Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lacetti 1,4 predkosc max.

Featured Replies

Napisano
angryfire.gifWitam uzytkownikow Chevroletow. Mam do Was pytanie, jaka jest faktyczna maksymalna predkosc Waszych Chevich lacetti z motorem 1,4 . Wczoraj zrobilem maly test i niestety o podanych w instrukcji 175 km/h moge pomarzyc , 160 i nic a nic wiecej . Auto ma przejechane 8 tys. km. do tej pory nie bylo katowane.
Napisano

> Witam uzytkownikow Chevroletow. Mam do Was pytanie, jaka jest faktyczna maksymalna predkosc

> Waszych Chevich lacetti z motorem 1,4 . Wczoraj zrobilem maly test i niestety o podanych w

> instrukcji 175 km/h moge pomarzyc , 160 i nic a nic wiecej . Auto ma przejechane 8 tys. km. do

> tej pory nie bylo katowane.

nawet nie chce sobie wyobrażać jakie dzwięki wydawał silnik podczas jazdy z taką szybkością...

Napisano

8V czy 16V?

Jak bedzie z gorki i nie pod wiatr to 8V do vmax poleci zlosnik.gif Pudelkowate dosc wysokie nadwozie robi swoje.

EDIT: Napisalem o Aveo. cool.gifpanic.gif

Napisano

> nawet nie chce sobie wyobrażać jakie dzwięki wydawał silnik podczas jazdy z taką szybkością...

Silnik to pikus ale szum wiatru zlosnik.gif

Napisano

> W Lacetti nie było 8V.

Myslalem, ze o Aveo mova. zlosnik.gif

Napisano

profil przydałby się ok.gif, lpg ma hmm.gif, licznikowo swoim jechałem 170 pare ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ring Berlinski

> 1.4 LPG Brc Fly SF

> Uploaded with ImageShack.us

no pieknie moj 160 i koniec , moze sie jeszcze ulozy ? przejechane ma 8000 km.

Napisano

> nawet nie chce sobie wyobrażać jakie dzwięki wydawał silnik podczas jazdy z taką szybkością...

Bez jaj - licznikowe 160 (czyli realnie ciut powyżej 140) na dobrej autostradzie to nie jest trzecia prędkość kosmiczna.

Napisano

Mój nieboszczyk frown.gif lacetti 1.6 z lpg śmigał gpsowe 195 km/h z jedną osobą na pokładzie .

Napisano

> no pieknie moj 160 i koniec , moze sie jeszcze ulozy ? przejechane ma 8000 km.

To na przyszłość spróbuj zmienić na 4, a potem piątkę jeszcze wrzucić hehe.gif

( nie mogłem się powstrzymać wink.gif )

A tak poważnie to mam Twingo i 150 parę jedzie bez problemu smile.gif

Lacettim jeszcze nie próbowałem frown.gif

Napisano

> Mój nieboszczyk lacetti 1.6 z lpg śmigał gpsowe 195 km/h z jedną osobą na pokładzie .

dlaczego nieboszczyk?

Napisano

Witam,

licznik 165, 5 bieg z pełnym obciążeniem, nawigacja pokazuje 160.

Podobno na 4 biegu jedzie szybciej, nie sprawdzałem.

Pzdr.

Napisano

> Ring Berlinski

> 1.4 LPG Brc Fly SF

> Uploaded with ImageShack.us

Na tej zasadzie to jak tylko znajde zdjecie to Ci pokaze jak Lanos 1,4 szafe zamyka rotfl.gif

Napisano

> no pieknie moj 160 i koniec , moze sie jeszcze ulozy ? przejechane ma 8000 km.

Zobacz ile mial moj wink.gif

Napisano

> Na tej zasadzie to jak tylko znajde zdjecie to Ci pokaze jak Lanos 1,4 szafe zamyka

Mam Ci pokazac reszte fotek ? cfaniaczek.gif akurat mam kilka tak nastukanych , raz z gorki zrobilem 190 ale nie wrzuce zdjecia bo jak jakis mod pokapuje sie gdzie to cykane to polece jak K3 wink.gif

p.s. szafe to ja zamykalem w trabim i w

Napisano

160km/h nie robi jakiegos ryku w laczku , 150 licznikowe to idealna predkosc przelotowa a do tego spalanie 11/100 LPG zeby.GIF

Napisano

> dlaczego nieboszczyk?

Ponieważ zakończył swój żywot ponad miesiąc temu w zderzeniu czołowym z hyundaiem getz. oslabiony.gif

Napisano

> Ponieważ zakończył swój żywot ponad miesiąc temu w zderzeniu czołowym z hyundaiem getz.

