Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Multipla - Jaki akku - co polecamy i szybko nie padnie

Featured Replies

Napisano

Tanio i dobrze - polecam parówki z Lidla:)

A co do aku, standard, czyli coś markowego, ja polecam Centrę, ale są i inne. Odradzam wszelkie Jenoxy i inne .uje muje marketowe wynalazki.

> 1.9 JTD 105 PS.

> Ma byc tanio i dobrze.

Napisano
  • Autor

> Tanio i dobrze - polecam parówki z Lidla:)

> A co do aku, standard, czyli coś markowego, ja polecam Centrę, ale są i inne. Odradzam wszelkie

> Jenoxy i inne .uje muje marketowe wynalazki.

> > Ma byc tanio i dobrze.

Norauto ma za 329 pln pod ich nazwa.

Podobno to Varta.

Napisano

> Norauto ma za 329 pln pod ich nazwa.

> Podobno to Varta.

jaka pojemność i prąd rozruchowy ??

Napisano
  • Autor

> jaka pojemność i prąd rozruchowy ??

Wedlug ich katalogu to 15, ale nie wchodzi. Rozruch ma 670 i jest za duza. Wzialem 11. Rozruch 540A i 60 AH oraz 3 lata gwarancji. Cena 309 pln. Poprzedni tez mialem taki.

Napisano

> Wedlug ich katalogu to 15, ale nie wchodzi. Rozruch ma 670 i jest za duza. Wzialem 11. Rozruch 540A

> i 60 AH oraz 3 lata gwarancji. Cena 309 pln. Poprzedni tez mialem taki.

to nie mało zapłaciłeś

Napisano
  • Autor

> to nie mało zapłaciłeś

Musialem cos wsadzic, bo rano ledwo co zapalil.

Swiece maja pol roku. Wczesniej odpalal od kopa.

Rano mam wyjazd i nie bede o 6 rano szukal dawcy pradu.

Kable mam. zlosnik.gif

Napisano

Ponoć najlepsze na świecie są akumulatory Daewoo. yikes.gif

Już kilka osób z branzy motoryzacyjnej mi to potwierdziło.

Z drugiej strony Centra do sprzedawanych swoich akumulatorów spod marki Futura dokłada pakiet Centra Assistance

Napisano

> Wedlug ich katalogu to 15, ale nie wchodzi. Rozruch ma 670 i jest za duza.

prądu rozruchowego nigdy nie jest za dużo.

im wiecej tym lepiej,

Napisano

> prądu rozruchowego nigdy nie jest za dużo.

> im wiecej tym lepiej,

To dokładnie tak samo jest z pojemnością, albo nawet bardziej (w zależności od okoliczności).

Napisano
  • Autor

> prądu rozruchowego nigdy nie jest za dużo.

> im wiecej tym lepiej,

Zwlaszcza przy dieslu.

Ja o tym wiem, ale nie bylo takiego rozmiaru.

Byla za to potrzeba na wczoraj.

Napisano

było pisać, dołożył byś 100-150zł i załatwiłbym Ci aku Varty VW który wg. opinii klientów wytrzymuje spokojnie 6-8lat bez najmniejszego problemu.

Napisano

ja mam u siebie GIGAWAT czy jakoś tak pochodna BOSCHa pojemnosc 60 rozruch 540. 3 sezon i przy wiekszych mrozach ledwo zapala - teraz kupie chyba CENTRE CA770 (taki jest w ich katalogu) pojemność 77 i rozruch 760 tylko nie wiem czy go doładuje alternator bo FIAT zaleca 60...

Napisano

> tylko nie wiem czy go doładuje alternator bo FIAT zaleca 60...

doładuje i 120Ah o to się nie martw. Jak tylko cena i gabaryt Ci odpowiada to kupuj jak największy

Napisano

nie zmieścisz takiego do bravo Niestety gabaryt. Szukaj akumulatora o wymiarach takich jak ten co masz tylko o jak największym prądzie rozruchowym polecam Banner niestety cena nie jest mała

Napisano

- teraz kupie chyba CENTRE CA770 (taki jest w ich katalogu)

> pojemność 77 i rozruch 760 tylko nie wiem czy go doładuje alternator bo FIAT zaleca 60...

facepalm.giffacepalm.giffacepalm.gif , następny co się naczytał głupot na motokąciku zlosnik.gif , największy aku jaki wejdzie to chyba 242 mm , potem zdaje się są aku 276 mm a takie już chyba nie wchodzą ( kiedyś mierzyłem donicę)

Napisano

> , następny co się naczytał głupot na motokąciku , największy aku jaki wejdzie to chyba 242 mm

> , potem zdaje się są aku 276 mm a takie już chyba nie wchodzą ( kiedyś mierzyłem donicę)

na stronie CENTRY jeśli już...

Napisano

> na stronie CENTRY jeśli już...

serio tak piszą? icon_eek.gif no offence panie kolego 20.GIF20.GIF

Napisano

tak na szybko największy (najmocniejszy) jaki wejdzie do BBM to VARTA Silver Dynamic 63Ah i ma 610A rozruchu.

