Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny paliw na Orlenie...

Featured Replies

Napisano

Skąd Orlen bierze ceny na swoich stacjach??? Dziś przyglądałem się cenom i wyszło ,że Orlen ma nawet ponad 30gr/l droższe paliwa niż konkurencja. Dziwię się,że mają klientów spineyes.gif

Napisano

Może stad że wpieprzyli się w mega biznes pt. Możejki i chcą powetować straty.

Napisano

tak samo bp lata dziure wycieku z naszej kieszeni

od x lat tankuje tylko na bp ale chyba sie to zmieni no.gif

ostatnia roznica na bp i lotosie to 20 gr

Napisano

> tak samo bp lata dziure wycieku z naszej kieszeni

> od x lat tankuje tylko na bp ale chyba sie to zmieni

> ostatnia roznica na bp i lotosie to 20 gr

a ja tankuje na Neste - taniej to już chyba tylko na Carrefourze... Nie stoję w kolejce do kasy, bo ktoś hot doga zamawia i nie dopłacam do tego bajzlu. Wszystkim polecam ok.gif

Napisano

> Skąd Orlen bierze ceny na swoich stacjach??? Dziś przyglądałem się cenom i wyszło ,że Orlen ma

> nawet ponad 30gr/l droższe paliwa niż konkurencja. Dziwię się,że mają klientów

po to żeby bliska sie opłacała bo te same paliwa a taniej

Napisano

ruskie sie ceni.. taka moda hehe.gif

Napisano

Wszystko zależy od lokalizacji. Taki np. Orlen w Miasteczku Śląskim /k Tarnowskich Gór jest jednym z tańszych w okolicy zlosnik.gif

Napisano

> a ja tankuje na Neste - taniej to już chyba tylko na Carrefourze... Nie stoję w kolejce do kasy, bo

> ktoś hot doga zamawia i nie dopłacam do tego bajzlu. Wszystkim polecam

witaj w klubie 20.GIF

Napisano

> a ja tankuje na Neste - taniej to już chyba tylko na Carrefourze... Nie stoję w kolejce do kasy, bo

Ostatnio pierwszy raz tam zatankowałem i od teraz, jeśli tylko mam możliwość, będę tankował tylko na Neste. zlosnik.gif

Napisano

dodatkowo można sobie wyrobić kartę do faktur - ok 7 dni trwała cała procedura - i raz w miesiącu przysyłają zbiorczą f-rę ok.gif

kiedyś mieli fajną promocję jak się płaciło kartą biglaugh.gif

Napisano

> kiedyś mieli fajną promocję jak się płaciło kartą

było -5 gr ok.gifzlosnik.gif

Napisano

pod M1? zlosnik.gif

Napisano

> Wszystko zależy od lokalizacji. Taki np. Orlen w Miasteczku Śląskim /k Tarnowskich Gór jest jednym

> z tańszych w okolicy

Fajna kasjerka tam pracuje zlosnik.gifpalacz.gif

Napisano

> zazdroszczę cen, ja niestety nie mam po drodze oszołoma

Orlena mam pod nosem ,maja 95 po 4,77.Ale dzis czytałem ze PKN maja obnizyc ceny benzyn.Tankuje na orlenie nieraz,wydaje mi sie ze maja dobre paliwo.

Napisano

> Fajna kasjerka tam pracuje

Kasjerek to jest tam kilka oink.gif ale czasami nie chce im się zalewać aut z LPG tak od strzału tylko czekać trzeba zlosnik.gif

Najlepsza kasjerka to jest na BP przy 8 daleko za 100licą, a przed Piotrkowem Trybunalskim. Potrafi zrobić 2- 3 korekty (korekta-korekty-którą skorygowała)

Napisano

> Skąd Orlen bierze ceny na swoich stacjach??? Dziś przyglądałem się cenom i wyszło ,że Orlen ma

> nawet ponad 30gr/l droższe paliwa niż konkurencja. Dziwię się,że mają klientów

Tankuje przewaznie na Orlenie i z kosmosu to ceny ma Statoil, Shell i BP.

Orlen Orlenowi tez nierowny, na franszczyznie takuje niewiele drozej niz na stacjach no name. Wlasne stacje sa drozsze.

