Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Fluence - opinie

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne grono

Czy ktoś posiada takie autko?

Moje pytania to:

- ile litrów ma bagażnik (doszukałem się, że 493) ale chciałbym się upewnić co do pojemności oraz czy jest ustawny

- jak z ilością miejsca z tyłu

- jaki zakres obrotów ma 1.5dci110ps? oraz czy ktoś zna przełożenia skrzyni?

Ewentualnie innych ciekawych opinii z chęcią posłucham waytogo.gif

Napisano

> Witam szanowne grono

> Czy ktoś posiada takie autko?

> Moje pytania to:

> - ile litrów ma bagażnik (doszukałem się, że 493) ale chciałbym się upewnić co do pojemności oraz

> czy jest ustawny

> - jak z ilością miejsca z tyłu

> - jaki zakres obrotów ma 1.5dci110ps? oraz czy ktoś zna przełożenia skrzyni?

> Ewentualnie innych ciekawych opinii z chęcią posłucham

fajne auto, jakby co mam nowke bez przebiegu privilege 1.6 benie za 52.ooo PLN zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> fajne auto, jakby co mam nowke bez przebiegu privilege 1.6 benie za 52.ooo PLN

troche drogo

Napisano

> Witam szanowne grono

> Czy ktoś posiada takie autko?

> Moje pytania to:

> - ile litrów ma bagażnik (doszukałem się, że 493) ale chciałbym się upewnić co do pojemności oraz

> czy jest ustawny

> - jak z ilością miejsca z tyłu

> - jaki zakres obrotów ma 1.5dci110ps? oraz czy ktoś zna przełożenia skrzyni?

> Ewentualnie innych ciekawych opinii z chęcią posłucham

na jakiej płycie podłogowej to jest zbudowane?

Napisano

> na jakiej płycie podłogowej to jest zbudowane?

megane

przecież to jest Megane wersja sedan

Napisano

> megane

> przecież to jest Megane wersja sedan

tak właśnie myślałem, dzięki

Napisano

> troche drogo

a to dobre, na dzień dzisiejszy taka wersja z wyprzedaży rocznika w salonie kosztuje 60.500 u mnie 52.000 oba nowe oba bez przebiegu

jak kolega znajdzie taniej biorę 10 sztuk zlosnik.gifok.gif

Napisano

> megane

> przecież to jest Megane wersja sedan

e e uciekamy od nazwy megane bo to miało byc cos wiecj niz megane niewiele mniej niz laguna

porownujac wersje podstawowe (expressiony) mamy duzo lepsze wyposażenie we flu, a płyta z kombiaka nie z htb, nie wiem jak dzis ale jak flu wchodziło bylo największym autem w środku w swojej klasie

Napisano
  • Autor

> troche drogo

drogo??? yikes.gif

Napisano
  • Autor

> fajne auto, jakby co mam nowke bez przebiegu privilege 1.6 benie za 52.ooo PLN

fajnie ok.gif rozumiem, że pracujesz w saloonie? zlosnik.gif

ciekaw jestem jak ten 1.6 się sprawuje? Brałem na początku pod uwagę, ale boję się, że będzie za słaby z 4 osobami w trasie a tak często zdarza mi się jeździć więc chodził mi po głowie 2.0 natomiast patrząc na ciągłe podwyżki cen paliwa chyba mi przeszło crazy.gif więc niestety rozsądnym wyborem będzie klekot spineyes.gif oby tylko nie miał za krótkich przełożeń, pytałem ale jak na razie nikt nie wie.

Napisano

> fajnie rozumiem, że pracujesz w saloonie?

tak zlosnik.gifok.gif

> ciekaw jestem jak ten 1.6 się sprawuje? Brałem na początku pod uwagę, ale boję się, że będzie za

> słaby z 4 osobami w trasie a tak często zdarza mi się jeździć więc chodził mi po głowie 2.0

> natomiast patrząc na ciągłe podwyżki cen paliwa chyba mi przeszło więc niestety rozsądnym

> wyborem będzie klekot oby tylko nie miał za krótkich przełożeń, pytałem ale jak na razie nikt

> nie wie.

szkoda ze we flu 1.6 jest 5 biegowa skrzynia, 2.0 nie jeździłem, a klekot pamiętaj teraz o filtrach cząstek

Napisano

Oglądałem to kiedyś w salonie, w środku dużo miejsca, nieźle wyposażone...ale coś mi nie leży w tym aucie, chyba świadomość, że jeżdzę Samsungiem hehe.gifhehe.gif

Z tym autem mam wrazenie wyszło troche jak z Thalią - jest bo jest, szału nie robi ale swoje funkcje spełnia za rozsądne pieniądze.

