Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternatywa dla octavi RS?

Featured Replies

Napisano

> W tym porownaniu bierzemy pod rozwage cene, 120 kola papieru.

Ok, ale za cene 120k dostajesz wypasionego kompakta (Octavia) lub duzo wieksze auto z ubozszym wyposazeniem. Dlatego napisalem, ze takie porownanie jest troche bez sensu, a sam zaproponowalem C5 z uwagi na gabaryt i byc moze kupujacemu wystarczy to co w C5 dostanie za owe 120 tys. (wcale nie tak mniej niz w Skodzie).

> Dla mnie citroenowe wnetrza sa do

> granic mozlowisci luzne, rozklekotane i rozpadajace sie.

Bez jaj, piszesz chyba o zajezdzonym AX.

> Ok, na pierwszy rzut oka zagladajac

> przez okno widzisz same wypasy, milion wyswietlaczy, 10 mln knefli, 100 tysiecy bajerow. Ale

> jak zaczynasz to wszystko macac to zaczyna sie klekotanie, piszczenie, skrzypienie, luzy, itp

> rzeczy.

> Mnie to nie przekonuje.

Faktycznie chyba macales AX'a.

Napisano

> Panowie ale doprecyzujmy. Czy w octavi po 20 - 30 000 km lataja luzno przelaczniki na kierownicy,

> regukacja elektryczna fotela, oparcie skrzypi, a calosc pracuje tandetnie i ociezale jakby

> mialo milion km ???

Po 1000km zmechacila mi sie w Octavii tapicerka, zaczely skrzypiec sprezyny siedziska, zaczela sie zacinac regulacja fotela pasazera, zaczely stukac zle ustawine zaczepy tylnych oparc. Po okolo 10000km zaczal skrzypiec i piszczec wentylator chlodnicy.

Napisano

> Ok, ale za cene 120k dostajesz wypasionego kompakta (Octavia) lub duzo wieksze auto z ubozszym

> wyposazeniem. Dlatego napisalem, ze takie porownanie jest troche bez sensu, a sam

> zaproponowalem C5 z uwagi na gabaryt i byc moze kupujacemu wystarczy to co w C5 dostanie za

> owe 120 tys. (wcale nie tak mniej niz w Skodzie).

Przeciez napisal wymagania

> Bez jaj, piszesz chyba o zajezdzonym AX.

> Faktycznie chyba macales AX'a.

Hehe, napisze Ci kolejne argumenty, jakosc wykladziny podlogi i bagaznika jest taka, ze bardzo ciezko sie ja odkurza. Fotele przednie ukopane przed dzieci z tylu sa praktycznie nie do doczyszczenia. Dasz rade je umyc ale slady wytarte zostaja.

Obserwujac samochody roznych marek z punktu widzenia mojej dzialalnosci citroeny, renowki i peugeoty naprawde chyba najgorzej znosza probe czasu.

A biorac pod uwage, ze skodami cioraja przedstawiciele i te auta musza znosic o wiele wiecej, przedstawiaja naprawde lepsza jakosc w stosunku do warunkow w jakich jezdza zlosnik.gif

Napisano

> Przeciez napisal wymagania

Nie napisal dokladnego poziomu wyposazenia. Sam latalem do Skody, sadzac ze to najlepsza oferta za jakas cene i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie, ze poza silnikiem (1.4TSI) to niestety za te sama cene wyposazeniem przebijala Skode praktycznie kazda marka.

> Hehe, napisze Ci kolejne argumenty, jakosc wykladziny podlogi i bagaznika jest taka, ze bardzo

> ciezko sie ja odkurza. Fotele przednie ukopane przed dzieci z tylu sa praktycznie nie do

> doczyszczenia. Dasz rade je umyc ale slady wytarte zostaja.

To samo moge napisac o Octavii, do tego jakosc tapicerki (mechacenie sie) niestety nie jest najlepsza.

