letniego diesla z przebiegiem poniżej 150 kkm, czy gra w lotto z nadzieją trafienia szóstki.

Napisano
  • Autor

> Kolega kupil wczoraj roczna lagune z przebiegiem 100kkm, wiec nie patrz po przebiegu bo

> nieorginalne.

wiem że większość kręcona, ale nie ma reguły, ja w zeszłym roku kupiłem takiego z przebiegiem 86kkm ale z 2004 roku i jest jak najbardziej realny ok.gif

Napisano

> wiem że większość kręcona, ale nie ma reguły, ja w zeszłym roku kupiłem takiego z przebiegiem 86kkm

> ale z 2004 roku i jest jak najbardziej realny

Wyjatek. Szukaj beznyzny albo pogodz sie z kreconym licznikiem. Ja bym suzkal krajowego serwisowanego w ASO nawet poflotowego. Bedzie drozej ale pewny.

Napisano
  • Autor

> Wyjatek. Szukaj beznyzny albo pogodz sie z kreconym licznikiem. Ja bym suzkal krajowego

> serwisowanego w ASO nawet poflotowego. Bedzie drozej ale pewny.

ok ale kumpela potrzebuje samochodu głównie na dojazdy z Wawy do domu w Gdańsku więc diesel lepszy, co do aut poflotowych to jestem ostrożny i raczej odradzam bo tutaj faktyczny przebieg potrafi zjeżyć włos na głowie, a focusów takich jest od groma oslabiony.gif

Napisano

> co do aut poflotowych to jestem ostrożny i raczej odradzam bo tutaj faktyczny przebieg potrafi

> zjeżyć włos na głowie, a focusów takich jest od groma

Ale jest to prawdziwy przebieg grinser006.gif a nie tylko wskazanie licznika.

Poza tym auta flotowe (leasingowe) są do samego końca serwisowane zgodnie z zaleceniami producenta / importera.

IMHO lepiej kupić flotówkę z dużym nalotem, ale ze znaną historią, niż sporowadzonego diesla "po dziadku" z książką serwisową z Allegro grinser006.gif

EDIT: Chcesz powiedzieć że lepiej kupić diesla "skręconego o połowę" i żyć ze świadomością małego przebiegu? wink.gif

Napisano

> co do aut poflotowych to jestem ostrożny i raczej odradzam bo tutaj faktyczny przebieg potrafi zjeżyć włos na głowie

Jak się masz lepiej czuć, to zrób to co robią handlarze smile.gif Wyjdzie zdecydowanie taniej.

Napisano
  • Autor

no w sumie jest to jakaś myśl. popatrze na allegro, może coś ciekawego znajdeale ZTCW to 1.8 115 konny rzadko pojawiał się jako flotowy, a kombi odpada zlosnik.gif

Napisano

> no w sumie jest to jakaś myśl. popatrze na allegro, może coś ciekawego znajdeale ZTCW to 1.8 115

> konny rzadko pojawiał się jako flotowy, a kombi odpada

Czemu kombi odpada?

Kombi jest wygodnym nadwoziem, i wbrew pozoro młatwo sie parkuje wink.gif

I rower można wrzucić. W całości.

Poza tym 90% flotowych focusów to pewnie będzie kombi grinser006.gif

Napisano
  • Autor

dla singielki o średnim skillu w jeździe samochodem kombi jest nie potrzebne/wskazane [niepotrzebne skreślić grinser006.gif ] pozatym to standardowy tekst: a jak ja tym cofać będe i jak zaparkuje więc chyba nie przekonam.

pozostaje chyba jedynie szukać prawdziwych rodzynków na allegro a nie po dziadku z niemiec albo ogólnie unikać samochodów z rejonów Gostynina i Płocka hehe.gif

Napisano

znajomy ma taką fieste ale w benzynie pedały przy 130kkm wyglądają jak nowe zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Że co?

miałem na myśli że słabo jeździ samochodem i jako kobieta preferuje coś małego i zgrabnego ok.gif

Napisano

> dla singielki o średnim skillu

Po polsku: dla starej panny nie umiejącej jeździć samochodem.

> pozostaje chyba jedynie szukać prawdziwych rodzynków na allegro

Na allegro to możesz znaleźć rodzyna. Dobrego auta poszukaj w rodzinie, wśród znajomych, ewentualnie u jakiegoś zaprzyjaźnionego flotowca.

Napisano
  • Autor

> Po polsku: dla starej panny nie umiejącej jeździć samochodem.

oj, że ma 25 lat to już stara Panna grinser006.gif

obśmialiśmy się równo zlosnik2.gif

co do rodzynów to stanowczo podziękujemy ze względów oczywistych oink.gif

Napisano

> w fiacie pedały wyglądają tak po 40 tyś więc tym się nie sugeruj

Bzdura CC przejechane 155 kkm i pedaly w niezlym stanie .

Punto II nalot ok 160 kkm i pedaly niezniszczone........

Napisano

> ok ale kumpela potrzebuje samochodu głównie na dojazdy z Wawy do domu w Gdańsku więc diesel lepszy,

> co do aut poflotowych to jestem ostrożny i raczej odradzam bo tutaj faktyczny przebieg potrafi

> zjeżyć włos na głowie, a focusów takich jest od groma

i co to za różnica czy spali 5,5l benzyny i 4,5 litra ropy? Policz ile wyniesie serwis takiego grata.

