Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny paliw na Orlenie...

Featured Replies

Napisano

> Gaz tankuje, 300-350km, maly samochod - mala butla.

Aaaaa juz myslalem, ze wypalasz caly zbiornik ON zlosnik.gif

Swoja droga to sporook.gif

Napisano

> ja ostatnio przecieram oczy ze zdumienia jak przejeżdżam koło Shela w Święcicach przy 2.

> Lpg 2,89 toż to siok jak vis a vis na no name 2,69

Dzisiaj po 2.84 smile.gif ale to i tak przesada...

Napisano

mówisz ze Orlen ma drogo...

ostatnio ON

Auchan 4,50zł

Orlen 4,51zł

Shell 4,51zł

Tesco 4,55zł

zlosnik.gif

Napisano

> Niektorzy moze boja sie tych automatow, bo moze mysla, ze wciagnie im karte, albo pieniazka. Kto to

> wie.

Z kartami teraz nie ma problemów. Wprowadzili nowe terminale w których karty się nie wypuszcza z ręki. Tylko ręcznie się wkłada i wyjmuje.

Gorzej z gotówką.. ale od dawna za paliwo płacę tylko kartą.

Napisano

> Wszystko zależy od lokalizacji. Taki np. Orlen w Miasteczku Śląskim /k Tarnowskich Gór jest jednym

> z tańszych w okolicy

taniej jest chyba tylko w Bytomiu albo w Gliwicach na Pszczyńskiej na shellu zlosnik.gif

Napisano

> (...) Nie rozumieli, że kwotę trzeba zadeklarować przed tankowaniem ale

> pobiera za tyle co się zalało.

Czasem też bank jest trochę winien zamieszania. U mnie np. wysyła SMS-y w momencie zadeklarowania (zablokowania na koncie) kwoty, ale już o kwocie pobranej z rachunku nie informuje. Parę lat temu, gdy zaczynałem korzystać z Neste trochę się wściekłem i nie sprawdziwszy historii rachunku mailowo poprosiłem Neste o wyjaśnienia. zlosnik.gif

Nie wiem natomiast jak wygląda procedura zwrotu w przypadku, gdy "wciśniemy" do terminala za dużo banknotów.

Ze śmiesznych rzeczy to terminale Neste chyba miały/mają zabezpieczenie przed wykorzystaniem zgubionej/skradzionej karty, bo nie można było drugi raz zatankować, gdy zadeklarowało się zbyt niską kwotę. Raz zdarzyło mi się zatankować za jakąś symboliczną sumę, bo wcisnąłem o jedno zero za mało. zlosnik.gif Tankowania nie mogłem ponowić powtórnie wkładając kartę. Tymczasem na terminalu obok stał jakiś osobnik, któremu nie podoba się, gdy ktoś nie tankuje do pełna - usłyszałem więc rozmowę z siedzącą w aucie dzieweczką "patrz, kupi se taki wielką brykę, a później tankuje za 20 złotych". zlosnik.gif

Napisano

> ja kiedys analizowalem ceny Orlen, BP, Statoil, Shell

> mialem dane z tych firm z calego kraju na dany dzien

> generalnie w danym rejonie wszyscy trzymaja podobne ceny

> Shell byl zwykle najdrozszy, natomiast Orlen, BP i Statoil to mniej wiecej ten sam poziom

> natomiast zauwazylem inny trynd (przynajmniej w stolicy w najblizszej okolicy): firmowe stacje

> (glownie BP obserwuje) dosyc mocno obnizaja cene w weekend i schodza do poziomu pobliskich

> Neste. W weekend maja znacznie mniejszy obrot na kartach paliwowych wiec probuja wiecej

> indywidualnych przyciagnac

W Rybniku Lukoil tak robi, tzn. na weekend obniża ceny (mimo, iż normalnie i tak ma prawie najtaniej w mieście).

Napisano

> taniej jest chyba tylko w Bytomiu albo w Gliwicach na Pszczyńskiej na shellu

Dawno w Gliwicach nie tankowałem (poza Auchanem), ale chyba ma Pszczyńskiej to Bliska ma taniej niż Shell.

Napisano

> Skąd Orlen bierze ceny na swoich stacjach??? Dziś przyglądałem się cenom i wyszło ,że Orlen ma

> nawet ponad 30gr/l droższe paliwa niż konkurencja. Dziwię się,że mają klientów

Tutaj bardziej chodzi o konkretną stację niż markę pod którą sprzedaje paliwo.

Mam sprawdzoną stację Orlen gdzie tankuję lpg (np. wczoraj za coś koło 2.63zł) i w odróżnieniu do innych (cena około 2.59zł) spalanie wczoraj wyszło mi 8.5l a nie 10l jak to się zdarza kiedy tankuję gdzieś indziej. Różnica 4gr to przy 32l zbiorniku jakieś 1.28zł hehe.gif

Pb. wlewam na Neste raz na nigdy więc nie wiem nawet ile kosztuje.

Zresztą do cen lpg też jakoś nie przykładam wagi i gdyby nie to, że wczoraj trafiłem na ten wątek i chwilę później tankowałem - pewnie bym nawet nie spojrzał.

Napisano

> Dawno w Gliwicach nie tankowałem (poza Auchanem), ale chyba ma Pszczyńskiej to Bliska ma taniej niż

> Shell.

nie zawsze, oj nie zawsze zlosnik.gif

Napisano

> Czasem też bank jest trochę winien zamieszania. U mnie np. wysyła SMS-y w momencie zadeklarowania

> (zablokowania na koncie) kwoty, ale już o kwocie pobranej z rachunku nie informuje. Parę lat

> temu, gdy zaczynałem korzystać z Neste trochę się wściekłem i nie sprawdziwszy historii

> rachunku mailowo poprosiłem Neste o wyjaśnienia.

No początku jakoś tak dziwnie było. Mi też dziwnie księgowało, że pobrano tyle co zadeklarowałem o potem zwracali różnicę. Suma sumarum wychodziło na zero smile.gif

> Nie wiem natomiast jak wygląda procedura zwrotu w przypadku, gdy "wciśniemy" do terminala za dużo

> banknotów.

Trzeba zadzwonić do obsługi i się umówić na zwrot gotówki (na godzinę). Wtedy ktoś przyjeżdża, sprawdza na terminalu i wydaje resztę. Tylko paragon jest konieczny bo bez niego chyba nie da rady?

Napisano

> Trzeba zadzwonić do obsługi i się umówić na zwrot gotówki (na godzinę). Wtedy ktoś przyjeżdża,

> sprawdza na terminalu i wydaje resztę. Tylko paragon jest konieczny bo bez niego chyba nie da

> rady?

Musi być. Na bliźniaczej stacji ST1 zwracają przelewem na konto. Zresztą na każdej stacji jest dokładnie opisana procedura tankowania i zwrotu dużymi literami. Wystarczy przeczytać no i zrozumieć smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.