Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana plecionki wydechu

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam do wymiany w swoim aucie plecionke wydechu, czy wymiana plecionki plus plecionka za 160 zl to duzo? auto z podpisu

Napisano

> Witam

> Mam do wymiany w swoim aucie plecionke wydechu, czy wymiana plecionki plus plecionka za 160 zl to

> duzo? auto z podpisu

Plecionka ok 30-60 zł w zależności od średnicy i długości + wycięcie i wspawanie. Jak na Śląsk IMHO mogło by być taniej o te min. 40 zł ok.gif

Napisano

moglo by byc taniej swego czasu wymienialem to za calosc zaplacilem rowna 100zl (50 plecionka+50 robocizna)

Napisano

> Witam

> Mam do wymiany w swoim aucie plecionke wydechu, czy wymiana plecionki plus plecionka za 160 zl to

> duzo? auto z podpisu

W Trzebini kiedyś płaciłem 100 zł - jak nie jest to dla Ciebie za daleko to dam Ci numer do gościa, może Ci spasuje cena, jaką Ci poda. Robotę robi wg mnie ok.

Napisano

> Plecionka ok 30-60 zł w zależności od średnicy i długości + wycięcie i wspawanie. Jak na Śląsk IMHO

> mogło by być taniej o te min. 40 zł

nie pleć bzdur czerwona.gif

też pracujesz za darmo ? hmm.gif a twój zus opłacają kosmici tak ?

jak nie stać na naprawę to trzeba auto sprzedać ok.gif

Napisano

> nie pleć bzdur

> też pracujesz za darmo ? a twój zus opłacają kosmici tak ?

> jak nie stać na naprawę to trzeba auto sprzedać

Czemu się tak ciskasz? niewiem.gif

Gość, który wymieniał mi plecionkę za 120 pln (z odkręceniem rury wydechowej, bo bliskość miski uniemożliwiała dokładne obspawanie) nie wyglądał na zagłodzonego, dzieciaki biegały po podwórku też raczej pucułowate, a długa kolejka klientów dobitnie wskazywała na to, że jego polityka cenowa się sprawdza. zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> duzo? auto z podpisu

bardzo duzo ostatnio wymienialem plecionke zaplacilem 30zl za plecionke i 30zl za wymiane

Napisano

zacząć chyba realnie trzeba od tego ile kosztuje plecionka do Twego pojazdu - wiadomo, że są różne średnice, długości.

robocizna to inna sprawa

Napisano

> nie pleć bzdur

sam nie plec bzdur

160 zl to jest kosmiczna cena

Napisano

ja jak wymienialem plecionke zaplacilem 110

Napisano

> sam nie plec bzdur

> 160 zl to jest kosmiczna cena

do twej sieny sama plecionka kosztuje ok. 80-100 PLN, więc...

Napisano

> do twej sieny sama plecionka kosztuje ok. 80-100 PLN, więc...

wiec?

Napisano

> wiec?

więc szybka usługa + plecionka może być 150 PLN

Napisano

A wyważenie kół na ile kolega ceni? Tak żeby głodem nie przymierać?

Napisano

> więc szybka usługa + plecionka może być 150 PLN

Co kolega rozumie pod pojęciem szybka usługa? Normalną wymianę, czyli klient przyjeżdża, wjeżdża na kanał i się robi czy najpierw musi paść klient na kolana i prosić o wymianę, bo jaśnie pan tłumikarz akurat kawę pije?

Napisano

ja do swojego płaciłem 90 zł i dostałem paragon. Cała robota 15 minut.

Napisano

> Co kolega rozumie pod pojęciem szybka usługa? Normalną wymianę, czyli klient przyjeżdża, wjeżdża na

> kanał i się robi czy najpierw musi paść klient na kolana i prosić o wymianę, bo jaśnie pan

> tłumikarz akurat kawę pije?

ja jeszcze nie spotkałem dobrego zakładu, w którym się nie czeka choćby 30 minut z powodu aktualnych, terminowych robót. więc za ekspresową usługę dopłaca się więcej.

po ruderach nie jeżdżę, więc tam może właściciele z nudów przeglądając NK łapią się z marszu za robotę, widząc klienta

Napisano

ja wymienialem i zaplacilem tez 160zl.. ale moze dlatego ze nie wszystko pasowalo zeby tak latwo przyspawac i tlumikarz musial kombinowac jakis czas....

Napisano

> nie pleć bzdur

co jest bzdurnego w mojej wypowiedzi hmm.gif

nie, nie pracuje za darmo.Nie wyzyskuje i nie szukam frajerów.

Najlepiej skasowac na części x2 + robocizna za >ASOwską stawkę

oby kiedyś lekarz Tobie albo Twoim bliskim podbnej mądrości nie wygłosił. smirk.gif

Pozdrawiam

Marcin

Napisano

> Witam

> duzo? auto z podpisu

Widzę niezłą kłótnię przy okazji udało Ci się rozpętać wink.gif

Pleciona kosztuje 160 zł - no to chyba nie podlega dyskusji.

Aczkolwiek myślę, że można taką kupić taniej - ale to znowu zależy GDZIE, jakiej marki etc.

NIE PODAŁEŚ ile w końcu ma kosztować ta wymiana...

Podam tak dla przykładu... Vectra B - wymiana rury kolektorowej. Części moje, koszt 80 zł od ręki. Wymiana samej plecionki moim zdaniem w tym warsztacie kosztowała by podobnie.

Napisano

Do accenta plecionka 86.75zł

Spawanie 50zł

Montaż i demontaż układu wydechowego 20zł

Wszystko kosztowało 156.75zł

Więc do jednego kosztuje 80 do drugiego 160 zależnie od auta, plecionki i ceny wspawania (która może być różna).

Komentarz gdy zobaczyli stare złącze-"K***a ta złączka to chyba jakaś przedwojenna"- bezcenne zlosnik.gif Poprzednia złączka to była rura karbowana bez plecionki.

Napisano
  • Autor

> nie pleć bzdur

to nie chodzi o to ze ma za darmo robic bo on zrobi tak jak mowil za 160 pojedziesz gdzie indziej i bedzie za 100 smile.gif musze pojezdzic w inne miejsca i zapytac jak faktycznie cena bedzie zblizona do 160 to gosci ma racje smile.gif

Napisano

> to nie chodzi o to ze ma za darmo robic bo on zrobi tak jak mowil za 160 pojedziesz gdzie indziej i

> bedzie za 100 musze pojezdzic w inne miejsca i zapytac jak faktycznie cena bedzie zblizona do

> 160 to gosci ma racje

Do Góreckiego po primo zadzwoń i się zapytaj o plecionkę.

Wg producenta to pewnie z katalizatorem odcinek skonfigurowany zlosnik.gif

Napisano

> to nie chodzi o to ze ma za darmo robic bo on zrobi tak jak mowil za 160 pojedziesz gdzie indziej i

> bedzie za 100 musze pojezdzic w inne miejsca i zapytac jak faktycznie cena bedzie zblizona do

> 160 to gosci ma racje

zadzwon do pierwszej lepszej hurtowni w poblizu i zapytaj ile kosztuje plecionka. dolicz jakies 40zł za spawanie i bedziesz miec srednia cene. bo jezdzac od serwisu do serwisu po samych Tychach wydasz róznice na paliwo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.