Napisano
  • Autor

> chyba świadomość, że jeżdzę Samsungiem

a co Astonem czy Ferrari śmigasz?

a poza tym coś w tym aucie wstydliwego? zlosnik.gif aa, że w Turcji "robią"? grinser006.gif dzisiaj to chyba żadna różnica

Skoro Lanos jest mniej awaryjny od Megany a przy tym wersja 3d po kilku zmianach może również fajnie jeździć i wyglądać to chyba stereotypy na temat aut typu Daewoo itp. w pełni przełamane

Citroen czy Renault czy "Samsung" i tak żaden prestiż ale nie o prestiż chodzi, gdybym to miał na celu nawet bym na francuskie auta nie spojrzał hehe.gif no, chyba, że jakiś klasyk to co innego ok.gif

Napisano

> a co Astonem czy Ferrari śmigasz?

> a poza tym coś w tym aucie wstydliwego? aa, że w Turcji >"robią"?

Tak samo jak Hyundaia i inne auta - mi to akurat różnicy nie robi.

> dzisiaj to chyba żadna różnica

> Skoro Lanos jest mniej awaryjny od Megany a przy tym wersja 3d po kilku zmianach może również

> fajnie jeździć i wyglądać to chyba stereotypy na temat aut typu Daewoo itp. w pełni przełamane

Ja akurat do Lanosa nic nie mam - swietne auto za tą kasę ok.gif

> Citroen czy Renault czy "Samsung" i tak żaden prestiż ale nie o prestiż chodzi, gdybym to miał na

> celu nawet bym na francuskie auta nie spojrzał no, chyba, że jakiś klasyk to co innego

Dlatego napisalem, ze swoje funkcje spełnia. Jak za te pieniadze bardzo dobrze wyposazone auto.

Napisano

A kangury jakies ?

Napisano

> szkoda ze we flu 1.6 jest 5 biegowa skrzynia,

Jak by miała być taka 6 jak w Megane III 1,6 16v to ja już wolę 5-kę.

Po co mi 6 bieg o przełożeniu takim jak u mnie w starej lagunie 5-ka.

Napisano

> A kangury jakies ?

musialbym popatrzeć ale tak dobrej ceny na pewno nie bedzie

Napisano

> Jak by miała być taka 6 jak w Megane III 1,6 16v to ja już wolę 5-kę.

> Po co mi 6 bieg o przełożeniu takim jak u mnie w starej lagunie 5-ka.

jak dla mnie 6ka w meg III sprawia sie bardzo dobrze, na pewno lepiej jak 5 we flu.

Napisano

> jak dla mnie 6ka w meg III sprawia sie bardzo dobrze, na pewno lepiej jak 5 we flu.

Dla mnie bez sensu jest to, że na 6 biegu są takie same obroty przy 120km/h jak u mnie w lagunie na 5-ce. A pierwsze 3 biegi krótkie strasznie.

Napisano

> musialbym popatrzeć ale tak dobrej ceny na pewno nie bedzie

To lipa bo na berlingo sa dobre ceny a do tego tragiczny serwis renault frown.gif

Napisano

> To lipa bo na berlingo sa dobre ceny a do tego tragiczny serwis renault

jakies wymagnia co do tego kangoo?

Napisano

> jakies wymagnia co do tego kangoo?

1.5 110 helios albo privilege z nawi. Cennikowo wychodzą 68-70 , można cos z tego jeszcze obciać?

Napisano

> 1.5 110 helios albo privilege z nawi. Cennikowo wychodzą 68-70 , można cos z tego jeszcze obciać?

privilege + metalik +navi

ze strony

Cena sugerowana

76 590 zł z VAT

Rabat :

- 18,7 %

Cena końcowa :

62 267,67 zł z VAT

u mnie 59900 ok.gif

Napisano

> a to dobre, na dzień dzisiejszy taka wersja z wyprzedaży rocznika w salonie kosztuje 60.500 u mnie

> 52.000 oba nowe oba bez przebiegu

> jak kolega znajdzie taniej biorę 10 sztuk

Na stronie Renault oficaljne info było, ze cena 56k a nie 60 jak kolega zapodał.

nie chce mi sie dzwonić do naszego starego dealera, bo już z Renault nie chcemy mieć nic wspólnego.

Napisano

> Na stronie Renault oficaljne info było, ze cena 56k a nie 60 jak kolega zapodał.

> nie chce mi sie dzwonić do naszego starego dealera, bo już z Renault nie chcemy mieć nic wspólnego.

prosze

284618247-flu.JPG

prosze spróbuj u innego dealera zrobić taka cene

post-58277-14352511269997_thumb.jpg

Napisano

Nie posiadam, ale odwiedziłem salon Renault i siedziałem we Fluence (przymierzałem się do kupna). Przyszedł Pan sprzedawca i szerzej otworzył drzwi. Pociągnął mocniej, a mój wzrok przypadkowo skierowałem na mocowanie ogranicznika otwarcia drzwi do nadwozia. Jako że drzwi otworzyły się na maksymalną szerokość, a pan zrobił to dość energicznie, zauważyłem jak pracuje karoseria w miejscu mocowania ogranicznika. Powiedziałem, że tego auta nie kupię, bo przy otwieraniu drzwi ze wspomaganiem podmuchów wiatru może być nieciekawie.

