Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klocki hamulcowe

Featured Replies

Napisano

potrzebuje zasięgnąć informacji na temat klocków hamulcowych firmy RH,czyli ROADHOUSE,jestem ciekaw czy nie piszczą i czy dobrze hamują, i czy warto nimi się zainteresować?

obecnie skusiłem się za namową sprzedawcy na klocki CBK ceramiczne , co prawda nie piszczą,ale i auto rozpędzone powyżej 80km/h nie hamuje, a auto dość ciężkie chrysler voyager, robiłem rozeznanie za klockami textar, ale cena w Inter Cars 450 zł,a w Carix 250zł oslabiony.gif

a może ferrodo premier hmm.gif chyba więcej użytkowników na AK na nich jeździło ?

Napisano

> a może ferrodo premier chyba więcej użytkowników na AK na nich jeździło ?

Jedynie słuszny wybór.. ok.gif

Klocki dość miękkie ale niezawodne.... nie piszczą... polecam ja własnie wymieniam i zawsze używałem ich.... już kilka kompletów sie zjechało w kilku autach...

Napisano

Glownym klockiem do niedawna sprzedawanym w naszej firmie byl roadhouse, dalej go sprzedajemy, opinie ma wsrod mechanikow ma bardzo dobre, poza tym cena jego jest na akceptowalnym poziomie...

Polecam od Siebie smile.gif

A co do piszczenia "klockow" to jest to temat rzeka i w 90% przypadkow klocek nie jest winny piszczenia tylko zly jego montaz.

Napisano

> A co do piszczenia "klockow" to jest to temat rzeka i w 90% przypadkow klocek nie jest winny

> piszczenia tylko zly jego montaz.

ok.gif

Często ten sam komplet klocków wymontowany i zamontowany ponownie prawidłowo przestaje piszczeć hehe.gif

Napisano

Roadhouse to w sumie to samo co Remsa... Polecam - mam zjeżdżone kilka kompletów w 2 Lanosach i imho lepiej się sprawdzają niż Ferodo Premier waytogo.gif Niedługo znowu zmieniam klocki (razem z tarczami) i ponownie na pewno będą RH lub Remsa ok.gif

Napisano

Premiery przypaliłem konkretnie kiedyś na seryjnej tarczy w seryjnym sc 900,w jeździe miejskiej but.gif,po dotarciu zaznaczę.

Przy demontarzu i grubości 1/3 nowego zaczął się odklejać od blachy no.gif

Ale hamowanie ok.gif,tylko pyliły mocno no.gif

Napisano

mialem ferodo premier, hamowały poprawnie przy solidnym depnieciu, przy deliktnym przyhamowaniu lubiały popiskiwac :/ i do tego strasznie pylily, jasna felga byla moment cala czarna.

obecnie mam ate, nie piszcza, nie pyla tak bardzo, hamuja identycznie jak ferodo premier, kosztuja podobnie

Napisano

> Roadhouse to w sumie to samo co Remsa... Polecam - mam zjeżdżone kilka kompletów w 2 Lanosach i

> imho lepiej się sprawdzają niż Ferodo Premier Niedługo znowu zmieniam klocki (razem z

> tarczami) i ponownie na pewno będą RH lub Remsa

słyszałem że Remsa to Made in China ... prawda ?

Napisano

Polskie klocki Breck są podobno bardzo dobre. Ojciec ma, ale na tyle, więc trudno mi osobiście ocenić.

http://www.breck.pl/

Napisano

> słyszałem że Remsa to Made in China ... prawda ?

Mają fabryki Hipszpanii (z tego co doczytałem to 7 zakładów) i w Meksyku (jeden zakład), więc sądzę, że raczej daleko im do chińszczyzny wink.gif

Napisano

miałem i remsę i teraz RH i są ok...

teraz RH lekko piszczą ale nie ma tragedii...

dla mnie klocki mogą piszczeć (tak jak kolega zwrócił uwagę to często efekt błędnego montażu) ale muszą dobrze hamować...

jeżeli tak jest to jakoś mnie to nie męczy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.