Napisano

a ja polecam Lotos.. generalnie w Krakowie maja najtansze paliwa premium,do ktorych przyczepic sie nie można.. tym bardziej,ze Shell obecnie od Lotosu kupuje wiec jak mozna krajowe wspierac po co przepłacac?? a jezeli zwykłe to Neste .. tez sobie bardzo chwale i Auchan ,acz na tym ostatnim wzgledem Lotosu jakos wiecej pali co juz kilkukrotnie zauwazyłem wiec to chyba nie przypadek... BP po wycieku darowałem sobie,Shell .. ceny kosmos, Statoil zbieram sie zatankowac ale jak czytam,ze od polskich rafinerii biora to jakos nie po drodze bo ceny tez kosmiczne.. a orlen jak sie trafi w rozsadnej cenie czemu nie ..ale jednak najlepiej diesel moj na Lotosie Dynamicu smiga

Napisano

> Tankuje przewaznie na Orlenie i z kosmosu to ceny ma Statoil, Shell i BP.

> Orlen Orlenowi tez nierowny, na franszczyznie takuje niewiele drozej niz na stacjach no name.

> Wlasne stacje sa drozsze.

Dokladnie, z moich obserwacji takze wynika, ze to wlasnie m.in Statoil, BP oraz shell maja drozsze paliwa.

Napisano

> Wszystko zależy od lokalizacji. Taki np. Orlen w Miasteczku Śląskim /k Tarnowskich Gór jest jednym

> z tańszych w okolicy

W Wodzisławiu to samo. LPG na Orlenie 2,62zł, na Shellu 2,71 (przecierałem oczy jak to zobaczyłem). Ceny z poniedziałku.

W Rybniku na Orlenie nie wiem, ale na Bliskiej jest taniej niż na Lukoil (najtaniej jest chyba na niefirmowym Crabie, ale nie miałem odwagi tam tankować, chociaż kolejki są tam masakryczne).

Napisano

> Tak

Zwróciłeś uwagę, czy terminale Neste przestały akceptować karty bez chipów, czy miałem jakiegoś pecha? Bo do codziennych wydatków mam kartę Inteligo i ostatnio mi jej nie przyjęło. Chipowe zaś bierze bez gadania.

Napisano

Znam miejsce gdzie obok siebie są 2 stacja - orlen i neste. Rożnicy w cenie nie trzeba objaśniać - mimo to orlen ma klientów niewiem.gif i to nie z flotygrinser006.gif. Kiedyś z ciekawości podejdę do takiego kierowcy i spytam dlaczego tankuje drożej skoro obok ma taniej.

Napisano

ja tam tankuje na Bliskiej (też orlen) bo mają najtaniej w okolicy ok.gif

LPG obecnie po 2.57, na Carrefour 2.54

czasem leje też na orlenie w Niepołomicach, teraz cena LPG to 2.59

więc myślę że uogólniasz, cena zależy od lokalizacji

np we wspomnianych Niepołomicach jest też Shell i gaz maja po 2.69zł

a Statoil w Krakowie ma po 2.67

co ciekawe Statoil przy Neste ma czasem taką samą cene na 95 jak Neste 500m wcześniej icon_rolleyes.gif

Napisano

> Znam miejsce gdzie obok siebie są 2 stacja - orlen i neste. Rożnicy w cenie nie trzeba objaśniać -

> mimo to orlen ma klientów i to nie z floty. Kiedyś z ciekawości podejdę do takiego kierowcy i

> spytam dlaczego tankuje drożej skoro obok ma taniej.

Znajomi się dziwią dla czego na Neste tankuje. Skora paliwo stamtąd to syf, a wiedzą że syf bo tanie facepalm.gif

A poza tym niewygodnie się tankuje bo piny, jakieś karty i w ogóle smile.gif

Ogólnie to brak człowieka (sprzedawcy) w kontakcie chyba ma największe znaczenie. Rodziców też nie mogłem przez to przekonać. Nie rozumieli, że kwotę trzeba zadeklarować przed tankowaniem ale pobiera za tyle co się zalało. Na początku zaraz po zatankowaniu do banku lecieli żeby sprawdzić czy pobrali tyle co się zalała smile.gif Teraz już przed tankowaniem ojciec nie siedzi z kalkulatorem i nie przelicza jaką kwotę zadeklarować tylko wali od razu pięć stów i leje do pełna zeby.GIF

Napisano

> Znajomi się dziwią dla czego na Neste tankuje. Skora paliwo stamtąd to syf, a wiedzą że syf bo

> tanie

> A poza tym niewygodnie się tankuje bo piny, jakieś karty i w ogóle

> Ogólnie to brak człowieka (sprzedawcy) w kontakcie chyba ma największe znaczenie.

