Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadek pana policjanta

Featured Replies

Napisano

Ciekawe jakie doświadczenie w jeździe motocyklem miał ten policjant hmm.gif Coś mi podpowiada, że jednak nieadekwatne do mocy i wagi tego modelu facepalm.gif

Swoją drogą, wie ktoś na jakiej zasadzie są przydzielane takie sprzęty?

Trzeba się wykazać jakimś doświadczeniem? Czy wystarczy prawo jazdy kat. A oraz kurs szkoleniowy i dostaje się "litra" ? cfaniaczek.gif

Napisano

Andy7 = ks-rider ?

Napisano

> Andy7 = ks-rider ?

A było coś o HD i kurierce wcześniej? zlosnik.gif

Naprawdę nie pamiętam wink.gif

Napisano

> Niedawno pisano, ze Policja otrzymala nowe Hondy CBF 1000. Zlosliwi pytali kiedy panowie zgruzuja

> sprzet.

to i tak jeszcze mało spektakularny wypadek: w ub. roku jakoś w wakacje (chyba) media donosiły o "pościgu" dwóch policjantów na moto za samochodem gdzieś w (południowo-wschodniej?) Polsce... skutek był taki, że auto na krętej drodze uciekło, 1. gliniarz zaliczył "doziemienie" a 2. na niego najechał... facepalm.gif połamane nogi, uszkodzony kręgosłup - to jest efektowna akcja!!! biglaugh.gif

Napisano

> Ciekawe jakie doświadczenie w jeździe motocyklem miał ten policjant Coś mi podpowiada, że jednak

> nieadekwatne do mocy i wagi tego modelu

> Swoją drogą, wie ktoś na jakiej zasadzie są przydzielane takie sprzęty?

> Trzeba się wykazać jakimś doświadczeniem? Czy wystarczy prawo jazdy kat. A oraz kurs szkoleniowy i

> dostaje się "litra" ?

pewnie jakięś znajomości i chęci.

Na kursie opowiadał nam instruktor jak robili kurs doszkalający i szkolili 50 osób z komendy w wawce z czego 2 osoby jeździły na motorach a reszta to oficerowie z za biurka.

Napisano

> Na kursie opowiadał nam instruktor jak robili kurs doszkalający i szkolili 50 osób z komendy w

> wawce z czego 2 osoby jeździły na motorach a reszta to oficerowie z za biurka.

I wszystko jasne sick.gif

Napisano

> pewnie jakięś znajomości i chęci.

> Na kursie opowiadał nam instruktor jak robili kurs doszkalający i szkolili 50 osób z komendy w

> wawce z czego 2 osoby jeździły na motorach a reszta to oficerowie z za biurka.

Nie wiedziałem ze aż tylu policjantów ma kategorię A zakrecony.gif Swoją drogą dwóch moich instruktorów jeździło wcześniej na motocyklach w policji i wbrew pozorom nie jest łatwo załapać się na taką jazdę. Policjant siedzący za biurkiem i nie jeżdżący na co dzień motocyklem nie ma szans na zdanie egzaminu wewnętrznego.

Napisano

> pewnie jakięś znajomości i chęci.

Urban Legend

Policjanci na motorach sa naprawde świetni w tym co robią (chodzi mo o umiejestności motocyklowe) i na przykładzie jednego zdarzenia nie można oceniac całego środowiska.

Napisano

> Urban Legend

> Policjanci na motorach sa naprawde świetni w tym co robią (chodzi mo o umiejestności motocyklowe) i

> na przykładzie jednego zdarzenia nie można oceniac całego środowiska.

Ja nie mówię ze nie sa świetni ale chodzi o to, że na szkolenie poszli Ci z za biurka a nie Ci co mogli by jeździć.

Napisano
  • Autor

> Urban Legend

> Policjanci na motorach sa naprawde świetni w tym co robią (chodzi mo o umiejestności motocyklowe) i

> na przykładzie jednego zdarzenia nie można oceniac całego środowiska.

Napewno, pytanie tylko na jakich sprzetach jezdzili wczesniej ? Ich rowniez obowiazuja zasady ewolucji a nie rewolucji. W Kolobrzegu smigali dotychczas na 125 - kach

wink.gif

Napisano

> Napewno, pytanie tylko na jakich sprzetach jezdzili wczesniej ? Ich rowniez obowiazuja zasady

> ewolucji a nie rewolucji. W Kolobrzegu smigali dotychczas na 125 - kach

o ile wiem, to dostali CBF 1000, a te z tego co pamietam maja ok 100KM. nie sa to supersporty, chociaz to dosc ciezkie sprzety. nie wiem czy mocne 600 (np cbr, r6) nie sa szybsze od tych 1000. Na pewno sa lzejsze wink.gif

pozdrawiam

Napisano

Każdemu mogło się zdarzyć, a, że akurat chłopak pokazywał moto tacie to miał pecha... Zdarza się.

Napisano
  • Autor

> o ile wiem, to dostali CBF 1000, a te z tego co pamietam maja ok 100KM. nie sa to supersporty,

No i ? ? ?

Supersportami nie sa to tak jak bys porownal 2 l Omwge do Omega - Lotus

Moment obrotowy i inny maping zaplonow robia swoje, moto lepiej zbiera sie z dolnego pulapu obrotow.

> chociaz to dosc ciezkie sprzety. nie wiem czy mocne 600 (np cbr, r6) nie sa szybsze od tych

> 1000.

Kto powiedzial, ze CF 1000 ma byc szybsze od R6 czy jej podobnych ?

wink.gif

Napisano

> Andy7 = ks-rider ?

O boszzzzzz, tutaj też? facepalm.gifpanic.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.