Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzynia stilo a punto 2

Featured Replies

Napisano

witam, która skrzynia jest krótsza? szóstka ze stilo czy szóstka z punto 1.2 16v sporting?

Napisano

> witam, która skrzynia jest krótsza? szóstka ze stilo czy szóstka z punto 1.2 16v sporting?

skrzynka punto 2 sporting/stilo szescio biegowa

1->3,545

2->2,157

3->1,480

4->1,121

5->0,902

6->0,744

R->3,818

Przelozenie glowne 4,923 (14/57)

info z FAQ

Napisano

> to to samo

skrzynia z punto 1 6 biegowa jest dużo krótsza od 6 stilo/punto2, na dłuższej ponad 200 poleci się wink.gif

Napisano
  • Autor

> skrzynia z punto 1 6 biegowa jest dużo krótsza od 6 stilo/punto2, na dłuższej ponad 200 poleci się

wiem wiem, tylko stilo/punto2 nie byłem pewny.

Napisano

A może ktoś podać przykład jakie są obroty silnika powiedzmy przy 100km/h na 6 biegu na skrzyni od punto2/stilo?

Napisano

> A może ktoś podać przykład jakie są obroty silnika powiedzmy przy 100km/h na 6 biegu na skrzyni od

> punto2/stilo?

Sporting przy 100 na 5 ma rowne 3000, 6 chyba cos kolo 2600-2700

Napisano

jeszcze zależy od wielkości kółka 270751858-jezyk.gif bo ja mam 3000 rpm przy 90km/h (175/50/13) 270751858-jezyk.gif

a przy 100km/h jest ok 3300 rpm

Napisano

> jeszcze zależy od wielkości kółka bo ja mam 3000 rpm przy 90km/h (175/50/13)

Ja mowie o licznikowych a nie o realnych zlosnik.gif

Napisano

a no w sumie racja, zapomniałem o tym przekłamaniu grinser006.gif

Napisano

> a no w sumie racja, zapomniałem o tym przekłamaniu

ja u siebie na skrzyni stilo ma 6 mam 3tys przy 100km/h licznikowych

Napisano

Dzięki za odpowiedź:) Ja mam sportinga i zastanawiam się nad zmianą skrzyni na tą 6 biegową z punto2/stilo...

Napisano

A ja mam inne pytanie. Czy 6-speed z P1 to to samo co 6stka ze Stilo/P2 tylko z innym przełożeniem głównym? Czy po włożeniu do stilo/p2 przełożenia 4.9 wyjdzie nam to samo co 6-speed p1? Bo dużo łatwiej kupić stilo/p2 w dobrym stanie niż skrzynię z p1 ...

Napisano
  • Autor

> A ja mam inne pytanie. Czy 6-speed z P1 to to samo co 6stka ze Stilo/P2 tylko z innym przełożeniem

> głównym? Czy po włożeniu do stilo/p2 przełożenia 4.9 wyjdzie nam to samo co 6-speed p1? Bo

> dużo łatwiej kupić stilo/p2 w dobrym stanie niż skrzynię z p1 ...

powyżej kolega pisze że z P1 jest krótsza, bardzo krótka.

Napisano

> Sporting przy 100 na 5 ma rowne 3000, 6 chyba cos kolo 2600-2700

100 mam przy 3000 jakoś chyba , ale sprawdze to dziś zlosnik.gif na 175/50/13 smile.gif

Napisano

> A ja mam inne pytanie. Czy 6-speed z P1 to to samo co 6stka ze Stilo/P2 tylko z innym przełożeniem

> głównym? Czy po włożeniu do stilo/p2 przełożenia 4.9 wyjdzie nam to samo co 6-speed p1? Bo

Jak juz znajdziesz jakie ma przełożenia, to na stronach golfiarzy jest fajny kalkulator obliczania prędkości ok.gif

Napisano

> 100 mam przy 3000 jakoś chyba , ale sprawdze to dziś na 175/50/13

Ja mam 1.2 16V + skrzynia seicento sporting i przy licznikowych 100km/h na V biegu mam ~3300 obrotów, a 3000 obrotów mam przy 90km/h

Napisano

> powyżej kolega pisze że z P1 jest krótsza, bardzo krótka.

Ale DLACZEGO jest krótka? Bo ma krótkie przełożenie główne. Natomiast moje pytanie brzmi czy te skrzynie mają identyczne przełożenia BIEGÓW. Bo, że mają główne inne to wiem, ale to można przełożyć. Ale czy pominąwszy główne to czy to są te same skrzynie?

Napisano

> Ale DLACZEGO jest krótka? Bo ma krótkie przełożenie główne. Natomiast moje pytanie brzmi czy te

> skrzynie mają identyczne przełożenia BIEGÓW. Bo, że mają główne inne to wiem, ale to można

> przełożyć. Ale czy pominąwszy główne to czy to są te same skrzynie?

punto głowne 4,924

stilo główne 4,017

przełożenia biegów sa takie same

3,545

2,157

1,48

1,121

0,902

0,744

Napisano
  • Autor

> Ale DLACZEGO jest krótka? Bo ma krótkie przełożenie główne. Natomiast moje pytanie brzmi czy te

> skrzynie mają identyczne przełożenia BIEGÓW. Bo, że mają główne inne to wiem, ale to można

> przełożyć. Ale czy pominąwszy główne to czy to są te same skrzynie?

ok.gif przejawiło sie czytanie bezzrozumienia

Napisano

nie przełozysz tak łatwo głównego. Byś musiał przełożyć komplet czyli wałek jeden i mechanizm różnicowy. O ile z samym dużym kołem mechanizmu nie ma większego problemu to wałek zdawczy ze skrzyni nie da się. W punto ten wałek będzie na ślizgowych łozyskach, w stilo na 99,9% na igiełkach zeby.GIF IMO nie da rady 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.