Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aku zdechł, a są wyłamane zamki

Featured Replies

Napisano

Jak dostać się do auta ?

Centralny zamek ani drgnie, a kluczyka się do zamków nie da włożyć, bo od dawna są wyłamane hmm.gif

Bagażnik to już nie działa ze 3 lata od nieużywania - otwieram tylko ze środka cięgnem.

Potrzebuję auto jeszcze dzisiaj zlosnik.gif

Napisano

> Jak dostać się do auta ?

> Centralny zamek ani drgnie, a kluczyka się do zamków nie da włożyć, bo od dawna są wyłamane

> Bagażnik to już nie działa ze 3 lata od nieużywania - otwieram tylko ze środka cięgnem.

> Potrzebuję auto jeszcze dzisiaj

ręka pod zderzak i pociągnij linke od maski

Napisano
  • Autor

> ręka pod zderzak i pociągnij linke od maski

Nie mam kanału, auto stoi na ulicy, a zderzak niski (Abarth) hmm.gif

Napisano
  • Autor

> wyciagnij tylnia boczna szybe razem z uszczelka

Prędzej wezwę pogotowie zamkowe zlosnik.gif

Napisano

tylko na wszelki wypadek warto się zabezpieczyć zapasową szybą zlosnik.gif

ja też raz "wyciągałem" szybę z uszczelką i trzeba było załatwiać nową hehe.gif a okruszki szyby do tej pory znajduję z tyłu jak coś wykręcam

Napisano

> Nie mam kanału, auto stoi na ulicy, a zderzak niski (Abarth)

po co ci kanał, poloz sie i wloz ręke.... minuta roboty... chyba ze sie boisz ubrudzić... sick.gif

Napisano

Kup na szybko uszczelkę w sklepie, wytnij nożykiem do tapet uszczelkę, wyjmij szybę i wkładasz szybę w nowej uszczelce ok.gif

Napisano

Tylko uważaj żeby szyba nie pękła rotfl.gif

Napisano

> po co ci kanał, poloz sie i wloz ręke.... minuta roboty... chyba ze sie boisz ubrudzić...

po raz pierwszy MOLO masz rację smile.gif

mam obspawane auto w koło i padł mi aku.... było -20 a jak pod domem leżałem.... śnieg sypał i się nie bałem.... tak prostego otwierania wcześniej nie znałem....

a wogóle to na dworze sucho więc nie wiem czego kolega się boi:)

Napisano
  • Autor

> po co ci kanał, poloz sie i wloz ręke.... minuta roboty... chyba ze sie boisz ubrudzić...

Nie musiałem nurkować.

Wygląda na to, że siłowniki chyba zamarzły.

Około 17ej było deko cieplej, auto się normalnie otworzyło i bez mrugnięcia nawet odpaliło smile.gif

Powstaje pytanie jak rozruszać zamek od bagażnika, bo chętnie bym go używał jako wejście awaryjne zlosnik.gif

Nie jest wyłamany., Zwyczajnie klucza się nie da włożyć i przekręcić. Nigdy nie otwierałem bagażnika w cento kluczykiem, zawsze dźwignia we wnętrzu hmm.gif

Da się to reanimować ?

Napisano

Spróbuj wkładkę zamka wyjąć i ją zostawić na noc w odrdzewiaczu albo jakimś podobnym specyfiku, jak nie pomoże to jedyne wyjście zmienić wkładkę - inny kluczyk wtedy do bagażnika, ew. wymienić wszystkie wkładki zamków, jeszcze inne wyjście dorobić wkładkę na podstawie kluczyka waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Spróbuj wkładkę zamka wyjąć i ją zostawić na noc w odrdzewiaczu albo jakimś podobnym specyfiku, jak

> nie pomoże to jedyne wyjście zmienić wkładkę - inny kluczyk wtedy do bagażnika, ew. wymienić

> wszystkie wkładki zamków, jeszcze inne wyjście dorobić wkładkę na podstawie kluczyka

Jak się wyjmuje wkładkę z zamka klapy ? Co mam odkręcić hmm.gif

Mam śrubokręt gwiazdkowy i zwykły w dwóch rozmiarach duży/mały, młotek i kombinerki. No i dwie lewe ręce zlosnik.gif

Napisano

> Jak się wyjmuje wkładkę z zamka klapy ? Co mam odkręcić

> Mam śrubokręt gwiazdkowy i zwykły w dwóch rozmiarach duży/mały, młotek i kombinerki. No i dwie lewe

> ręce

Kluczem 10 odkręcasz od strony bagażnika 2 śruby. wyciągasz mechanizm, i to chyba razem z zamkiem.

Napisano

> Spróbuj wkładkę zamka wyjąć i ją zostawić na noc w odrdzewiaczu albo jakimś podobnym > specyfiku, jak nie pomoże to jedyne wyjście zmienić wkładkę

pomoze, ja w moim wraku robilem wszystkie trzy zamki, protrwalem blaszki bo ktos uprzejmy srubokret wbil i kropekli do wszystkich zaaplikowal :/

skrobanka kleju i prostowanie blaszek zajelo mi 5 h, jeden zamek nadal lekko sie klinuje,

jedyne co ciala dalem to smarowidlo (jakis silikon grafitowy), przy -15 ciezko chodza mad.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.