Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uważajcie na lewarki

Featured Replies

Napisano

> miałem kiedyś taka akcję że auto zaczęło mi się przesuwac na oryginalnym lewarku, a koło miałem już

> odkręcone...

> fajne uczucie bezsilności...

> na szczęście staneło... a ja na drugi dzień kupiłem żabę

Witam w klubie - fabryczny "jednostronny" podnośnik z CC zaczął sobie odjeżdżac na kafelkach w garażu. Momentalnie ogarnęła mnie (nie)przyjemna fala ciepła, ale też się zatrzymał. blush.gif

Napisano

> bo do każdego samochodu jest inny lewarek na inną masę

> a do volvo to tylko lewarek od volvo - wytrzyma na 200%

Z tymi zaletami oryginałów to bym był ostrożny. Ostatnio podnosiłem samochód, którego oryginalny lewarek miał niepokojąco dużo plastikowych elementów. Jego zachowanie w czasie podnoszenia pozostawiało dużo do życzenia, ale na szczęście wytrzymał.

Napisano

> Witam w klubie - fabryczny "jednostronny" podnośnik z CC zaczął sobie odjeżdżac na kafelkach w

> garażu. Momentalnie ogarnęła mnie (nie)przyjemna fala ciepła, ale też się zatrzymał.

Ja miałem podobnie, ale nie lewarek odjechał tylko koła, po podniesieniu samochodu te po przeciwległej stronie zaczęły odjeżdżać 'w poprzek'. Kafelki nawet nie bardzo śliskie, taki zwykły gres techniczny, ale sporo piachu naniesionego przez koła. Teraz zmieniam koła na podjeździe przed garażem zlosnik.gif

Napisano

> Mnie się kiedyś w czymś tapezowy złożył na bok, po prostu się powyginał. Samochód całkiem nie

> spadł, ale trzeba było użyć drugiego podnośnika, żeby ten pierwszy spod samochodu wydobyć

Dokładnie to samo miałem, biegłem do sąsiada z bloku po żabę, i zdecydowanie polecam ten właśnie typ.

Napisano

> Mnie się kiedyś w czymś tapezowy złożył na bok, po prostu się powyginał. Samochód całkiem nie

> spadł, ale trzeba było użyć drugiego podnośnika, żeby ten pierwszy spod samochodu wydobyć

Patrząc na to jak podnosi mój oryginalny, jednoramienny z Astry, obawiam się że któregoś dnia właśnie w ten sposób skończy - on się właśnie tak wygina. Muszę go podłożyć lekko pod kątem (np. w przypadku przedniego koła podstawa musi być jakieś 2-3 cm w tył w porównaniu do "główki"), żeby po podniesieniu stał pionowo. I w czasie podnoszenia gnie się to to, jakby był z plastiku.

Napisano

> Dbamy o swoje ręce i nogi.

O życie. Kumpla ojciec zginął - w sumie na własne życzenie - przygnieciony przez auto, które zsunęło się z lewarka. Smaczku sprawie dodaje fakt, że był zawodowym mechanikiem samochodowym...

Napisano
  • Autor

Taki właśnie z plastikowymi gwintami jest w seacie, którym sobie pomogłem po tym jak ten do 1tony się zapadł. Ten seatowski miał wytrzymałość do 750kg yikes.gif

Napisano

> Taki właśnie z plastikowymi gwintami jest w seacie, którym sobie pomogłem po tym jak ten do 1tony

> się zapadł. Ten seatowski miał wytrzymałość do 750kg

Najmniej zabawne było przeskakiwanie gwintu w czasie podnoszenia. Loteria - wytrzyma czy nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.