Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H zegary

Featured Replies

Napisano

witam. przymierzam sie do kupna astry H i tak sobie oglądam w necie te samochody. ku mojemu zdziwieniu astra ta niema wstażnika temp. silnika na zegarach. czy wszystkie wersje niemaja tego wskaznika???? jak sprawdzic w tym samochodzie jaka aktualnie temp. ma silnik??? pozdrawiam.

Napisano

Żadna nie ma wskaźnika.Jest tylko lampka ostrzegawcza przegrzania. Żeby sprawdzić musisz wejść w tryb serwisowy naciskając i trzymając wciśnięty do usłyszenia sygnału przycisk "SETTINGS" i tyle klikać przyciskiem BC aż znajdziesz napis COOLANT.

Jeśli kupisz golasa bez BC i z wyświetlaczem z 2 przyciskami to nie wiem czy to zadziała. W kazdym innym wyświetlaczu na pewno tak

Napisano

> innym wyświetlaczu na pewno tak

Na TID z 2 przyciskami i bez bc dziala skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Żadna nie ma wskaźnika.Jest tylko lampka ostrzegawcza przegrzania. Żeby sprawdzić musisz wejść w

> tryb serwisowy naciskając i trzymając wciśnięty do usłyszenia sygnału przycisk "SETTINGS" i

> tyle klikać przyciskiem BC aż znajdziesz napis COOLANT.

> Jeśli kupisz golasa bez BC i z wyświetlaczem z 2 przyciskami to nie wiem czy to zadziała. W kazdym

> innym wyświetlaczu na pewno tak

golasa napewno nie kupie. szukam czegos do 40 tyś zł. co to jest BC??

Napisano

> golasa napewno nie kupie. szukam czegos do 40 tyś zł. co to jest BC??

Board computer? hmm.gif

Napisano

> golasa napewno nie kupie. szukam czegos do 40 tyś zł.

sama cena nie jest wyznacznikiem tego czy bedzie to golas czy nie, dopiero w połączeniu z rocznikiem daje jakąs informację biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> sama cena nie jest wyznacznikiem tego czy bedzie to golas czy nie, dopiero w połączeniu z

> rocznikiem daje jakąs informację

rocznik 2007-2008

Napisano

> Żadna nie ma wskaźnika.

Niestety. Przez przypadek zauważyłem, że Vectra już chyba ma ten wskaźnik. Może udałoby się przełożyć całość do Astry jak to było za czasów Astry F.

> Żeby sprawdzić musisz wejść w

> tryb serwisowy naciskając i trzymając wciśnięty do usłyszenia sygnału przycisk "SETTINGS" i

Jak długo trzeba trzymać ten przycisk, bo ja to trzymałem z 5 sek i nic się nie pojawiło frown.gif

Napisano

> Jak długo trzeba trzymać ten przycisk, bo ja to trzymałem z 5 sek i nic się nie pojawiło

Ze 4 sekundy ale u mnie na CID działa tylko gdy wyświetlacz pokazuje główną zakładkę BC. Jeśli wejdę w średnie spalanie to nie działa.

Napisano

> Ze 4 sekundy ale u mnie na CID działa tylko gdy wyświetlacz pokazuje główną zakładkę BC. Jeśli

> wejdę w średnie spalanie to nie działa.

Główną zakładkę, czyli tą generalnie tą, gdzie wyświetla np. nazwę ustawionego radia albo odtwarzanej płyty CD?

Napisano

> Główną zakładkę, czyli tą generalnie tą, gdzie wyświetla np. nazwę ustawionego radia albo

> odtwarzanej płyty CD?

Na tej nie próbowałem bo zawsze ustawiam na zakładkę z komputerem czyli pokazuje mi spalanie chwilowe i zasieg

Napisano

> Niestety. Przez przypadek zauważyłem, że Vectra już chyba ma ten wskaźnik. Może udałoby się

> przełożyć całość do Astry jak to było za czasów Astry F.

> Jak długo trzeba trzymać ten przycisk, bo ja to trzymałem z 5 sek i nic się nie pojawiło

W TIDzie jakieś 10s aż do momentu charakterystycznego dźwięku - oczywiście radio musi być włączone

Napisano

> Na tej nie próbowałem bo zawsze ustawiam na zakładkę z komputerem czyli pokazuje mi spalanie

> chwilowe i zasieg

To chyba o tą chodzi, bo u mnie na GIDzie nazwa stacji, zasięg i chwilowe spalanie włączają się na dzień dobry.

Napisano

> W TIDzie jakieś 10s aż do momentu charakterystycznego dźwięku - oczywiście radio musi być włączone

Okazało się, że działa także bez włączonego radia ale wtedy nie słychać tego dźwięku.

I tak jak piszesz - trzeba czekać 10 s. W tych nowszych pewnie wystarczy 4s.

Przy okazji, czy parametr U-temp30 to napięcie chwilowe w instalacji samochodu (czyli również na akumulatorze)? Jeśli tak, to będzie bardzo przydatne, bo odpadnie konieczność biegania z miernikiem do akumulatora smile.gif

Napisano

A czy jest możliwość znaleźć gdzieś co to mądre ustrojstwo jeszcze pokazuje ( z tego co pamietam to chyba z pięć plansz z danymi się przewija) i czy jest tam coś co może być przydatne dla kierowcy.

Napisano

> klik

Niestety nie każdy zna rosyjski, a tłumaczenie automatyczne nieraz ciekawe cuda językowe tworzy smile.gif

Napisano

> witam. przymierzam sie do kupna astry H i tak sobie oglądam w necie te samochody. ku mojemu

> zdziwieniu astra ta niema wstażnika temp. silnika na zegarach. czy wszystkie wersje niemaja

> tego wskaznika???? jak sprawdzic w tym samochodzie jaka aktualnie temp. ma silnik???

> pozdrawiam.

Powiem tak - też myślałem, że to przeszkadza, a po ponad roku przywykłem i nie zwracam na to uwagi - jeden co wiem to automatyczna klima zaczyna grzać na większych obrotach, jak płyn ma koło 50-55*C zlosnik.gif

Napisano

> Niestety nie każdy zna rosyjski, a tłumaczenie automatyczne nieraz ciekawe cuda językowe tworzy

lepszy rydz jak nic biglaugh.gif

Napisano

> Powiem tak - też myślałem, że to przeszkadza, a po ponad roku przywykłem i nie zwracam na to uwagi

> - jeden co wiem to automatyczna klima zaczyna grzać na większych obrotach, jak płyn ma koło

> 50-55*C

Chyba, że masz quickheat, to grzeje prawie od razu.

Napisano

> klik

Czy wydedukował już ktoś, który z parametrów (TC-xxx) mówi o ilości paliwa w zbiorniku? Każda wartość jest inna a tłumaczenie automatyczne chyba trochę tu zawodzi.

Co oznacza MODE na ekranie drugim? Póki zauważyłem, że może mieć wartość U lub NONE.

No i moje spostrzeżenie, że DIST-RC to nie przyspieszenie (nie ta jednostka miary) lecz po prostu prędkość w m/s.

Napisano

> Czy wydedukował już ktoś, który z parametrów (TC-xxx) mówi o ilości paliwa w zbiorniku? Każda

Pierwsza od góry to wartość rzeczywista (zmienia się dynamicznie jak chlapie paliwo w zbiorniku)

Pozostałe ilość paliwa obliczona przez komp zgodnie z zużyciem paliwa oraz wyliczona wartość w zbiorniku taka uśredniona na podstawie rzeczywistej wartości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.