Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 - moje rozczarowania

Featured Replies

Napisano

Właśnie sobie oglądam pierwszy wyścig sezonu - GP Australii. O Borówie i Kochańskim z Polsatu już nic nie mówię...niech se gadają...rozczarowuje mnie sama Formuła 1. Oglądam od lat i to co widzę obecnie coraz mniej mi się podoba. Wprowadza się coraz to nowe przepisy (to już chyba spora księga). Nie wiem czy ktoś to jeszcze ogarnia. Same regulacje dotyczące użycia ruchomego tylnego skrzydła - jakieś lampki na kierownicy o których decydują sędziowie, jakieś guziczki i inne duperelki. Raz można użyć innym razem nie można, jak pada to nie, a jak świeci słońce to w niektórych warunkach. Dodatkowo sesje treningowe stały się jakieś takie nudne - kiedyś starałem się oglądać, obecnie nie oglądam i się nie interesuję co robi kierowca testowy. Problematyka tankowania - proces tankowania wiele zmieniał w stawce, obecnie całość nie istnieje. Trochę mnie niepokoi też, że stewardzi właściwie dążą do karania za większość przejawów walki na torze. Zamiast dążyć do upraszczania, to władze F1 komplikują. Ja osobiście widzę dwie drogi. Pierwsza: wyznaczamy budżet (taki sam dla wszystkich zespołów) i niech kombinują - ściganie się na wszystkich poziomach przy jednoczesnym bezwzględnym ściganiu wszelkich przejawów "non Fair Play". Druga: Likwidujemy Teamy, wszyscy kierowcy jadą takim samym sprzętem i wtedy mamy tak na prawdę rywalizację kierowców. Obecnie dla mnie wygląda F1 tak, jak połączenie obu tych możliwości - dąży się do ujednolicenia np. opon, silników itp. z drugiej strony ciągle są teamy, które mają rywalizować. Na razie więc oglądam, ale coraz przychylniejszym okiem spoglądam w kierunku rajdów i wyścigów samochodów turystycznych (np. DTM).

Tak się wyżalić chciałem. Dziękuję za uwagę. crazy.gif

Napisano

Bo teraz to zaczyna być realną grą komputerową za którą odpowiadają sędziowie, którzy nie pozwalają na wielką ingerencję dla kierowców :/

Napisano

> Właśnie sobie oglądam pierwszy wyścig sezonu - GP Australii. O Borówie i Kochańskim z

> Tak się wyżalić chciałem. Dziękuję za uwagę.

Cóż - dla mnie to nie sport już od zeszłego sezonu...

Napisano

> Właśnie sobie oglądam pierwszy wyścig sezonu - GP Australii. O Borówie i Kochańskim z Polsatu już

> nic nie mówię...niech se gadają...rozczarowuje mnie sama Formuła 1. Oglądam od lat i to co

> widzę obecnie coraz mniej mi się podoba. Wprowadza się coraz to nowe przepisy (to już chyba

Przepisy rzeczywiście durne. Ale same wyścigi są IMO naprawdę ciekawe. Dzisiejszy wyścig nie pozwolił mi się oderwać od TV.

Ale komentatorzy są denni - mówią jakby nie oglądali transmisji no.gif

Napisano

> Ale komentatorzy są denni - mówią jakby nie oglądali transmisji

Najlepsze było jak Hamilton zjechał na zmiane kół a oni twierdzili że to Button odbywa kare.

Napisano

> Przepisy rzeczywiście durne. Ale same wyścigi są IMO naprawdę ciekawe. Dzisiejszy wyścig nie

> pozwolił mi się oderwać od TV.

Ja podobnie z nosem w ekranie przez cały wyścig. Miałem wrażenie, że komentatorzy albo wypadli z rytmu kompletnie, albo oglądali inne GP.

Napisano

> Przepisy rzeczywiście durne. Ale same wyścigi są IMO naprawdę ciekawe. Dzisiejszy wyścig nie

dla mnie dzisiejszy był nieco nudny.

