Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 2011 - Australia - DYSKUSJA

Featured Replies

Napisano

ale piękny obrazek w TV zobaczyłem hahaha tutaj Pietrek 3 a panienki z Renault "Szybkiego powrotu do zdrowia Robert" hehe.gif

Witek winner.gifclaps.gif

Napisano

> Pietrow to polegnie na pierwszym okrążeniu w pierwszym albo w trzecim zakręcie

no i co ??? cfaniaczek.gif

łyso ??? wpysk.gif

Napisano

> ale piękny obrazek w TV zobaczyłem hahaha tutaj Pietrek 3 a panienki z Renault "Szybkiego powrotu

> do zdrowia Robert"

> Witek

Brawo Pietrek, nauczył się sporo w zeszłym sezonie, teraz przyoszczędził opony i te 20kilka sekund mu wystarczylo. ok.gifcool.gif

Gdyby wszyscy byli na trzech pitstopach układ byłby całkiem inny. hmm.gif

Napisano

> ale piękny obrazek w TV zobaczyłem hahaha tutaj Pietrek 3 a panienki z Renault "Szybkiego powrotu

> do zdrowia Robert"

> Witek

Tak jak do tej pory uważałem, że to życie Kubicy i on decyduje co robi, tak teraz uważam, że spieprzył sprawę maksymalnie i stracił szansę na najlepszy sezon do tej pory... frown.gif

claps.gif dla Pietrowa.

Napisano

> Tak jak do tej pory uważałem, że to życie Kubicy i on decyduje co robi, tak teraz uważam, że

> spieprzył sprawę maksymalnie i stracił szansę na najlepszy sezon do tej pory...

> dla Pietrowa.

najlepszy sezon to on mógł mieć w 2008 ... ale doktor zarządził pomoc dla kłika nika, bo ten nie mógł dogrzać opon

Napisano

Jak to ktoś ładnie ujął na innym forum:

Witek robił za Kubicę a Heidfeld za Petrova hahaha.gif

Co do formy LRGP - niestety, ale są za Ferrari choć dzisiaj tego tak nie było widać. Australia zawsze trochę "oszukiwała". Jednak bolid umożliwia zdobywani od czasu do czasu podium co cieszy ok.gif

Napisano

> no i co w tym takiego śmiesznego?

no chyba nie smieszny tylko piękny

Napisano

Sauber zdyskwalifikowany - szkoda

Napisano

> Sauber zdyskwalifikowany - szkoda

a za co?

Napisano

> a za co?

Niezgodność techniczna tylnego skrzydła:

Quote:

Following post-race checks, the Melbourne stewards decided that both Sauber C30s were in breach of technical rules 3.10.1* and 3.10.2**, in relation to their rear wings.

źródło

Napisano

> a za co?

za tylne skrzydło

Napisano

> na ktorym bbc , na 281 na n jest jak zwykle ...

na bbc 1 (mieszkam w UK). Komentarze są o niebo lepsze niż w Polsacie. Miałem nadzieję, że może panowie z n'ki znaleźli sposób na obejście licencji i będą puszczać niemiecka transmisję z RTL i tylko dadzą polski język-jak kiedyś było na eurosporcie jeszcze za czasów analogowych tunerów.

Napisano

> Niezgodność techniczna tylnego skrzydła:

> Quote:

> Following post-race checks, the Melbourne stewards decided that both Sauber C30s were in breach of

> technical rules 3.10.1* and 3.10.2**, in relation to their rear wings.

