Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem!! chek sie nie pojawia po przekreceniu kluczyka....

Featured Replies

Napisano

po przejechaniu rano kilku kilometrów i po postoju po 5min po zapaleniu samochodu ruszyłem zaswieciła sie chek agonia .Na zapalonej chek ujechałem ok 150m zatrzymałem sie i chciałem ponownie zgasic silnik i uruchomic ale nic z tego/nie pokazywała sie lampka chek/,po odczekaniu kilku min lampka chek sie pokazała i samochod zapalił i pojechałe sobie tak ok 5km.Po ok 30min postoju po przekreceniu kluczyka znowu sie chek na chwile nie pojawiał i auta nie dało sie uruchomic po opukaniu wszystkich złaczy chek sie pojawił i zapaliłem i w droge do domciu po kilku metrach chek zapalił sie na stale i na nim dojechałem ok 6km do domu na właczonych wentylatorach bo mam dwa.Po zgaszeniu auta juz chek sie nie pojawiał na te kontrolna chwile i auta sie nie da uruchomic,a poniewaz nie ma czek po właczeniu zapłonu nie mozna tez zczytac błedów.I kółeczko sie zamyka.Auto całkiem ostudzone po przekreceniu kluczyka cheka nie widac i za kazdym razem właczaja sie wentylatory i swieci lampka chłodzenia.

Co moze tym razem byc przyczyną??

Napisano

Sprawdź, czy nie poluzowała się wtyczka przy sterowniku silnika.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź, czy nie poluzowała się wtyczka przy sterowniku silnika.

wszystko zgrubsza wyglada ze ta wtyczka trzyma sie dobrze.gdyby dojsc do tego dlaczego po przekreceniu kluczyka lampka chek sie nie włacza na sekunde ?bo tak nie mozna uzyc techa.

Napisano

Nie chcę być złym prorokiem, tfu , tfu... ale chyba komp się pożeganł , niestety. Bez odzewu ze sterownika nic nie zdiagnozujesz. Szukaj dobrego elektronika - mechanika. Pozowodzenia , oby to nie było to...Może to jakaś przerwa w instalacji na łączu komp - prąd ?

Napisano
  • Autor

komp - prąd ?

własnie jak to sprawdzic komp nie ma jakiegos bezpiecznika?

Napisano

> komp - prąd ?

> własnie jak to sprawdzic komp nie ma jakiegos bezpiecznika?

Nie wiem czy będzie to miała znaczenie ale w VB miałem taki przypadek jak wymieniałem świece żarowe odwrotnie założyłem mostek i zrobiłem zwarcie poleciał jeden z 6 tych wielkich bezpieczników 60A wtedy nie miałem zasilania kompa nie palił się check i nie można było zapalić a rozrusznik kręcił jak wściekły.

Sprawdż te bezpieczniki może tam coś nie łączy.

Napisano
  • Autor

.

> Sprawdż te bezpieczniki może tam coś nie łączy.

te bezpieczniki sprawdziłem są OKy.

Napisano

>bo tak nie mozna uzyc techa.

Skąd wiesz? Podłączałeś auto?

Napisano
  • Autor

> Skąd wiesz? Podłączałeś auto?

podłaczałem ....cisza..nigdy nie było problemu z wejsciem.

Napisano

Okresowy brak checka oznacza zwykle brak zasilania ECU.

Jeśli bezpiecznik i przekaźnik, w komorze silnika, odpowiedzialne za jego zasilanie są sprawne, to pozostaje uszkodzenie przewodów, stacyjki, albo samego sterownika.

Możesz podpiąć się LED-ami pod piny sterownika odpowiedzialne za zasilnie. Jeśli po włączeniu zapłonu diody zapalą się, a komp nie reaguje, po wykluczeniu usterki przewodu masowego, będziesz miał winnego.

Napisano
  • Autor

> Okresowy brak checka oznacza zwykle brak zasilania ECU.

> będziesz miał winnego.

tylko musze dojsc do tego sterownika a to nie taka prosta sprawa cała lewa strone musze rozbierac...a zacznę od stacyjki.Ale mam pecha w tym roku z Oplami

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Auto jezdzi...sprawdziłem wtyczki i masy ,kontrolka zaczeła działac i auto odpala.Odczytałem błedy i okazały sie te same co ok miesiaca temu.

1110

0400

1635

1694

podejrzewam ze poprzednio co innego było powodem błedów,i teraz odezwało się ponownie.I tak naprawde dalej nie wiem co jest przyczyna na tzw 100%.Mam nadzieje ze to powodem był brak masy /działajace wentylatory w tej awarii i brak swiecenia lamki chek/.i jak narazie jezdzi sie niepewnie bo ukazanie sie cheka wisi w powietrzu!!!.Życze wszystkim bezawaryjnej jazdy..szerokiej drogi .

Napisano

Podepnę się pod temat,kolega chce nabyc autko z motorem Y17DT no i autko ogólnie ładne ale zauważyłem całkowity brak checka a autko śmiga dobrze zastanawia mnie to .Umnie jest i gaśnie i wszystko sprawne a tam dziwnie ,wogóle się nie zapala.

Napisano

Być może spaliła się żarówka lub sprzedawca celowo ją wymontował, bo check palił się non stop palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.