Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki SUV?

Featured Replies

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad zakupem Suv`a...myślałem o Nissanie Murano lub ML w163

Jednak mam kilka pytań:

1. jaką wersje najbardziej polecacie- benzyna, diesel..a może na gaz- (jak wiadomo, aby przy użytkowaniu nie zbankrutować)

2. widziałem 2 wersje -europejska i z USA...czym się różnią?(oprócz samego pochodzenia)

3. a może jakieś propozycje - rozglądam się w kwocie do 40 tys

Pozdrówka wink.gif

Napisano

> Witam

> Zastanawiam się nad zakupem Suv`a...myślałem o Nissanie Murano lub ML w163

> Jednak mam kilka pytań:

> 1. jaką wersje najbardziej polecacie- benzyna, diesel..a może na gaz- (jak wiadomo, aby przy

> użytkowaniu nie zbankrutować)

> 2. widziałem 2 wersje -europejska i z USA...czym się różnią?(oprócz samego pochodzenia)

> 3. a może jakieś propozycje - rozglądam się w kwocie do 40 tys

> Pozdrówka

podstawowe pytanie... będzie Cię stać na utrzymanie takiego auta?

ubezpieczenie, paliwo, części... w aucie za 40tysi raczej nie będzie już mowy o bezawaryjności

Napisano

> Witam

> 1. jaką wersje najbardziej polecacie- benzyna, diesel..a może na gaz- (jak wiadomo, aby przy

> 2. widziałem 2 wersje -europejska i z USA...czym się różnią?(oprócz samego pochodzenia)

> Pozdrówka

A ile masz odłożone na ewentualny serwis i usterki ??

Napisano

> podstawowe pytanie... będzie Cię stać na utrzymanie takiego auta?

> ubezpieczenie, paliwo, części... w aucie za 40tysi raczej nie będzie już mowy o bezawaryjności

ano właśnie, kpl opon do takiego auta to pewnie równowartość matiza kolegi spineyes.gif

mnie opony do viertarki kosztowały 1500zł, a to zwykła 15 grinser006.gif

Napisano

Wersja USA, to zalezy grinser006.gif Moga byc gorsze plastiki, inne zawieszenie, reflektory + silniki. Ja bym bral albo z usa z aukcji jakiegos lekko bitego i sam go naprawil. Jak nie to obowiazkowo car fax bo wiekszosc miala salvage i nadawala sie na zlom, ale cudownie grinser006.gif ozdrowiala i nowka sztuka Panie nie jezdzony. Z EU latwiej diesela zlapiesz.

Pamietaj, ze taki merc to klasa premium wiec i czesci i utrzymanie i robocizna tez premium. zlosnik.gif

Murano to tylko PB hmm.gif Chyba, ze teraz jakeigos diesela pakuja. Tam ejst silnik z nissana 350Z, wiec swoje pali. Poprzednia buda mi sie podobala sasiad w usa takiego mial serduszka.gif

Napisano
  • Autor

> A ile masz odłożone na ewentualny serwis i usterki ??

no włąsnie także liczę sie z wydatkami..obecnie mam 206-i co miesiąc ponad 1000 zł wkładam w niego...nigdy wiecej peugeotów

Napisano

> no włąsnie także liczę sie z wydatkami..obecnie mam 206-i co miesiąc ponad 1000 zł wkładam w

> niego...nigdy wiecej peugeotów

Jak kupisz jednego z wymienionych SUVów to będziesz się śmiał z wydatków rzędu 1000zł miesięcznie.

Napisano

> no włąsnie także liczę sie z wydatkami..obecnie mam 206-i co miesiąc ponad 1000 zł wkładam w

Hmm czyli co bardziej zależy ci na bezawaryjności? Może jakaś nówka (duster) smile.gif ? Z tych dwóch co pisałeś skłaniałbym się ku mercedesowi. Jeśli masz dobrego i pewnego gaziarza to może być benzyna. Jeśli nie masz to lepiej diesla.

