Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakość paliw w PL - LPG

Featured Replies

Napisano

Czy zauważyliście ostatnio pogorszenie jakości LPG ?

Ja już kilkakrotnie zauważyłem różnicę w pracy silnika przy tankowaniu w różnych miejscach frown.gif . Staram się już zawsze tankować na wybranych, konkretnych stacjach.

LINK DO WIADOMOŚCI

Napisano

> Czy zauważyliście ostatnio pogorszenie jakości LPG ?

wiesz że też o tym myślałem? po ostatnim tankowaniu (niestety na full praktycznie od zera) auto mi zaczęło nierówno chodzić na wolnych obrotach i jest mułowate... sciana.gif

niedługo mam wymianę filterka i bardzo jestem ciekaw co tam znajde sciana.gif

Napisano
  • Autor

Ja zaobserwowałem dokładnie takie same objawy - nierówna praca na wolnych obrotach po zatankowaniu na D&D.

Też lada dzień czeka mnie przegląd z wymianą filtra i ciekawy jestem czy to coś zmieni.

Napisano

Ja unikam jak ognia prywatnych stacji LPG angryfire.gif

Od dłuższego czasu staram się tankować tylko na orlenach i mam spokój ok.gif

Choć czytając opinie na forach to... chyba bym musiał zrezygnować z instalacji LPG grinser006.gif Każdej stacji się obrywa hehe.gif

Napisano

ale niestety tak jest często.

Nic nie miałem do prywaciarzy do póki nie zauważyłem że tankując u prywaciarza auto pali mi zawsze 0,5-1 więcej na 100 km niż na Orlenie.

To nie był przypadek, jakość była raczej ok, po prostu gość musiał oszukiwać bo co innego biglaugh.gif

Napisano

> Ja już kilkakrotnie zauważyłem różnicę w pracy silnika przy tankowaniu w różnych miejscach .

> Staram się już zawsze tankować na wybranych, konkretnych stacjach.

> LINK DO WIADOMOŚCI

w wiadomości są linki do wyników kontroli i ... żadna stacja nie ma uwag niewiem.gif

za to trzy beznynowe miały jakieś zastrzeżenia grinser006.gif

ja żadnej różnicy nie widzę, fakt że tankuje na sieciówkach (bliska, orlen BP itp)

filterek fazy ciekłej był czysty, fazy lotnej lekko zaolejony, ale w normie

Napisano

Zawalony filtr daje się we znaki głównie przy wyższych prędkościach obrotowych silnika i obciążeniu.

Napisano

Nie, przejechalem ponad 200kkm na LPG rożnymi autami, jedynie z gorszym lpg spotkalem sie w D, CZ i Cro tongue.gif.

W pl tankuje glownie na Orlenie.

Filtry czyszcze regularnie na przegladach co 15kkm, zazwyczaj sa zabrudzone ale jakos nie specjalnie

Napisano

> Ja już kilkakrotnie zauważyłem różnicę w pracy silnika przy tankowaniu w różnych miejscach .

> Staram się już zawsze tankować na wybranych, konkretnych stacjach.

> LINK DO WIADOMOŚCI

Nie zauważyłem. Tankuję tam gdzie taniej, ale nigdy nie zauważyłem różnicy w jakości LPG. (170 tyś na lpg)

Napisano

> Ja zaobserwowałem dokładnie takie same objawy - nierówna praca na wolnych obrotach po zatankowaniu

> na D&D.

A ja właśnie z Orlena i Bliskiej przesiadłem się na D&D. Po początkowych wątpliwościach teraz jest wszystko OK. Co prawda zbulwersowałem się raz, jak zalali mi 2 litry więcej LPG niż powinno wejść na pusty zbiornik, ale za to przejechałem na tym gazie 50 km więcej niż normalnie, czyli bilans wyszedł na zero.

A co do innych stacji - zawsze przy wymianie filterków w instalacji gazownicy zawodzą: paaanie, gdzieżeś pan tankował, tyyyyle syfu... Obojętne, czy akurat te 15kkm tankowałem tylko na markowych, czy tylko na syfiastych noł nejmach...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.