2 razy interesująco (oprócz startu): button vs. massa i alonso vs webber i tyle

Napisano

> Najlepsze było jak Hamilton zjechał na zmiane kół a oni twierdzili że to Button odbywa kare.

Od początku dawali ciała.

Na starcie nie zauwazyli, że Pietrow znalazł się na 4 pozycji. I tak już kontynuowali do końca. zlosnik.gif

Napisano

> Ale same wyścigi są IMO naprawdę ciekawe. Dzisiejszy wyścig nie

Wyścig był niezły, działo się sporo, a myślę, że w kolejnych wy ścigach, będzie jeszcze ciekawiej-dziś to tak trochę jak pierwsza runda w boksie-takie macanie, rozpoznawanie nowych opon, przeciwnika, taktyki etc.

P.S. Na BBC są świetne komentarze, podobno na RTL (ja nie rozumiem za wiele po niemiecku nie rozumiem, to odpada), a Panowie z Polsatu tylko robię zamieszanie, czasami ktoś robi rekordowe kółko, a oni się budzą po 3-4 okrążeniach.

Napisano

> P.S. Na BBC są świetne komentarze, podobno na RTL (ja nie rozumiem za wiele po niemiecku nie

> rozumiem, to odpada), a Panowie z Polsatu tylko robię zamieszanie, czasami ktoś robi rekordowe

> kółko, a oni się budzą po 3-4 okrążeniach.

ja oglądam na rtl - komentarze w trakcie wyścigu super, bo chłopaki się znają na sprawie. Po wyscigu dużo analiz, jak i wywiady z kierowcami i członkami teamów ok.gif.

W porównaniu z tym, wyścig na polsacie ma tylko dwa plusy: jest w hd i nie ma przerw na reklamy ok.gif, natomiast komentatorzy to jakaś totalna porażka i powinni coś z tym zrobić, bo to śmiech na sali hehe.gif

Napisano

> Wyścig był niezły, działo się sporo, a myślę, że w kolejnych wy ścigach, będzie jeszcze

> ciekawiej-dziś to tak trochę jak pierwsza runda w boksie-takie macanie, rozpoznawanie nowych

> opon, przeciwnika, taktyki etc.

> P.S. Na BBC są świetne komentarze, podobno na RTL (ja nie rozumiem za wiele po niemiecku nie

> rozumiem, to odpada), a Panowie z Polsatu tylko robię zamieszanie, czasami ktoś robi rekordowe

dlatego polecam oglądanie GP razem z Live Timingiem tongue.gif

Napisano

A mnie osobiście w relacja z F1 denerwuje najbardziej to ze nie pokazują co się dzieje z tyłu. A tam jak wiadomo dzieje się najwięcej. Vettel jak odjechał to już nie było co pokazywać i można by się skupić na walce o dalsze lokaty.

Napisano

> dlatego polecam oglądanie GP razem z Live Timingiem

tak tez robię, bo z czasów można sporo wywnioskować, do tego najszybciej wiadomo o żółtych flagach i komunikatach sędziowskich-wyjazdach SC, karach...

Ja chwalę komentatorów BBC, a na wyspach zbierają krytykę za podawanie zbyt małej ilości konkretów i stronniczość-Coulthard ciągle pracuje dla RBR i ma też umowę z mercedesem (coś z DTM).

Napisano

Tjaa - już pomijajac ich refleks, mylenie kierowców. Kochański czasem coś powie z sensem, ale borówa to jużdizałą na mnie alergicznie- po kwalifikacjach miałem go dość , dlatego w ramach protestu wyścig olałem - foch foch.gif. Kierowcy walczą o pole position, Kochański usiłuje coś opowiedzieć co się dzieje na torze i naaaaagle wchodzi borówa z tekstem że któregoś tam kierowcy ktoś tam był w Japonii w trakcie trzęsienia facepalm.gif Brak rozmów z kierowcami i komentowanie ze studia pozostawię już bez komentarza.

Chyba muszę się zastanowić nad jakąś platformą cyfrową, żeby móc na BBC transmisje pooglądać. W zeszłym roku będąc w UK z konieczności oglądałem wyścig na BBC - niebo a ziemia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.