Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kompresor samochodowy - jaki kupić?

Featured Replies

Napisano

Ile trzeba wydać na kompresor samochodowy aby nadawał się do napompowania pustej dojazdówki?

Przerabiał ktoś konkretne modele?

W zasadzie to chodzi o kompresor, który nie padnie po pierwszym pompowaniu. hehe.gif

Używany będzie czasem do nabicia kół w rowerze, a dojazdówki tylko w razie przebicia koła - planuję przewozić bez powietrza.

Napisano

> Ile trzeba wydać na kompresor samochodowy aby nadawał się do napompowania pustej dojazdówki?

> Przerabiał ktoś konkretne modele?

> W zasadzie to chodzi o kompresor, który nie padnie po pierwszym pompowaniu.

> Używany będzie czasem do nabicia kół w rowerze, a dojazdówki tylko w razie przebicia koła - planuję

> przewozić bez powietrza.

kup lepiej jakas pompkę nożną 2 tłokową i z pewnością będzie to lepszy pomysł

Napisano
  • Autor

> kup lepiej jakas pompkę nożną 2 tłokową i z pewnością będzie to lepszy pomysł

Odpada.

Napisano

Kup pompkę od zestawu do łatania opon Conti Mobility Kit.

Jakość póki co najlepsza jaką spotkałem na rynku.

Użytkuję praktycznie od roku, jedyna awaria to wywalenie bezpiecznika zapalniczki.

Napisano

> Ile trzeba wydać na kompresor samochodowy aby nadawał się do napompowania pustej dojazdówki?

> Używany będzie czasem do nabicia kół w rowerze, a dojazdówki tylko w razie przebicia koła - planuję

kupiłem 3 lata temu w Tesco za bodajże 15 zł

działa

Napisano

http://mudmaster.pl/category.php?id_category=6

Napisano

najlepsza IMO to fabryczne z grupy VAGa bardzo dobrze działają i jak poszukasz to cene mają rozsądną

Napisano

> Nie wiem w czy w PL dostępna ja mam taka

> Sprazarka UK amazon tutaj cena około 20 GPB

> Tak wyglada pokrowiec

> foto pokrowca

> tak wygląda real foto

> Real foto moja 600

Szkoda że darmowa wysyłka nie obejmuje polski biglaugh.gif

Zachęcająco wygląda ten sprzęt, do jakiego max ciśnienia może pompować ?

Napisano

obawiam się, ze żaden kompresorek nie napompuje właściwie dojazdówki. Moja ma 4,5 atm, a takiego cisnienia żadnym kompresorkiem nie uzyskasz. Niektóre kompresory na stacjach benzynowych nie dają rady powyżej 4 atm, a co dopiero takie kompresorki.

Dlaczego chcesz wozić dojazdówke bez powietrza? Jest lżejsza czy zajmuje mniej miejsca? hmm.gif

Napisano

> Nie wiem w czy w PL dostępna ja mam taka

> Sprazarka UK amazon tutaj cena około 20 GPB

> Tak wyglada pokrowiec

> foto pokrowca

> tak wygląda real foto

> Real foto moja 600

dostepne :

http://www.tmspecial.pl/kompresor-ring-rac600-p-25.html

powiedz mi jak z jego jakoscia ? tzn jak z pomiarem cisnienia - jak ustawisz np 2.0 bar to tyle napompuje ? dokladny jest ?

Napisano

> Zachęcająco wygląda ten sprzęt, do jakiego max ciśnienia może pompować ?

Max 120 PSI / 8.27 bar

Napisano

> dostepne :

> http://www.tmspecial.pl/kompresor-ring-rac600-p-25.html

> powiedz mi jak z jego jakoscia ? tzn jak z pomiarem cisnienia - jak ustawisz np 2.0 bar to tyle

> napompuje ? dokladny jest ?