Napisano

powiedz mi co się tak wszyscy uparli na te diesle?? Modne to się zrobiło jak diabli a sensu jako uzytkownik dwoch benzyniaków i sluzbowego diesla nie widzę żadnego.

Poza tym - jak napisali wyżej koledzy - diesel w komisie to IMO średni pomysł. Polecam poleasingowe auta - przeważnie tańsze i przeważnie w lepszym stanie. Sam jezdze poleasingowym autem już ponad rok - wadą jest obrzydliwy kolor , zaletą - cała reszta - dokumentacja, serwis krajowy, srodek jak w nowym aucie. I wiem kiedy i co było malowane zlosnik.gif

Napisano

> w fiacie pedały wyglądają tak po 40 tyś więc tym się nie sugeruj

Pieprzysz farmazony. Depczę pedały stopą numer 47 i po 80 kkm nie ma na nich takiego zużycia.

Napisano

> Pieprzysz farmazony. Depczę pedały stopą numer 47 i po 80 kkm nie ma na nich takiego zużycia.

może nosisz baletki

ja mam giry 48, często jezdzę w traperach i wykanczam gumy na pedałach po 20tys

Napisano

> ja mam giry 48, często jezdzę w traperach i wykanczam gumy na pedałach po 20tys

Ja w Stilo wymieniałem te gumowe nakładki na pedały chyba częściej niż olej w silniku. rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> i co to za różnica czy spali 5,5l benzyny i 4,5 litra ropy? Policz ile wyniesie serwis takiego

> grata.

prawdopodobnie chodzi o komfort i dynamike wyprzedzania, często bez konieczności redukcji grinser006.gif

Napisano

> Ja w Stilo wymieniałem te gumowe nakładki na pedały chyba częściej niż olej w silniku.

no ale ocena przebiegu auta po stanie gum na pedałach...IMO szacun facepalm.gif

Napisano
  • Autor

po leasingowy jak najbardziej ale.....nie kombi a HB jest niestety mało sick.gif

Napisano
  • Autor

> no ale ocena przebiegu auta po stanie gum na pedałach...IMO szacun

ocena niekoniecznie ale często są dobrą wskazówką palacz.gif

Napisano

> dla singielki o średnim skillu w jeździe samochodem kombi jest nie potrzebne/wskazane [niepotrzebne

> skreślić ] pozatym to standardowy tekst: a jak ja tym cofać będe i jak zaparkuje więc chyba

> nie przekonam.

No to taką fiestę lub fusiona - jeśli ma to być Ford też poleasingową trzeba poszukać.

Napisano

> Witam,

> pytanie do oglądaczy samochodów. Sprawa wygląda tak że koleżanka z pracy poszukuje samochodu, w oko

> jej wpadła TA fiesta. Stąd pytanie czy warto jechać to oglądać. Wydaje mi sie podejrzany

> przebieg, i wg, mnie wyślizgane pedały.

> pomocy!

> z góry dzięki za pomoc

Pytanie czy koleżanka jest nastawiona na koszty związane z eksploatacją auta z silnikiem diesla ?

Jeśli liczą się dla niej tylko koszty ropy to rotfl.gif

Gorzej jak coś padnie w aucie, ba w silniku. swiety.gif

Fiesta w benzynie nie żłopie jakoś sporo, więc może jednak niech się rozejrzy za wersją benzynową.

P.S. ciekawe dlaczego świeci się kontrolka poduszek niewiem.gif

Napisano

> Pieprzysz farmazony. Depczę pedały stopą numer 47 i po 80 kkm nie ma na nich takiego zużycia.

sam pieprzysz głupoty

Napisano
  • Autor

jest świadoma a ten focus z linka ma nowe sprzęgło i 2masa, nowy aku więc nie jest źle, więcej bedzie wiadomo po dokładnych oględzinach zlosnik.gif

Napisano

> sam pieprzysz głupoty

w fabii kierownica po 100kkm wygląda jakby z 300kkm było zlosnik.gif

Napisano

> w fabii kierownica po 100kkm wygląda jakby z 300kkm było

Potwierdzam u mojego wujka (pierwszy właściciel, fabka z 2004r) po 60kkm już są znaczące ślady zużycia z lewej strony kierownicy, podczas gdy w niektórych samochodach po tym przebiegu na kierownicy nie widać, że była używana tongue.gif

Napisano

> Potwierdzam u mojego wujka (pierwszy właściciel, fabka z 2004r) po 60kkm już są znaczące ślady

> zużycia z lewej strony kierownicy, podczas gdy w niektórych samochodach po tym przebiegu na

> kierownicy nie widać, że była używana

kurde mówimy o tym samym roczniku, może tttm ? hmm.gif

Napisano

> kurde mówimy o tym samym roczniku, może tttm ?

No pewnie tak niewiem.gif Drugi wujek ma VW Bore 2001/2002 i tam chyba po właśnie przebiegu ok. 60kkm to mieszek zmiany biegów wyglądał jak pogryziony przez stado rozwścieczonych wiewiórek i musiał wymieniać - tragedia w Mondeo starym mieszek w porównaniu do tego z VW był nieśmiertelny palacz.gif

Napisano

> Czemu kombi odpada?

Quote:

koleżanka z pracy poszukuje samochodu,

zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.