Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gumowe dywaniki korytkowe Lacetti.

Featured Replies

Napisano

Witam Was po dłuższej nieobecności.

Udało mi się w końcu wybrać najmniejsze zło i zakupić Laczka. Dokładniej 1.8 CDX. W tej chwili potrzebuję zakupić dywaniki gumowe - korytka, które będą dopasowane do podłogi. Czy ktoś z Was taki zakup już dokonywał?

Przeglądałem nasz ulubiony portal aukcyjny, poczytałem komentarze napisane sprzedawcom i jak to w życiu, doszedłem do tego, że te idealnie dopasowane do konkretnej marki aż tak idealnie dopasowane nie zawsze są. I tu prośba do Was, może ktoś kupował i jest w stanie coś podpowiedzieć - u kogo kupić.

Problem polega na tym, że różnica cenowa jest znaczna (są za 80zł i nawet za 45zł). Jestem w stanie dać nawet więcej za pewność, że będą dopasowane, bo jeśli żadne nie są... i mogę kupić tak samo niedopasowane a 2x tańsze, to po co przepłacać.

Dzięki z góry za sugestie.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja mam czeskie dedykowane Rikaz.

Są gumowe, ale nie jest to głębokie korytko, jednak jak dla mnie waytogo.gif

Napisano

ja od 2 lat uzytkuje takie dywaniki

sa idealnie dopasowane i trzymaja sie super bez stoperow

nie ma porownania do tych co dali w salonie ok.gif

i po 2 zimach nie ma sladu wycierania - dobrze wydane pieniadze cool.gif

Napisano

> ja od 2 lat uzytkuje takie dywaniki

> sa idealnie dopasowane i trzymaja sie super bez stoperow

> nie ma porownania do tych co dali w salonie

> i po 2 zimach nie ma sladu wycierania - dobrze wydane pieniadze

Ja bym zmienił tylko ten od kierowcy, pozostałe są w dobrym stanie.

Kiedyś kupiłem coś na sztukę w markecie, ale jest niezbyt dobrze dopasowany i po zimie trzeba będzie dokonać zakupu. Tyle, że nie usmiecha mi się płacić za komplet smile.gif

Napisano
  • Autor

Ok, cieszy mnie to bo właśnie ku tym skłaniałem się najbardziej smile.gif. Także dzięki bardzo za podpowiedź.

Pozdrawiam.

> Ja bym zmienił tylko ten od kierowcy, pozostałe są w dobrym stanie.

W sumie norma, ten zużywa się najbardziej, bo kierowca zawsze obecny, pasażerów może nie być... smile.gif

Napisano

Tez mam takie zeby.GIF Potwierdzam opinie kolegi , moja maja juz rok i wygladaja jak nowe (te z salonu mialy juz dziure na wylot sick.gif - tez po roku no.gif).

Napisano

Nie szukaj wysylkowo, chyba ze pewne oryginaly.

Czasami wydaje mi sie, ze ludzie za wygodni sie staja, allegro + wysylka czesto drozej niz na miejscu w sklepach wychodzi.

W drewnianej budce z bajerami do aut wybralem sobie gumowe korytka za 60zl (w gratisie byla mozliwosc przymierzenia jakich dusza zapragnela hehe.gif).

Uwazam, ze calkiem niezle spasowane sa.

Napisano

...Najlepiej IMO podjechać do sklepu i dopasować na miejscu

Ja np. tak wlasnie zrobilem pojechałem do norauto dopasowalem na miejscu, kupilem i wszystko oki.

Napisano

kupiłem takie i są IMO beznadziejne - te wypustki na nich nie tworzą niezależnych "komór" w których woda może się zbierać - efektem jest możliwość przelania się wody jak staniesz gdzieś na pochyłości i Ci śnieg stopnieje - pod tym względem oryginalne mimo że nie powalały to były lepsze. Oprócz tego te są wykonane z dość cienkiej gumy. Zdecydowanym ich plusem jest bardzo dobrze dobrany kształt ale to IMO ich jedyna zaleta...

Napisano
  • Autor

> Nie szukaj wysylkowo, chyba ze pewne oryginaly.

> Czasami wydaje mi sie, ze ludzie za wygodni sie staja, allegro + wysylka czesto drozej niz na

> miejscu w sklepach wychodzi.

Są rzeczy, które faktycznie wolałbym dotknąć namacalnie (jak te dywaniki), ale chciałbym dopasowane do konkretnej marki a póki co nie widzę na miejscu- no chyba że w jakimś salonie/sklepie chevroleta. Czasami wychodzi taniej na miejscu, zdarza się, ale czasem przebrnąć przez Wrocław to już masz przynajmniej 10zł za samo paliwo, więc czy za te 5zł jest sens gdzieś jechać i się męczyć/tracić dzień na stanie w korkach, skoro do domu mogą przynieść albo na pocztę, którą mam 200m od domu.

Napisano

10zl na paliwo wydac bo trzeba dojechac moze i szkoda, ale wydac 100zl za cos w ciemno juz nie?

Rozumiem Twoj punkt widzenia i go szanuje, ja przejezdzam codziennie miasto w zdluz i w szerz, a do tego Bialystok to nie Wroclaw.

Napisano
  • Autor

> 10zl na paliwo wydac bo trzeba dojechac moze i szkoda, ale wydac 100zl za cos w ciemno juz nie?

Hmm, w ciemno? Gdybym kupował w ciemno, to kupiłbym już dawno a ja:

1. Szukałem we Wrocławiu dedykowanych, by sprawdzić jak pasują, ale niestety tak przeglądając nie znalazłem.

2. Na allegro czytałem opinie o sprzedających, szczególnie negatywne i neutralne bo tam można dowiedzieć się o jakości towaru.

3. Zapytałem na forum, bo jeśli nie będę mógł kupić we Wrocławiu to zamówię wysyłkowo, a wtedy wolałbym już kupić coś, co ktoś ma i twierdzi, że dobre.

A dodatkowo jak pojawiają się i minusy danej rzeczy, jak to tu wspomniał kolega, że woda może się wylewać, to też dobrze, bo jest szansa rozważyć za i przeciw. Choć wydaje mi się, że oczyszczam dywaniki na tyle często (np. w bravo teraz) że pomimo, iż nie mam korytek, woda nie wylewa mi się z dywanika, aczkolwiek podczas wylewania z samochodu już jest z tym gorzej.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Hmm, w ciemno? Gdybym kupował w ciemno, to kupiłbym już dawno a ja:

> 1. Szukałem we Wrocławiu dedykowanych, by sprawdzić jak pasują, ale niestety tak przeglądając nie

> znalazłem.

> 2. Na allegro czytałem opinie o sprzedających, szczególnie negatywne i neutralne bo tam można

> dowiedzieć się o jakości towaru.

> 3. Zapytałem na forum, bo jeśli nie będę mógł kupić we Wrocławiu to zamówię wysyłkowo, a wtedy

> wolałbym już kupić coś, co ktoś ma i twierdzi, że dobre.

> A dodatkowo jak pojawiają się i minusy danej rzeczy, jak to tu wspomniał kolega, że woda może się

> wylewać, to też dobrze, bo jest szansa rozważyć za i przeciw. Choć wydaje mi się, że

> oczyszczam dywaniki na tyle często (np. w bravo teraz) że pomimo, iż nie mam korytek, woda nie

> wylewa mi się z dywanika, aczkolwiek podczas wylewania z samochodu już jest z tym gorzej.

I kupiłeś jakieś? - potrzebuje dywanik tylko dla kierowcy, można gdzieś kupić tylko przednie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.