Napisano

> Witam

> Pozdrówka

HONDA CR-V ale nie wiem czy o takie coś Ci chodzi

Napisano

jak chcesz bezawaryjności to poszukaj vitary,

Napisano

Co ? zlosnik.gif

Napisano

> ano właśnie, kpl opon do takiego auta to pewnie równowartość matiza kolegi

> mnie opony do viertarki kosztowały 1500zł, a to zwykła 15

Ty nie pitol ze to "zwykła 15" grinser006.gif bo nówki topowe to teraz ze 2500 kosztójom grinser006.gif

Kurcza tęsknie za suka icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ty nie pitol ze to "zwykła 15" bo nówki topowe to teraz ze 2500 kosztójom

> Kurcza tęsknie za suka

jak ktoś chce koła od traktora zakładać skromny.gifgrinser006.gif

ja pisałem o prawie seryjnych hehe.gif

Napisano

> Witam

Murano, bulgot silnika fajny, gniecie w fotel w sumie tez nienajgorzej. I na tym zalety sie koncza, we wnetrzu to zwykla navara skundlona z jakimis innymi nissanami. Jedyne czym sie rozni to inne blaty i mega super potrzebny bajer jak elektryczna regulacja odleglosci pedalow.

Reszta to tandeta przeniesiona zywcem w naravary, plastik malowany srebrna farbka, kiepskawa skora itp.

Amerykanie maja symetryczne swiatla mijania, tylne kierunki realizowane pozycjami, bez swiatla przeciwmglowego, trzeba dokladac. Licznik w milach, stopnie w F. Pewnie radio tez przestrojone. i pewnie kupe kupe drobiazgow, ktore wyjda w praniu.

Jest racja z plastikami.

Idz do salonu, wez cos nowego w tej cenie, albo jakies cos roczne, dwuletnie i ciesz sie minimum klopotow.

> Pozdrówka

Napisano

> Idz do salonu, wez cos nowego w tej cenie, albo jakies cos roczne, dwuletnie i ciesz sie minimum

> klopotow.

> > Pozdrówka

Jakiego SUVa mozna kupic w salonie za 40 tys? palacz.gif

Napisano

> Jakiego SUVa mozna kupic w salonie za 40 tys?

Zadajmy najpierw zasadnicze pytanie kupujacemu ,po co mu suv za 40. I jakiego suva w jakim stanie kupisz wsrod proponowanyych modeli, chyba auto w stanie wstepnego rozkladu zlosnik.gif.

Jesli ma zadawac szyku pod blokiem to im wiekszy tym lepszy, jesli ma byc to wolek roboczy do przyczepy i lekkiego terenu to te tez sie slabo nadadza.

A posiadanie 40 tys zl na tego typu auto i kombinowanie z gazem juz w trakcie zakupu to proszenie sie o klopoty zlosnik.gif.

Ale to tylko mija subiektywna opinia.

Napisano

> Zadajmy najpierw zasadnicze pytanie kupujacemu ,po co mu suv za 40. I jakiego suva w jakim stanie

> kupisz wsrod proponowanyych modeli, chyba auto w stanie wstepnego rozkladu .

> Jesli ma zadawac szyku pod blokiem to im wiekszy tym lepszy, jesli ma byc to wolek roboczy do

> przyczepy i lekkiego terenu to te tez sie slabo nadadza.

> A posiadanie 40 tys zl na tego typu auto i kombinowanie z gazem juz w trakcie zakupu to proszenie

> sie o klopoty .

> Ale to tylko mija subiektywna opinia.

Nie wiem po co? Moze mu sie podoba zlosnik.gif

Ja sie z Toba zgadzam, ze kupno akurat ML-a lub Murano za te pieniadze to prawie pewny szrot...

Dodatkowo moze sie okazac, ze pakiet startowy wyniesie z 1/4 lub polowe jego wartosci...

Ale z drugiej strony kupno jakiejs nowej biedawersji z segmentu B to tez srednie rozwiazanie zlosnik.gif

Napisano

> Jakiego SUVa mozna kupic w salonie za 40 tys?

Można kupić crossovera na miarę tego budżetu: KLIK. zlosnik.gif

Napisano

> Można kupić crossovera na miarę tego budżetu: KLIK.

Wyglada o niebo lepiej niz wersja normalna:ok.gif

Napisano

> Wyglada o niebo lepiej niz wersja normalna:

Dlatego napisalem, ze nie musi popadac w skrajnosci i moze kupic jakas duzo mlodsza uzywke, cos kolo rocznego, dwu czy max trzyletniego auta z pewniejszego zrodla.

Ale wiadomo z gustami sie nie dyskutuje zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.