Wszyscy cali yikes.gif

Napisano

> Wszyscy cali

Na pokładzie były trzy osoby . Ja jako kierowca - złamany obojczyk przez napinacz pasów , pasażerka z przodu lekkie potłuczenia , pasażerka z tyłu ( nie zapięte pasy ) złamane prawe przedramię i mocne potłuczenia .

Napisano

> Na pokładzie były trzy osoby . Ja jako kierowca - złamany obojczyk przez napinacz pasów , pasażerka

> z przodu lekkie potłuczenia , pasażerka z tyłu ( nie zapięte pasy ) złamane prawe przedramię i

> mocne potłuczenia .

Nieciekawie.

Miejmy nadzieję, że wracacie do zdrowia.

Napisano

> Na pokładzie były trzy osoby . Ja jako kierowca - złamany obojczyk przez napinacz pasów , pasażerka

> z przodu lekkie potłuczenia , pasażerka z tyłu ( nie zapięte pasy ) złamane prawe przedramię i

> mocne potłuczenia .

O widze podobne obrazenia jak ostatnio moi znajomi przy podobnym wypadku w foce dwojce. Pasazerka z tylu tez nie miala pasow ,miala zlamany obojczyk kilka zeber i wstrzas mozgu poza tym uszkodzila troche pasazera z przedniego siedzenia.

Napisano

> Miejmy nadzieję, że wracacie do zdrowia.

Ja i moja mulher.gif już na chodzie , najgorzej pasażerka z tylnej kanapy jeszcze dochodzi do siebie , złamanie składane operacyjnie oslabiony.gif.

Wypadek miał miejsce w Kobyłce przy salonie Hyundaia , było bardzo ślisko, noc , prędkość poniżej 50 km/h , wyrzuciło mnie z zakrętu wprost pod getza . Prawdopodobnie zahaczyłem tylnym kołem o pobocze .

Napisano

> Ponieważ zakończył swój żywot ponad miesiąc temu w zderzeniu czołowym z hyundaiem getz.

Może to nie zdrowa ciekawość ale jak to przeżył hyundai i jego pasażerowie?

Napisano

> Może to nie zdrowa ciekawość ale jak to przeżył hyundai i jego pasażerowie?

Kierowca getza wyszedł z tego z lekkimi potłuczeniami .

Napisano

> Kierowca getza wyszedł z tego z lekkimi potłuczeniami .

Sądzisz że to znaczy że laczek nie jest zbyt bezpiecznym samochodem?

Napisano

> Sądzisz że to znaczy że laczek nie jest zbyt bezpiecznym samochodem?

Wszystko zalezy w ,ktore miejsce dostalo auto.

Napisano

> Sądzisz że to znaczy że laczek nie jest zbyt bezpiecznym samochodem?

Uważam , że laczek uratował mi życie , hyundai dostał bardziej od strony pasażera , dlatego kierowca wyszedł z tego bez szwanku . Pewnie i mnie by nic nie było gdybym nie jechał w kurtce i pas miałbym bardziej napięty , a tak powstał luz między pasem a ciałem , napinacz zadziałał z dużą siłą i złamał mi obojczyk . Pasażerka z tyłu była bez pasów i wyszła z tego najgorzej . Dostałem lekcję na całe życie , w nowym aucie nikt nie pojedzie ze mną bez pasów .

Napisano

> Pasażerka z tyłu była bez pasów i wyszła z tego najgorzej .

> Dostałem lekcję na całe życie , w nowym aucie nikt nie pojedzie ze mną bez pasów .

Dlatego zawsze gonię pasażerów z tyłu i karzę im zapinać pasy. Nie chodzi o ich bezpieczeństwo a o moje - niezapięty pasażer z tyłu może spowodować bardzo duże szkody jadącym z przodu

Napisano

> Dostałem lekcję na całe życie , w nowym aucie nikt nie pojedzie ze mną bez pasów .

Ja taką zasadę wyznaję od lat.

Są przypadki, że niezapięty pasażer z tyłu łamie fotel temu z przodu - dalej nie będę pisał no.gif

Napisano

> Bez jaj - licznikowe 160 (czyli realnie ciut powyżej 140) na dobrej autostradzie to nie jest

> trzecia prędkość kosmiczna.

U mnie GPS vs Licznik max 2 km roznicy. Skad te 20 wziales shocked.gif ?

Napisano

> U mnie GPS vs Licznik max 2 km roznicy. Skad te 20 wziales ?