Napisano

> ja kupiłem taki

> http://allegro.pl/akumulator-65ah-p-autocraft-akumulatory-65-ah-ca-i1469290087.html

> daje radę, brałem już 4 autocraft i jest super

a tu cytat z aukcji:

Prezentowany na aukcji akumulator 65 Ah przeznaczony jest do silników benzynowych o pojemnościach od 1,6 do 2,0 jak również do małych silników diesla o pojemności do 1,6 L.

Napisano

> 75 AH VARTA Silver

zmieści się do BBM??

Napisano

> a tu cytat z aukcji:

> Prezentowany na aukcji akumulator 65 Ah przeznaczony jest do silników benzynowych o pojemnościach

> od 1,6 do 2,0 jak również do małych silników diesla o pojemności do 1,6 L.

Ale co to ma za znaczenie skoro producent zaleca 60 AH ? wink.gif Akurat to co tu pisze sprzedawca to totalne głupoty a dlaczego ?

Np to : Prezentowany na aukcji akumulator 50 Ah przeznaczony jest do silników benzynowych o pojemności do 1,4 z zamontowaną instalacją gazową. Co ma instalacja gazowa do akumulatora? wink.gifwink.gif

No i ja kupiłem ten aku 65 ah za 200 zł i daje radeeee więc polecam ok.gif

Napisano

> 75 AH VARTA Silver

Świetnie ale chcesz go zamontować w bagażniku prawda? grinser006.gif

Napisano

> 1.9 JTD 105 PS.

> Ma byc tanio i dobrze.

ca602.jpg

tylko taki

jeśli zamierzasz pojeździć

inne to szajs, najgorszy bosch silver sick.gif

Napisano

Futurę zakupiłem w tamtym roku bo oryginalne aku nagle padło.Jak na razie wsio jest OK mimo że dwa razy zostawiłem światło w samochodzie nie zgaszone tongue.gif Zapalał potem jak gdyby nic palacz.gif

Ale jeżeli lubisz grzebać w aku to tutaj się nie da nono.gif

Napisano

> tylko taki

> jeśli zamierzasz pojeździć

poczytaj co ludzie o tej marce piszą na sieci*.

Ja bym takiego za półdarmo nie chciał- szkoda nerwów.

*albo nawet na motokąciku wpisz w wyszukiwarkę słowo centra.

> inne to szajs hehe.gifhehe.gif

prawie wszystko jest lepsze od obecnej centry idea.gif

Napisano

> poczytaj co ludzie o tej marce piszą na sieci*.

> Ja bym takiego za półdarmo nie chciał- szkoda nerwów.

> *albo nawet na motokąciku wpisz w wyszukiwarkę słowo centra.

> prawie wszystko jest lepsze od obecnej centry

-- no popatrz, zmieniłem w ciągu 12 lat 6 wózków, w każdym wsadzałem Centrę, do tego w poprzedniej firmie w każdym wózku była centra, teraz również siedzi...zero problemu, w przeciwieństwie do wspomnianego "bosza" o jakiś sznajderach nie wspominając ( bo i takie wynalazki się przewinęły)

tak, jestem szeptaczem sponsorowanym przez samego producenta biglaugh.gif

Napisano

> -- no popatrz, zmieniłem w ciągu 12 lat 6 wózków, w każdym wsadzałem Centrę, do tego w poprzedniej

> firmie w każdym wózku była centra, teraz również siedzi...zero problemu, w przeciwieństwie do

> wspomnianego "bosza" o jakiś sznajderach nie wspominając ( bo i takie wynalazki się

> przewinęły)

> tak, jestem szeptaczem sponsorowanym przez samego producenta

Gdyby chciało ci się przeczytać to o co Cię prosiłem, to dowiedziałbyś się, że jeszcze 2 lata temu centra robiła całkiem dobre akumulatory. Więc wcale mnie nie dziwi, że aq kupione wcześniej niż przed dwu laty sa ok.

Ostatnimi czasy dopiero jakość centr gwałtownie spadła i ludziom te aq padają jak muchy. Dodatkowo gwarancje są nic nie warte- nie zostają uznane.

Napisano

> Gdyby chciało ci się przeczytać to o co Cię prosiłem, to dowiedziałbyś się, że jeszcze 2 lata temu

> centra robiła całkiem dobre akumulatory. Więc wcale mnie nie dziwi, że aq kupione wcześniej

> niż przed dwu laty sa ok.

> Ostatnimi czasy dopiero jakość centr gwałtownie spadła i ludziom te aq padają jak muchy. Dodatkowo

> gwarancje są nic nie warte- nie zostają uznane.

-- przeczytałem ze zrozumieniem palacz.gif

W pugu jeździ centra od roku czasu - zero stresu

W mućce aku jest narażone na permanentne rozładowanie i ciężką eksploatację ( webasto, krótkie przebiegi, diesel ) ... i nie chce kojfnąć, centra of kors.

Nie przekonam Cię, tak jak Ty mnie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.