Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trasa Częstochowa -> Szczecin jak najszybciej

Featured Replies

Napisano

....jak w w temacie. Nie jeżdze dużo po Polsce. Chciałbym jakieś cenne rady. Pozdrawiam.

Napisano

> ....jak w w temacie. Nie jeżdze dużo po Polsce. Chciałbym jakieś cenne rady. Pozdrawiam.

maps.goole.pl

targeo.pl

Z tych dwóch korzystam na przemian planując trasę wstępnie.

Do tego CB celem omijania korków i jedziesz. Co do samej trasy,

ja bym jechał DK1/A4 do końca i w górę do Szczecina przez Niemcy.

Możesz też do Łodzi i potem A2 i przez Gorzów do Szczecina. Przy

czym ten drugi wariant wyjdzie finansowo pewnie tak samo, bo A2

jest płatna.

Napisano
  • Autor

podobno przez dojcza najszybciej i że w Łodzi się kisi strasznie. Tylko że Łódź będę robił gdzieś o 5:00 rano. hm...

Napisano

> ....jak w w temacie. Nie jeżdze dużo po Polsce. Chciałbym jakieś cenne rady. Pozdrawiam.

Do opola a potem A4 nach Berlin i na Szczecin. Niby przez Łódź 100km mniej ale jak doliczysz płacenie za autostradę i tracenie nerwów to nie wiem czy warto wink.gif

Napisano

Najwygodniej to Częstochowa, Opole, autostradą do Legnicy, a potem trójką Polkowice, Zielona Góra, Gorzów Wielkopolski, Szczecin.

Co do jazdy przez Niemcy to czasowo wychodzi prawie to samo. Sprawdzone.

Napisano

> Najwygodniej to Częstochowa, Opole, autostradą do Legnicy, a potem trójką Polkowice, Zielona Góra,

> Gorzów Wielkopolski, Szczecin.

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Od Legnicy to gdzie ta wygoda jest ? niewiem.gif

Napisano

jeśli robisz łódź przed korkami, to do łodzi i potem a2. potem s3 i pójdzie nieźle.

Napisano

Wszystko zależy od godziny wyjazdu zlosnik.gif im wcześniej tym lepiej a w niewakacyjny week to rewelacja ok.gif 3 lata temu jechałem po Astrę do Kamienia Pomorskiego i pojechałem najszybszą wskazywaną przez GPS trasą

- sporo dróg ekspesowych ( jeden pas co prawda ale da się przeżyć zlosnik.gif )

Napisano
  • Autor

kurcze właśnie do końca nie wiem o której wyjadę. A na starość zrobiłem się wygodny i chyba pojadę nach Berlin

Napisano

> Od Legnicy to gdzie ta wygoda jest ?

Jest stosunkowo krótki odcinek do Gorzowa, gdzie niestety jest jak jest, choć imho też jakiegoś wielkiego dramatu nie ma. Od Gorzowa piękna ekspresówka S3 do samego Szczecina. Uważam jazdę przez Niemcy za bezsensowną po oddaniu S3. Od Berlina też nie jest super wesoło, bo trwa remont autostrady.

Napisano
  • Autor

od gorzowa do szczecina są 2 pasy? yikes.gif w takim razie to zmienia postać rzeczy

Napisano

> od gorzowa do szczecina są 2 pasy? w takim razie to zmienia postać rzeczy

I brak skrzyżowań. Można cały czas grzać 130 km/h Obwodnica Gorzowa też ekspresówka, ale z jednym pasem (dramatu nie ma).

Napisano

> jeśli robisz łódź przed korkami, to do łodzi i potem a2. potem s3 i pójdzie nieźle.

W Łodzi masz korki (średnie) 7-9, potem 15-17. Poza tym lecisz jak burza. Zawsze też możesz ominąć Łódź przez Pabianice-Aleksandrów-Zgierz i za Zgierzem na A2

Napisano

> W Łodzi masz korki (średnie) 7-9, potem 15-17. Poza tym lecisz jak burza.

Jaka burza zlosnik.gif Z katowic do łodzi (pół polski) dolatujesz do 2h, a potem drugie pół Polski się z 5-6h męczysz...

IMO jak jedzie się jakąś pierdziawką - to mozna jechać przez Polskę - bo dużej różnicy nie ma.

Jak czymś konkretniejszym w czym mozna sie rozsiąść na autostradzie - to tylko Reichem.