No i jeszcze na orlenie jest Vitay.. no i takie fajne "monety" były (znajomy specjalnie po zakupy na Orlen jeździł żeby na te monety naklejek nazbierać.. jedne z droższych zakupów..)

Napisano

> Znam miejsce gdzie obok siebie są 2 stacja - orlen i neste. Rożnicy w cenie nie trzeba objaśniać -

> mimo to orlen ma klientów i to nie z floty. Kiedyś z ciekawości podejdę do takiego kierowcy i

Ja za to raz zatankowalem na NEstel, pech chcial ze bylo to auto firmowe i potrzebna byla faktura, po tym ile mialem sie z tym zalatwiania i czekania na dokument stwierdzilem, ze byl to pierwszy i ostatni raz.

Swojego auta tez nie tankuje, bo nie maja LPG.

Napisano

> zazdroszczę cen, ja niestety nie mam po drodze oszołoma

ja nie zazdroszczę cen. Mam auchan ale na Bliskiej mam niższą cenę. 4,65:)

Napisano

> Orlena mam pod nosem ,maja 95 po 4,77.Ale dzis czytałem ze PKN maja obnizyc ceny benzyn.Tankuje na

> orlenie nieraz,wydaje mi sie ze maja dobre paliwo.

Nieźle. Żeby w Poznaniu benzyna tańsza o 22 grosze niż w Mińsku Maz.

Napisano

> Zwróciłeś uwagę, czy terminale Neste przestały akceptować karty bez chipów, czy miałem jakiegoś

> pecha?

Oj nie wiem, mam chipową...

Napisano

> W Wodzisławiu to samo. LPG na Orlenie 2,62zł, na Shellu 2,71 (przecierałem oczy jak to zobaczyłem).

ja ostatnio przecieram oczy ze zdumienia jak przejeżdżam koło Shela w Święcicach przy 2.

Lpg 2,89 toż to siok jak vis a vis na no name 2,69

Napisano

> ja nie zazdroszczę cen. Mam auchan ale na Bliskiej mam niższą cenę. 4,65:)

Na dniach powinna być : obnizka to ci dam znac ile obnizyli. skromny.gif

Napisano

Bo się tankuje na BLISKIEJ Orlenu i to samo paliwo jest taniej. Dzisiaj ON był na Bliskiej po 4,49 (Cz-Dz) zlosnik.gif

Napisano

Niektorzy moze boja sie tych automatow, bo moze mysla, ze wciagnie im karte, albo pieniazka. Kto to wie.

Napisano

> Ja za to raz zatankowalem na NEstel, pech chcial ze bylo to auto firmowe i potrzebna byla faktura,

> po tym ile mialem sie z tym zalatwiania i czekania na dokument stwierdzilem, ze byl to

> pierwszy i ostatni raz.

No jak nie masz karty na faktury to lipa - trzeba zalatwiac na podstawie paragonu.

Napisano

> Niektorzy moze boja sie tych automatow, bo moze mysla, ze wciagnie im karte, albo pieniazka. Kto to

> wie.

Bywaja i takie akcje, potem trzeba sie tlumaczyc co zrobilo sie takiego, ze karte automat zezarl.

Napisano

> Bywaja i takie akcje, potem trzeba sie tlumaczyc co zrobilo sie takiego, ze karte automat zezarl.

Swego czasu krazylo po internecie nagranie z kolesiem, co dzwonil i sie wkurzal, ze zaplacil, a paliwo nie leci zlosnik.gif

Napisano

> ja nie zazdroszczę cen. Mam auchan ale na Bliskiej mam niższą cenę. 4,65:)

Dębica, Orlen, no Pb 4,99, a 30 km dalej, w Tarnowie na Orlenie 4,70 facepalm.gif

chyba zmowa cenowa grinser006.gif

Napisano

Toruń 123 statoil ON 4,54 i taniej ciężko znależć....

