Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupno używanego lacetti

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przymierzam się do zakupu używanego lacetti z lat 2004-2005 z silnikiem 1.4 frown.gif słyszałem, że była jakaś akcja serwisowa z zaworami.... Czy zakup lacetti na dzień dzisiejszy z tych lat jest bezpieczny? Powiem szczerze, ze nie brałem wcześniej lacetti pod uwagę (ibiza, leon, cordoba wchodziły w grę), jednak wszystkie chevy na rynku są krajowe z niewielkimi przebiegami i dość dobrym wyposażeniem. Wiem, że nie jest to rewelacyjne auto, jednak nie wymagam od niego cudów. Ma jeździć i być niezawodny....

Pozdrawiam

Napisano

Jezdzi , jest niezawodny a czesci kosztuja naprawde smieszna kase i to orginaly (patrz potak.com.pl).

Generalnie wiekszosc powinna miec to zalatwione smile.gif

Napisano

A nie myślisz o silniku 1.6? Bo podobno pali prawie tyle samo a jest mocniejszy.

Bo sedan i 1.4 to nie ten silnik nie do tej wersji auta ( za duża masa za słaby silnik).

Napisano

> A nie myślisz o silniku 1.6? Bo podobno pali prawie tyle samo a jest mocniejszy.

> Bo sedan i 1.4 to nie ten silnik nie do tej wersji auta ( za duża masa za słaby silnik).

A jak sie wlaczy klimatyzacje to juz nie powiem

Napisano

> Bo sedan i 1.4 to nie ten silnik nie do tej wersji auta ( za duża masa za słaby silnik).

HB to samo, dużo pałowania aby jako takie osiągi łapał, a różnica w spalani pomiędzy 1.4 a 1.6 raczej nie zauważalna.

Napisano

Znajdź 1,6.

Lanosy 1,4 to zamulaki straszne były. Mówią, że Lacetti to następca Nubiry ale dla mnie to świeży Lanos(też były z tymi silnikami).

Szukaj 1,6

Napisano

> Znajdź 1,6.

> Lanosy 1,4 to zamulaki straszne były. Mówią, że Lacetti to następca Nubiry ale dla mnie to świeży

> Lanos(też były z tymi silnikami).

> Szukaj 1,6

Lacetti to nic innego, jak Nubira III.

Na zachodzie sprzadawana właśnie jako Nubira.

Następcą Lanosa, choć nie wprost, jest Kalos, czyli Aveo.

Napisano

To tylko moje odczucia po 8 latach w Lanosie.

A Lacetti też narowisty przy starcie nie jest frown.gif

Napisano

> To tylko moje odczucia po 8 latach w Lanosie.

> A Lacetti też narowisty przy starcie nie jest

No nie wiem, moje startuje całkiem nieźle, wystarczy paliwo z dobrej stacji, gaz do dechy i ciągnąć do odcięcia. zlosnik.gif

Napisano

> Znajdź 1,6.

> Lanosy 1,4 to zamulaki straszne były. Mówią, że Lacetti to następca Nubiry ale dla mnie to świeży

> Szukaj 1,6

Lacetti to mieszaniec 270751858-jezyk.gif bo to następca Lanosa (wersja hb) a Nubiry (sedan, kombi).

Polecałbym 1.6. Autko tanie części tanie i większość zrobisz sam bez fachowej wiedzy dysponując zwykłym kanałem.

Napisano

> Lacetti to mieszaniec bo to następca Lanosa (wersja hb) a Nubiry (sedan, kombi).

> Polecałbym 1.6. Autko tanie części tanie i większość zrobisz sam bez fachowej wiedzy dysponując

> zwykłym kanałem.

Lacetti hatchback jest następcą Nubiry hatchback.

Napisano

> Lacetti hatchback jest następcą Nubiry hatchback.

A jednak się będę upierał LINK.

Quote:

Wersję hatchback (następca Daewoo Lanos) zaprojektował Georgio Giugiaro, a sedana i kombi (następca Nubiry) – Pininfarina. Lacetti nie zniknął z oferty Chevroleta, choć na rynku jest już jego następca, model Cruze.

Napisano

> Lacetti to mieszaniec bo to następca Lanosa (wersja hb)

Bzdura smile.gif

Napisano

> A jednak się będę upierał LINK.

a tu piszą inaczej biglaugh.gif

> Quote:

> Wersję hatchback (następca Daewoo Lanos) zaprojektował Georgio Giugiaro, a sedana i kombi

> (następca Nubiry) – Pininfarina. Lacetti nie zniknął z oferty Chevroleta, choć na

> rynku jest już jego następca, model Cruze.