> źródło

To jurorzy nie wiedzą co dopuszczaja do wyścigu? icon_eek.gifhmm.gif

Napisano

> Jak to ktoś ładnie ujął na innym forum:

> Witek robił za Kubicę a Heidfeld za Petrova

No dokładnie tak się jakoś dziwnie ułożyło - w każdym razie gratulacje dla Witii - chyba go nie doceniałem, widać że przez zimę bardzo dojrzał jako kierowca waytogo.gif

Jak sobie pomyślę co z tego bolidu "wycisnąłby" Robert, to mnie normalnie.... cenzura zatyka wpysk.gif

Robert bierz się za rehabilitacje, bo "zajebiaszczy" bolid na Ciebie czeka i się marnuje waytogo.gifgrinser006.gif

Napisano

> No dokładnie tak się jakoś dziwnie ułożyło - w każdym razie gratulacje dla Witii - chyba go nie

> doceniałem, widać że przez zimę bardzo dojrzał jako kierowca

> Jak sobie pomyślę co z tego bolidu "wycisnąłby" Robert, to mnie normalnie.... cenzura zatyka

> Robert bierz się za rehabilitacje, bo "zajebiaszczy" bolid na Ciebie czeka i się marnuje

Zdecydowanie gratulacje dla Pietrova, ale tak na prawde nie zrobil nic nadzwyczajnego - nikogo nie wyprzedzal w trakcie wyscigu, nikt go nie cisnal ... po prostu mial dobry start i wyjatkowo nie popelnil zadnego bledu, a strategia na 2 pit-stopy sprawdzila sie idealnie. O tym jaki ma bolid niech swiadczy fakt ze pojechal duzo wolniej niz Hamilton i Alonso ...

Napisano

> O tym jaki ma

> bolid niech swiadczy fakt ze pojechal duzo wolniej niz Hamilton i Alonso ...

melbourne to dość specyficzny tor, który nie całkiem pokazuje możliwości samego bolidu. Jak to tak naprawdę będzie wyglądać, zobaczy się praktycznie dopiero od kolejnego wyścigu a tak całkowicie to od torów w europie...

Napisano

> O tym jaki ma bolid niech swiadczy fakt ze pojechal duzo wolniej niz Hamilton i Alonso ...

Przecież zameldował się przed Alonso a to znaczy, że na całym dystansie był szybszy... Zapewne chodzi tobie o czystą prędkość - Ferrari było szybsze, ale z drugiej strony wynikało to ze strategii na 3 pitstopy. Ogólnie jednak oceniam, że Ferrari jest jednak przed LRGP z większą przewagą podczas kwalifikacji i dużo mniejszą podczas wyścigu. Jednak to jest zespół obok McLarena, który jest w stanie mocno poprawić się podczas sezonu.

Co do Heidfelda to jednak trzeba mu oddać honor - miał potężnie zniszczony prawy bok bolidu co usprawiedliwia całkowicie jego tempo wyścigowe. W qualu był jednak wolniejszy.

Z kolei szef zespołu LRGP nie jest specjalnie uradowany ponieważ zdaje sobie sprawę gdzie mógł być Robert względem Witka... Sam Robert zapewne zwiększył tempo ćwiczeń, aby jak najszybciej wrócić zlosnik.gif

Napisano

moim zdaniem w tym sezonie wielką rolę będzie odgrywała strategia, jeśli będą jeździć na 2 pit stopy to przy dobrym starcie takim jak Pietrek to można być w czubie ale jeśli na 3 pit stopy to trzeba mieć Red Bula bo nic z tego nie będzie Alonso do Pietrka w ciągu 2 kółek odrobił chyba ze 3s więc strategia i jeszcze raz strategia smile.gif

Napisano

Pietrek zbiera pochwały od wszystkich, nawet szef LRGP powiedział, że jeśli Robert byłby szybszy, to na prawdę minimalnie, bo Witek pojechał znakomicie-miał dobre tempo i nie popełnił żadnego błędu.

Z drugiej strony Jordan już przed wyścigiem przechodząc obok garaży Renault mówił tylko o Robercie, że jest przekonany, że w tym aucie walczyłby w czołówce, może nawet o mistrzostwo.

O postawie Heitfelda piszą, że ja w kolejnym wyścigu wypadnie podobnie, to każą Kubicy składać raporty po każdym dniu rehabilitacji oink.gif

Krytykę zbiera Snikers, bo stracił to, co było jego atutem-spokój i opanowanie. Pojechał nerwowo i mu to nie wyszło, niektórzy mówią, że to kwestia presji, że wypada gorzej od Lewisa.