> Obserwujac samochody roznych marek z punktu widzenia mojej dzialalnosci citroeny, renowki i

> peugeoty naprawde chyba najgorzej znosza probe czasu.

> A biorac pod uwage, ze skodami cioraja przedstawiciele i te auta musza znosic o wiele wiecej,

Nie lataja tylko Skodami, jezdzi cala masa Focusow, Berlingo, Kangoo, Megane itp. itd..

> przedstawiaja naprawde lepsza jakosc w stosunku do warunkow w jakich jezdza

Nie zgodzie sie z tym.

Napisano

> W tym porownaniu bierzemy pod rozwage cene, 120 kola papieru. Dla mnie citroenowe wnetrza sa do

> granic mozlowisci luzne, rozklekotane i rozpadajace sie.

widac praca na myjni kształci, i znasz wady i zalety każdej marki hehe.gif

Napisano

mam 114kkm, wnętrze igła, zaczęlo coś piszczeć w przednim zawieszeniu. I tyle.

Napisano

> Po 1000km zmechacila mi sie w Octavii tapicerka, zaczely skrzypiec sprezyny siedziska, zaczela sie

> zacinac regulacja fotela pasazera, zaczely stukac zle ustawine zaczepy tylnych oparc. Po okolo

> 10000km zaczal skrzypiec i piszczec wentylator chlodnicy.

Tak szybko icon_eek.gif W ile czasu zrobiłeś opisany przez siebie przebieg ? hmm.gif

Napisano

> Do stania na serwisie na pewno. Ludzie bardzo narzekaja na insignie, a jezdza wersjami popularnymi,

> Tbenzyna nie jest popularna, a siada przede wszystkim elektronika, pierdoly.

> Alfa bedzie mala, to jest bardzo ciasne auto z niezbyt duzym bagaznikiem.

W pierwszych modelach, z początku produkcji... zgadza się.

Natomiast teraz, już po kampaniach, które były na początku już jest coraz mniej problemów z Insigniami...

Napisano

> W pierwszych modelach, z początku produkcji... zgadza się.

> Natomiast teraz, już po kampaniach, które były na początku już jest coraz mniej problemów z

> Insigniami...

Ja sie opieram na sygnalach od Klientow, podobno elektronika byla tragiczna, a serwisy nie potrafily sobie poradzic z problemami.

Napisano

> octavia 1.8 tsi + dsg

ale mi alternatywa

Napisano

> Ja sie opieram na sygnalach od Klientow, podobno elektronika byla tragiczna, a serwisy nie

> potrafily sobie poradzic z problemami.

Potwierdzam. Kolega pracuje w serwisie opla we Wro. Jak widzi insignię to zbiera mu się na wymioty. A chłop kumaty jest.

Napisano

> Potwierdzam. Kolega pracuje w serwisie opla we Wro. Jak widzi insignię to zbiera mu się na wymioty.

> A chłop kumaty jest.

W którym ASO?? zlosnik.gif

Zawsze pierwsze egzemplarze na początku produkcji mają wady i niedopatrzenia, po pierwszy roku, dwóch latach przechodzą kampanie i wszystkie niedopatrzenia są usuwane.

Napisano

Czytam sobie ten watek od jakiegos czasu. Jade sobie dzisiaj po pracy i co widze? Wlasnie Ocawie RS kombi. Osobiscie stwierdzam ze samochod przezentuje sie bardzo ladnie. Z ciekawosci patrzylem na strone i widze ze nowa z salonu naprawde jest tania zlosnik.gif

Ze wspomnianym 2.0 T FSI 200PS DSG vRS 22,395 GBP czyli z kierownica po prawej 103500 PLN

Link do oficjalnej strony ale kupujac przez jakiegos Arnold Clarka spokojnie jeszcze by jakis rabat dali LINK

pakiet skora 850 a podgrzewane fotele 250 trophy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.