Napisano

> Dokladnie, z moich obserwacji takze wynika, ze to wlasnie m.in Statoil, BP oraz shell maja drozsze

> paliwa.

ja kiedys analizowalem ceny Orlen, BP, Statoil, Shell

mialem dane z tych firm z calego kraju na dany dzien

generalnie w danym rejonie wszyscy trzymaja podobne ceny

Shell byl zwykle najdrozszy, natomiast Orlen, BP i Statoil to mniej wiecej ten sam poziom

natomiast zauwazylem inny trynd (przynajmniej w stolicy w najblizszej okolicy): firmowe stacje (glownie BP obserwuje) dosyc mocno obnizaja cene w weekend i schodza do poziomu pobliskich Neste. W weekend maja znacznie mniejszy obrot na kartach paliwowych wiec probuja wiecej indywidualnych przyciagnac

Napisano

> ja kiedys analizowalem ceny Orlen, BP, Statoil, Shell

> mialem dane z tych firm z calego kraju na dany dzien

> generalnie w danym rejonie wszyscy trzymaja podobne ceny

> Shell byl zwykle najdrozszy, natomiast Orlen, BP i Statoil to mniej wiecej ten sam poziom

> natomiast zauwazylem inny trynd (przynajmniej w stolicy w najblizszej okolicy): firmowe stacje

> (glownie BP obserwuje) dosyc mocno obnizaja cene w weekend i schodza do poziomu pobliskich

> Neste. W weekend maja znacznie mniejszy obrot na kartach paliwowych wiec probuja wiecej

> indywidualnych przyciagnac

Ja zazwyczaj porownuje ceny gazu jak jade przy trasie, ewentualnie w stolicy, nie zauwazylem zeby BP czy Shell byl tanszy niz Orlen, z tym, ze porownuje oczywiscie dana okolice. Jedynie taniej zdarza sie na Lotosie (gdzie rozniez czasem tankuje), Lukoil'u lub bezfirmowych.

Napisano

Większość tankujących służbowe auto chce mieć pewność, że paliwo jest dobrej jakości a przy okazji wciągnąć hot-doga i zebrać punkty. Taka jest prawda. Więc o ich klientów się nie martw.

Ja jeśli jest taka możliwość tankuję tylko na Orlenie. Nie specjalnie mi się uśmicha powrót z drugiego końca kraju z autem na lawecie, bo się komuś za dużo wody do paliwa dolało skromny.gif

Napisano

> Ja zazwyczaj porownuje ceny gazu jak jade przy trasie, ewentualnie w stolicy, nie zauwazylem zeby

> BP czy Shell byl tanszy niz Orlen, z tym, ze porownuje oczywiscie dana okolice. Jedynie taniej

> zdarza sie na Lotosie (gdzie rozniez czasem tankuje), Lukoil'u lub bezfirmowych.

ceny LPG to IMO troche inna para kaloszy

Napisano

> ceny LPG to IMO troche inna para kaloszy

moze roznice mniejsze, ale zawsze marza jest i to rozna ..

Napisano

> Znajomi się dziwią dla czego na Neste tankuje. Skora paliwo stamtąd to syf, a wiedzą że syf bo

> tanie

> A poza tym niewygodnie się tankuje bo piny, jakieś karty i w ogóle

> Ogólnie to brak człowieka (sprzedawcy) w kontakcie chyba ma największe znaczenie. Rodziców też nie

> mogłem przez to przekonać. Nie rozumieli, że kwotę trzeba zadeklarować przed tankowaniem ale

> pobiera za tyle co się zalało. Na początku zaraz po zatankowaniu do banku lecieli żeby

> sprawdzić czy pobrali tyle co się zalała Teraz już przed tankowaniem ojciec nie siedzi z

> kalkulatorem i nie przelicza jaką kwotę zadeklarować tylko wali od razu pięć stów i leje do

> pełna

Zgadza się coś w tym jest.

Napisano

Ja tankuje na Orlenie codziennie do pełna bo 1. znizka na flote 2. punkty 3. kawa codziennie rano smile.gif

Napisano

> Ja tankuje na Orlenie codziennie do pełna bo 1. znizka na flote 2. punkty 3. kawa codziennie rano

To ile Ty dziennie robisz km? yikes.gif

Napisano

> To ile Ty dziennie robisz km?

Gaz tankuje, 300-350km, maly samochod - mala butla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.