Napisano

> Z drugiej strony Jordan już przed wyścigiem przechodząc obok garaży Renault mówił tylko o Robercie,

> że jest przekonany, że w tym aucie walczyłby w czołówce, może nawet o mistrzostwo.

Tak samo mowiono o Schumim gdy ogloszono ze wraca ... rzeczywistosc dosc brutalnie zrewidowala te przypuszczenia.

Niestety ale szacowanie miejsca Roberta na podstawie pozycij Pietrova jest bez sensu. No ale do momentu gdy Robert nie zasiadzie za kierownica bolidu dla wiekszosci bedzie niedoszlym mistrzem świata w F1 wink.gif

Napisano

za wcześnie na oceny i długoterminowe wypowiedzi nono.gif Witek już się wczuwa po jednym "pudle" oby tylko się nie okazało, że w Malezji będzie klapa. jak dla mnie brakuje mu realnego myślenia jakie ma Robert i nie mam tu na myśli, że Robert jest nie zastąpiony ale brakuje mi komentarzy w stylu Roberta "nie wybiegajmy w przyszłość" lub "trzeba cisnąć i rozwijać jak najlepiej bolid" a wypowiedzi w stylu, że mogę zastąpić Kubice to chyba trochę za wcześnie jak na tym etapie sezonu przynajmniej mi tak się wydaje. dla witka claps.gif za wyścig i oby tak dalej aleee raz na górze raz na dole i żeby jego Pani "menago" nie musiała go głaskać po tyłku jak gdzieś wydzwoni ;p

o Qick Nicka bym się nie martwił on jeszcze powalczy ok.gif

Napisano

> No dokładnie tak się jakoś dziwnie ułożyło - w każdym razie gratulacje dla Witii - chyba go nie

> doceniałem, widać że przez zimę bardzo dojrzał jako kierowca

> Jak sobie pomyślę co z tego bolidu "wycisnąłby" Robert, to mnie normalnie.... cenzura zatyka

> Robert bierz się za rehabilitacje, bo "zajebiaszczy" bolid na Ciebie czeka i się marnuje

Spójrzmy realnie po kilkunastu kółkach tracił 20 sek do Vetela, Może Robert traciłby 16 sek. Pozycja Pietrowa to wypadkowa tego że na starcie każdy go olał, a zespół zarysykował i na 3 pit go nie ściągali.

W tej chwili widać że jeździ Red Bull i Maclaren.

Napisano

> Spójrzmy realnie po kilkunastu kółkach tracił 20 sek do Vetela, Może Robert traciłby 16 sek.

> Pozycja Pietrowa to wypadkowa tego że na starcie każdy go olał, a zespół zarysykował i na 3

> pit go nie ściągali.

> W tej chwili widać że jeździ Red Bull i Maclaren.

Co jest wart bolid Renault będzie widać po kilku wyścigach.

BTW sokoli komentarz Waclawek-Sokol-udany-zwiazek-Vettela-i-Kylie

Napisano

> Co jest wart bolid Renault będzie widać po kilku wyścigach.

> BTW sokoli komentarz Waclawek-Sokol-udany-zwiazek-Vettela-i-Kylie

Dokładnie, w Sauberze Robert też w Australii wskoczył na pudło a potem była masakra.

Napisano

> Dokładnie, w Sauberze Robert też w Australii wskoczył na pudło a potem była masakra.

By wskoczył na pudło...

Napisano

> By wskoczył na pudło...

Był drugi.

Napisano

> Był drugi.

Drugi w Renault (sezon 2010), BMW nie dojechał do mety (sezon 2009).

Napisano

Dziwi mnie tylko, że nie pokazali tego w TV. Ponoć strzał był już na pierwszym zakręcie.

Napisano

> Drugi w Renault (sezon 2010), BMW nie dojechał do mety (sezon 2009).

Fakt, mój błąd ok.gif

Napisano

> Takim bolidem Nick dojechał do mety ciekawe kto mu tak wydzwonił

w sumie tlumaczy to dosc slaby wynik.

Tylko dlaczego w trakcie trasmisji nie pokazali tcyh uszkodzen ani razu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.