Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik 1,2 75ps

Featured Replies

Napisano

Witam.

Powie mi ktos po czym rozpoznac silnik 1,2 75 od 60 ? Zalozmy ze silnik goly bez osprzetu a numery silnika wyszly zlosnik.gif Wiem ze kiedys bylo cos takiego ale nie umie tego znalesc.

Pozdro.

Napisano

> Wiem ze kiedys bylo cos takiego ale nie umie tego znalesc.

> Pozdro.

Też swojego czasu szukałem... bodajże temat był Orlika więc jak ktoś ma zapisanego linka do tego to podsyłać ok.gifgrinser006.gif

Napisano

Oba MPI-jak masz możliwość odkręcić pokrywę zaworów to po wałku 866 np. Chociaż 100% pewności nie ma grinser006.gif

Napisano

> Oba MPI-jak masz możliwość odkręcić pokrywę zaworów to po wałku 866 np. Chociaż 100% pewności nie

> ma

No chyba że z punto 1 to SPI grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> No chyba że z punto 1 to SPI

też 60KM grinser006.gif

P1 od P2 MPI to chyba jeszcze idzie poznać po mocowaniach? @P2 zdaje się poduszka przy rozrządzie jest na głowicy nie na bloku

Napisano
  • Autor

> Oba MPI-jak masz możliwość odkręcić pokrywę zaworów to po wałku 866 np. Chociaż 100% pewności nie

> ma

no wlasnie z tym walkiem to takie wiesz... nawet u mnie w 1,1 jest taki walek zlosnik.gif

a jakies wymiary ,wysokosci glowicy czy cos?

Napisano

> Witam.

> Powie mi ktos po czym rozpoznac silnik 1,2 75 od 60 ? Zalozmy ze silnik goly bez osprzetu a numery

> silnika wyszly Wiem ze kiedys bylo cos takiego ale nie umie tego znalesc.

> Pozdro.

Jeśli dobrze kombinuję to po filtrze oleju.

Nowsze silniki FIRE mają mniejszą średnicę filtra czyli mały to będzie 60KM a duży filtr to 75.

Przynajmniej w 1.4 tak jest ale widziałem kilka 1.2 jak kupowałem swój i też miały mały filtr.

Napisano

> Jeśli dobrze kombinuję to po filtrze oleju.

> Nowsze silniki FIRE mają mniejszą średnicę filtra czyli mały to będzie 60KM a duży filtr to 75.

> Przynajmniej w 1.4 tak jest ale widziałem kilka 1.2 jak kupowałem swój i też miały mały filtr.

Co lepsze, te filtry są ponoć zamienne zlosnik.gif

Napisano

> po głowicy

> porównanie głowic - fotorelacja

??

odwazne stwierdzenie

Napisano

> Co lepsze, te filtry są ponoć zamienne

Też tak mi się wydawało... Założyłem podstawkę na duży filtr do silnika z małym i pół uszczelki było na zewnątrz i wypchnęło ją od razu...

Napisano

> Jeśli dobrze kombinuję to po filtrze oleju.

> Nowsze silniki FIRE mają mniejszą średnicę filtra czyli mały to będzie 60KM a duży filtr to 75.

> Przynajmniej w 1.4 tak jest ale widziałem kilka 1.2 jak kupowałem swój i też miały mały filtr.

Kumpel w 1.2 16v miał mały filtr hmm.gif

Napisano

> po głowicy

Ooo właśnie, po żółtym CC w avatarze myślałem że to temat Orlika

Napisano

> Kumpel w 1.2 16v miał mały filtr

No to by się zgadzało wszystko, mimo że pisałem o 8v

Napisano

Bo kolektor wydechowy z katem jest przeszkodą w zastosowaniu fabrycznie dużego filtra,ale do spi pasi mały i duży.

Napisano
  • Autor

> po głowicy

ooo dzieki brawo.gif o to mi chodzilo grinser006.gif

Napisano

> Bo kolektor wydechowy z katem jest przeszkodą w zastosowaniu fabrycznie dużego filtra,ale do spi

> pasi mały i duży.

Ale do silnika, w którym fabrycznie był mały nie założysz dużego i nie chodzi o kolektor tylko o uszczelkę - wyjdzie poza płaszczyznę.

Tak na marginesie - mały/duży to ja rozumiem średnicę a tu chyba mowa o długości.... trzeba to doprecyzować.

Napisano

Srednica ok.gif i dlugosc ok.gif Jest bodajrze Fiama filtr tzw. duzy,ktory zakladalem do PII 1.2 8V z kolektorem 4,2,1.Tak samo u siebie w spi mialem mniejszy i wszysko pasowalo. Albo fiam albo mann.

Napisano

> Bo kolektor wydechowy z katem jest przeszkodą w zastosowaniu fabrycznie dużego filtra,ale do spi

> pasi mały i duży.

W mojej 16v miałem duży filtr shocked.gif

Napisano

> W mojej 16v miałem duży filtr

Ale duży po średnicy? shocked.gif

Napisano
w 60 jest czujnik spalania stukowego ?
Napisano

> Ale duży po średnicy?

chodzi o wysokosc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.