Lacetti był następcą du nubira hatchback tego

DU w ogóle dziwnie kombinowało. Najpierw mieli nexię (opel kadet - klasa C), później zrobili lanosa (mniejszy od nexi ale klasa C), następnie zrobili koleos (klasa B).

Tak samo było z kompaktem lacettim: najpierw było espero (zmodernizowany opel ascona - klasa c/d), następnie była nubira (a tu już różnie ją nazywano, raz klasa C, raz klasa C/D),

więc DU z roku na rok malały icon_rolleyes.gif

Napisano

> A jednak się będę upierał LINK.

> Quote:

> Wersję hatchback (następca Daewoo Lanos) zaprojektował Georgio Giugiaro, a sedana i kombi

> (następca Nubiry) – Pininfarina. Lacetti nie zniknął z oferty Chevroleta, choć na

> rynku jest już jego następca, model Cruze.

To dowodzi tylko, że takich co się mylą jest więcej.

Lacetti w żadnej wersji nie ma nic wspólnego z Lanosem, za to z Nubirą dzieli sporo podzespołów.

Napisano

> a tu piszą inaczej

> Lacetti był następcą du nubira hatchback tego

> DU w ogóle dziwnie kombinowało. Najpierw mieli nexię (opel kadet - klasa C), później zrobili lanosa

> (mniejszy od nexi ale klasa C), następnie zrobili koleos (klasa B).

> Tak samo było z kompaktem lacettim: najpierw było espero (zmodernizowany opel ascona - klasa c/d),

> następnie była nubira (a tu już różnie ją nazywano, raz klasa C, raz klasa C/D),

> więc DU z roku na rok malały

To nie DU malały tylko konkurencja rosła. Lanos był większy od Nexii, Lacetti jest większy od Nubiry.

Tyle że teraz auta wielkości Vectry B to kompakty. A taki Golf II jest mniejszy niż współczesne Polo.

Napisano

> Znajdź 1,6.

> Szukaj 1,6

Nie przesadzaj. Miałem Lanosa 1,4 i mam Lacetti 1,4. Oboma całkiem dobrze się jeździ. Ulica i szosa to nie tor wyścigowy.

Napisano

> To nie DU malały tylko konkurencja rosła. Lanos był większy od Nexii,

wymiary dla przykładu

nexia 4D 4482mm a lanos4237mm

nexia 5D 4258mm a lanos 4074mm

bagażnik nexii 4D 530dm3 a lanosa 395dm3

bagażnik nexii 5D 380dm3 a lanosa 274dm3

Więc nexia była większa 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Więc nexia była większa

W środku mniej więcej to samo, ale bagażnik na pewno większy.

Lanos to taki trochę wynalazek, bo miało to być auto segmentu B, ale że było zrobione na starym kompakcie (segment C), więc w swoich latach wypadało pomiędzy B i C. W środku był na pewno większy niż jemu współczesne auta segmentu B, ale już bagażnik do kompaktów nie było co porównywać.

Natomiast Lacetti, to następca Nubiry - oznaczenie modelu J200, starsze Nubiry J100 i J150.

Kalos/Aveo T200 i potem T250 zastąpił Lanosa - T100 i 150, a że był zbudowany od podstaw, nie był już tak dziwnie przerośnięty jak Lanos.

Napisano

> To tylko moje odczucia po 8 latach w Lanosie.

> A Lacetti też narowisty przy starcie nie jest

wg. silnika nie ocenia się klasy segmentu auta ok.gif

Napisano

> W środku mniej więcej to samo, ale bagażnik na pewno większy.

> Lanos to taki trochę wynalazek, bo miało to być auto segmentu B, ale że było zrobione na starym

> kompakcie (segment C), więc w swoich latach wypadało pomiędzy B i C. W środku był na pewno

> większy niż jemu współczesne auta segmentu B, ale już bagażnik do kompaktów nie było co

> porównywać.

> Natomiast Lacetti, to następca Nubiry - oznaczenie modelu J200, starsze Nubiry J100 i J150.

> Kalos/Aveo T200 i potem T250 zastąpił Lanosa - T100 i 150, a że był zbudowany od podstaw, nie był

> już tak dziwnie przerośnięty jak Lanos.

Przynjamniej ty sie znasz zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.