Czy dokładny to nie sprawdzałem bo nie mam czym grinser006.gif

Dwa jak ustawisz 2.0 to pompuje do 2.0 i się wyłącza ja zawsze daje wyżej o 0.5 więcej i jest okej

Napisano

> jak ustawisz 2.0 to pompuje do 2.0 i się wyłącza ja zawsze daje wyżej o 0.5 więcej i jest okej

jak to , zamiast np 2.0 bar pompujesz 2.5 bar ?

• 11 miesięcy później...
Napisano

> Kup pompkę od zestawu do łatania opon Conti Mobility Kit.

> Jakość póki co najlepsza jaką spotkałem na rynku.

> Użytkuję praktycznie od roku, jedyna awaria to wywalenie bezpiecznika zapalniczki.

A gdzie to Wujek kupić, Ty mnie powiedz?

Bo chętnie bym zakupił, bo mnie też pompka (samochodowa) odmówiła posłuszeństwa.

Pozdro

B

Napisano

> jedź do Auchan i kup sobie metalowy kompresor Bottari 4x4.

> kapcia 225/70/16 od 0 do ~2,2bar pompuje w ca 10min.

> Koszt ok 70pln

> Edit: o taki chodzi jakiś tekst

W przypadku takich wynalazków mam wątpliwości co do dokładności manometru w nich zainstalowanego. Mam nożną pompkę firmy Start, ale szlag trafił sprężyny. Manometr w niej jest OK, sprawdzałem z kilkoma urządzeniami wulkanizatorów.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Mam jakieś tanie badziewie które kilkanaście lat temu kupiłem na CPN do zasilania aerografu. Kola tez pompuje - długo, ale skutecznie.

Napisano

> W przypadku takich wynalazków mam wątpliwości co do dokładności manometru w nich zainstalowanego.

> Mam nożną pompkę firmy Start, ale szlag trafił sprężyny. Manometr w niej jest OK, sprawdzałem

> z kilkoma urządzeniami wulkanizatorów.

> Pozdrawiam

> Bartek

zawsze można użyć zewnętrznego manometru, np słupkowego.

Ale jazda z za dużym ciśnieniem nie dobije opony tak jak z za niskim wink.gif

Napisano

> obawiam się, ze żaden kompresorek nie napompuje właściwie dojazdówki. Moja ma 4,5 atm, a takiego

> cisnienia żadnym kompresorkiem nie uzyskasz.

Mam w samochodzie kompresor elektryczny, który bezproblemowo jest w stanie wygenować ciśnienie w okolicach 9 atm (wg. specyfikacji: min. 9,17 - max. 10,16) - występuje w wersji do zamontowania na stałe i przenośnej (w plastikowej walizce), 12 albo 24V. Pompuje się tym koła aż miło. zlosnik.gif

Napisano

> W przypadku takich wynalazków mam wątpliwości co do dokładności manometru w nich zainstalowanego.

Jako że było to moje koło mogę potwierdzić, że 2.2 potwierdziło się u wulkanizatora ok.gif

Szczerze mówiąc - byliśmy z Ozarkiem w szoku, że udało się koło takiego rozmiaru dobić od zera (zablokował się zaworek przy sprawdzaniu ciśnienia - nie zauważyłem i przez noc do zera zeszło) do prawidłowego ciśnienia w tak krótkim czasie. Koło było oczywiście zamontowane na samochodzie i w żaden sposób kompresorkowi nie pomagaliśmy wink.gif

Napisano

> dostepne :

> http://www.tmspecial.pl/kompresor-ring-rac600-p-25.html

> powiedz mi jak z jego jakoscia ? tzn jak z pomiarem cisnienia - jak ustawisz np 2.0 bar to tyle

> napompuje ? dokladny jest ?

W jakimś teście było podane że ustawili pompowanie na 30psi i jak zmierzyli innym miernikiem to wyszło że jest 28,5psi.

Napisano

> A gdzie to Wujek kupić, Ty mnie powiedz?

> Bo chętnie bym zakupił, bo mnie też pompka (samochodowa) odmówiła posłuszeństwa.

> Pozdro

> B

Ford or Volvo or inny producent, który sprzedaje samochody z zestawem typu fix'n-go

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.