Cos jest zepsute albo masz złe opony smile.gif

Napisano

> Cos jest zepsute albo masz złe opony

Dlaczego? Licznik w ceedzie jest bardzo dokladny w Aveo przy wiekszych predkosciach pojawia sie wieksza roznica GPS vs licznik.

Napisano

> U mnie GPS vs Licznik max 2 km roznicy. Skad te 20 wziales ?

Napisałem, że to ciut powyżej 140 - więc nie 20.

Błąd licznika w Rezzo (jak i w Focusie, Pathfinderze) jest mniej-więcej stały procentowo, więc przy dużych prędkościach robi się większy liczbowo.

W Yeti jest stały liczbowo - do pewnego momentu jest to 3 km/h, później 7 km/h.

Napisano

> Dlaczego? Licznik w ceedzie jest bardzo dokladny w Aveo przy wiekszych predkosciach pojawia sie

> wieksza roznica GPS vs licznik.

Są normy unijne w , których jest zapisane , że licznik musi przeklamywac ileś procent. Linku nie podrzuce bo z komórki pisze.

Napisano

> Są normy unijne w , których jest zapisane , że licznik musi przeklamywac ileś procent. Linku nie

> podrzuce bo z komórki pisze.

To ja mam popsuty w ceedzie grinser006.gif Nie oszukuje nic a nic.

Napisano

> To ja mam popsuty w ceedzie > Nie oszukuje nic a nic.

Siid popsuty ,zeby tylko Sibui tego nie czytal smile.gif może wirus się wgral przez uesbe smile.gif

Napisano

> Są normy unijne w , których jest zapisane , że licznik musi przeklamywac ileś procent. Linku nie

> podrzuce bo z komórki pisze.

Licznik musi pokazywać prędkość co najmniej rzeczywistą. Nie powinien jednak zwyżać jej o więcej niż 10% wartości mierzonej.

Napisano

> To ja mam popsuty w ceedzie Nie oszukuje nic a nic.

A oponki masz takie jaki producent przykazał wink.gif

W lacku na letnich przekłamuje trochę (nie jestem pewien ile wiec nie pisze żeby nie wprowadzać w błąd) a na zimowych mnniej (oponki zimowe 195/65/15 zamiast 195/55/15).

Napisano

> Mam Ci pokazac reszte fotek ? akurat mam kilka tak nastukanych , raz z gorki zrobilem 190 ale nie

> wrzuce zdjecia bo jak jakis mod pokapuje sie gdzie to cykane to polece jak K3

> p.s. szafe to ja zamykalem w trabim i w SX4 (a20 naHamburg)

Ja sie nie boje, uzyskane w wpelni legaalny sposob z_lol1.gif

284615225-28062008081a.jpg

post-61568-14352511261399_thumb.jpg

Napisano

> Ja sie nie boje, uzyskane w wpelni legaalny sposob

Podnośnik? grinser006.gif

Napisano

> Podnośnik?

Bardziej wygląda na popsuty licznik biglaugh.gif (sądząc po temp cieczy silnik nie był nawet włączony.

Albo kolega licznik kręcił wink.gif

Napisano

> Bardziej wygląda na popsuty licznik (sądząc po temp cieczy silnik nie był nawet włączony.

> Albo kolega licznik kręcił

Jednak podnosnik, przygazowalem za mocno biglaugh.gif.

Tak sie przyzwyczail do predkosci, ze wskazowka opasc nie chciala zakrecony.gif.

Auto ostyglo na podnossniku, a dopiero na kolach dostalo z liscia i wskazowka opadla - ma sie te przygody ze wskazowkami rotfl.gif

Napisano

> Jednak podnosnik, przygazowalem za mocno .

Dobra , Dobra hehe.gif

p.s. ja to rekordy bilem jak sie nexiolocie przegub ukrecil wink.gif

Napisano

> Dobra , Dobra

Auto ma dozywocie w rodzinie, nic nie krecilem, zostalo w rekach ojca.

Napisano

> Auto ma dozywocie w rodzinie, nic nie krecilem, zostalo w rekach ojca.

Zartuje wink.gif nasz nexiolot ,tez mial dozywocie smile.gif co najlepsze po urwaniu rozrzadu pozbylismy sie jej bo byla juz nic niewarta i zdziwilo nas jak nastepny wlasciciel wszczepil jej serduszko od kadeta i dalej smiga chyba ma juz z pol milion na budzie hehe.gif

Napisano

> Ja sie nie boje, uzyskane w wpelni legaalny sposob

troche to dziwne ze na liczniku tyle pokazuje a jesli chodzi o przebyta droge pokazuje same zera hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.