Napisano

DK1/A1 - A2 - DK2 - DW137 - DK3 - S3 waytogo.gif

Albo DK46 , A4 , A18/DK18 , A15 , A13 , A10 , A11 (upierdliwy kawalek).

Napisano

Uważam jazdę

> przez Niemcy za bezsensowną po oddaniu S3. Od Berlina też nie jest super wesoło, bo trwa

> remont autostrady.

No wlasnie po otwarciu S3 , zostaje jakies 70km zwyklej 2x1 waytogo.gif a a11 jest upierdliwa a do tego te 20km lupanki.

Napisano

> Jaka burza

Mea culpa, źle się wyraziłem, chodziło mi o to, że po Łodzi lecisz jak burza - oczywiście poza godzinami szczytu

Napisano

> Jest stosunkowo krótki odcinek do Gorzowa, gdzie niestety jest jak jest, choć imho też jakiegoś

> wielkiego dramatu nie ma. Od Gorzowa piękna ekspresówka S3 do samego Szczecina. Uważam jazdę

> przez Niemcy za bezsensowną po oddaniu S3. Od Berlina też nie jest super wesoło, bo trwa

> remont autostrady.

Był kiedyś taki TEST

Jak można przeczytać różnica w czasie niewielka, a zużycie paliwa czy klocków hamulcowych podczas jazdy przez D, znacznie większe. Dziś, przy S3 go Gorzowa już w ogóle pewnie czas byłby taki sam

Napisano

> kurcze właśnie do końca nie wiem o której wyjadę. A na starość zrobiłem się wygodny i chyba pojadę

> nach Berlin

przez DE nie jechałem.. bo mam tylko mapę PL. Ta zachodnia strona PL jest ok.gif przez Gorzów jechałem, a potem A4 ( chłodnica się rozciekła i poszła uszczelka pod głowica zlosnik.gif )

Napisano

> Był kiedyś taki TEST

> Jak można przeczytać różnica w czasie niewielka, a zużycie paliwa czy klocków hamulcowych podczas

> jazdy przez D, znacznie większe. Dziś, przy S3 go Gorzowa już w ogóle pewnie czas byłby taki

> sam

To samo, różnice niewielkie.

A niech Ci jeszcze w Niemczech auto nawali.

Kolega raz jechał przez Niemcy i nawalił mu na autobanie wóz, strzelił pasek napędzający rozrząd.

W Polsce jest łatwiej, bo raz, że szybciej się dogadasz i prawie w każdej miejscowości jest jakiś warsztat, a w rajchu miał problem. W końcu udało się gdzieś tam samochód odholować i naprawić ale ile to zajęło czasu i do tego koszty.

Napisano

Do głowy by mi nie przyszło, żeby z Częstochowy wracać się do A4 tylko po to żeby jeszcze dodać km w Niemczech. Gdyby trasa miała być z miasta przy A4 (np Wrocławia) to można by się zastanawiać, ale nie z Częstochowy. Jedz na łodź potem A2, Gorzów.

Napisano

> To samo, różnice niewielkie.

> A niech Ci jeszcze w Niemczech auto nawali.

> Kolega raz jechał przez Niemcy i nawalił mu na autobanie wóz, strzelił pasek napędzający rozrząd.

> W Polsce jest łatwiej, bo raz, że szybciej się dogadasz i prawie w każdej miejscowości jest jakiś

> warsztat, a w rajchu miał problem. W końcu udało się gdzieś tam samochód odholować i naprawić

> ale ile to zajęło czasu i do tego koszty.

Imho od tego jest ubezpieczenie asistance. Cimoszewicz kiedyś już mówił o ubezpieczaniu się...

Napisano

> Był kiedyś taki TEST

> Jak można przeczytać różnica w czasie niewielka, a zużycie paliwa czy klocków hamulcowych

Test jest na jazde z Wrocławia który leży przy A4! A teraz sprawdź gdzie jest Czestochowa a gdzie A4.

Napisano

> Do głowy by mi nie przyszło, żeby z Częstochowy wracać się do A4 tylko po to żeby jeszcze dodać km

> w Niemczech. Gdyby trasa miała być z miasta przy A4 (np Wrocławia) to można by się

> zastanawiać, ale nie z Częstochowy. Jedz na łodź potem A2, Gorzów.

Do A4 łatwo się dostać ok.gif bez konieczności jechania do Katowic

46 na Lubliniec i kilka opcji dalej, albo wcześnie 907 na Boronów, Koszęcin, Tworóg, Pyskowice tylko tam dziurawo trochę jest od Tworogu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.