Napisano
  • Autor

> Powiedziałem, że tego auta nie kupię, bo przy otwieraniu drzwi

> ze wspomaganiem podmuchów wiatru może być nieciekawie.

Czyli jest argument na nie biglaugh.gifbiglaugh.gif

Oby tylko wiatry za duże nie wiały - drżyjcie posiadacze Fluence`ów boje_sie.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

1.6 raczej odpada, w pojedynkę może być natomiast z dwójką pasażerów - wyraźnie słabnie, myślę o tym dieslu w wersji 110ps, może będzie trochę lepiej ze względu większy Nm hmm.gif

Napisano

> 1.6 raczej odpada, w pojedynkę może być natomiast z dwójką pasażerów - wyraźnie słabnie, myślę o

> tym dieslu w wersji 110ps, może będzie trochę lepiej ze względu większy Nm

1.6 benia jeździ porównywalnie z 1.5 dieslem 90 km

proszę pamiętać różnicy w cenie

Napisano

> Czyli jest argument na nie

U mnie zdecydował zlosnik.gif. Pierwsze wrażenia ze środka przyjemne. Zegary tradycyjnei nie udziwnione co dla mnie stanowi duży plus, ale jeden duży minus zdecydował oslabiony.gif

Napisano

> [...] mocowanie ogranicznika otwarcia drzwi do nadwozia. Jako że drzwi otworzyły się

> na maksymalną szerokość, a pan zrobił to dość energicznie, zauważyłem jak pracuje karoseria w

> miejscu mocowania ogranicznika.

Czyżby aż tak popsuli ten element od czasów Megane II? Posiadam takową i w porównaniu do Opla Omegi B FL to w Megane są po prostu pancerne.

W Omedze na początku się bałem, bo blacha słupka "chodziła" podczas otwierania drzwi. Tylko że ta Omega ma już 11 lat, 220 tyś km na blacie (w rzeczywistości pewnie więcej) i jakoś wszystko się trzyma nawet pomimo kilku przypadkowych prób z wiatrem. Sądzę więc że Twoje obawy o mocowanie ogranicznika i skreślanie z tego powodu samochodu były nieco przesadzone. smile.gif

Napisano

> Sądzę więc że Twoje obawy o mocowanie ogranicznika i skreślanie z tego powodu samochodu były nieco przesadzone.

Być może. Ale decyzja podjęta. I nie zostanie zmieniona cool.gif A wybór nadal przede mną oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

A wybór nadal przede mną

To tylko się cieszyć ok.gif, jedna z fajnych chwili w życiu kiedy to możemy sobie powybierać, poprzebierać, pomacać biglaugh.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> 1.6 benia jeździ porównywalnie z 1.5 dieslem 90 km

> proszę pamiętać różnicy w cenie

We Fluence jest więcej miejsca na tylnej kanapie niż w Megane 5d? Jeśli tak to trochę to dziwne... Zresztą dziwnym jest też fakt budowania kombi na innej płycie niż wersję 5d.

Napisano

> We Fluence jest więcej miejsca na tylnej kanapie niż w Megane 5d?

tak

> Jeśli tak to trochę to dziwne...

> Zresztą dziwnym jest też fakt budowania kombi na innej płycie niż wersję 5d.

niewiem.gif

Napisano

korzystając z tematu:

za ile możesz sprzedać clioIII 1.2 75KM 5 drzwi alize + metalik ?

acha, chodzi o auta jeszcze z 2010 roku

Napisano

> korzystając z tematu:

> za ile możesz sprzedać clioIII 1.2 75KM 5 drzwi alize + metalik ?

> acha, chodzi o auta jeszcze z 2010 roku

nie mam juz clio z 10 roku

a moze uzywka z 2009, do wybory 75km lub 100 tce zlosnik.gif

Napisano

> nie mam juz clio z 10 roku

> a moze uzywka z 2009, do wybory 75km lub 100 tce

nie bardzo, to ojciec szuka fury i ma być nufffffka - pierwszy raz nufffka. Mamy ofertę za 39kpln takiego alize jak pisałem plus metalik (szara kasjopea), elektr.lusterka, normalne koło zapasowe, 2 kpl dywaników (welur i guma). No i chyba ojciec weźmie.

Napisano

> nie bardzo, to ojciec szuka fury i ma być nufffffka - pierwszy raz nufffka. Mamy ofertę za 39kpln

> takiego alize jak pisałem plus metalik (szara kasjopea), elektr.lusterka, normalne koło

> zapasowe, 2 kpl dywaników (welur i guma). No i chyba ojciec weźmie.

38.900zł alize 1.2 + metalik (czarny, srebrny, zielony, blekit gwiazd) + kolo zapas + el lusterka + halogeny + dywaniki

kolezanka podesle oferte na maila z profilu wink.gif

czyli 100zł taniej + halogeny 330 razem bonus 430 zł wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.