Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła dzienne trochę z innej strony.

Featured Replies

Napisano

Ze strony producenta.

Jest sobie firma WESEM produkująca oświetlenie do różnych pojazdów.

Mają w ofercie lampę LPR9.

Ponieważ szukałem podobnej lampy do samochodu ale do oświetlenia dziennego dlatego ta właśnie lampa przykuła moją uwagę.

Z czystej ciekawości napisałem mejla do producenta czy może nie mają w planach produkcji lamp do oświetlenia dziennego, które będą miały taki właśnie kształt jak wspomniana lampa LPR9.

Odpowiedź firmy:

Quote:

Dzien dobry,

Ciesze sie, ze jest Pan zadowolony z naszych produktow. Milo slyszec, ze Klienci doceniaja nasza prace.

Odnosnie lampy jazdy dziennej, to w tym momencie pracujemy nad projektem takowej wykonanej w technice LED. Jedna z koncepcji jest adapatacja lampy LPR9.

Także widać, że można się spodziewać powiększenia oferty.

cool.gif

Napisano

> Ze strony producenta.

> Jest sobie firma WESEM produkująca oświetlenie do różnych pojazdów.

> Mają w ofercie lampę LPR9.

> Ponieważ szukałem podobnej lampy do samochodu ale do oświetlenia dziennego dlatego ta właśnie lampa

> przykuła moją uwagę.

> Z czystej ciekawości napisałem mejla do producenta czy może nie mają w planach produkcji lamp do

> oświetlenia dziennego, które będą miały taki właśnie kształt jak wspomniana lampa LPR9.

> Odpowiedź firmy:

> Quote:

> Dzien dobry,

> Ciesze sie, ze jest Pan zadowolony z naszych produktow. Milo slyszec, ze Klienci doceniaja nasza

> prace.

> Odnosnie lampy jazdy dziennej, to w tym momencie pracujemy nad projektem takowej wykonanej w

> technice LED. Jedna z koncepcji jest adapatacja lampy LPR9.

> Także widać, że można się spodziewać powiększenia oferty.

Firma solidna, ale w sytuacji gdy rynek zalany jest światłami LED,a oni dopiero pracują to trochę dziwne zlosnik.gif

Przypuszczam że ta praca polega na szukaniu producenta w Chinach, który zrobi lampy z ich logo tanio i dobrze (tak jak wiele innych polskich firm, np. Zelmer, Łucznik czy Romet), a to może byc trudne do pogodzenia

Napisano

> ja ciekaw jestem czy by wypuścili takie do lanosa jako dzienne

Mam inne,ale troche sie mijam z prawem,bo odległość między światłami wynosi 54,zamiast 60 cm mad.gif

28aa25b92f5b0790.jpg

Napisano

> Mam inne,ale troche sie mijam z prawem,bo odległość między światłami wynosi 54,zamiast 60 cm

Nawet mniej zlosnik.gif, zmierz dokładnie grinser006.gif. Na to i tak nikt nie zwraca uwagi, ale fakt jest faktem. A Wesem ma potencjał i tak samo jak wiele polskich firm nie potrafi go wykorzystać, tylko tkwią w epoce radosnego PRL-u. no.gifhehe.gif

Napisano

> Także widać, że można się spodziewać powiększenia oferty.

bardzo dobrze, niech dzialaja ok.gif

Napisano

> Nawet mniej , zmierz dokładnie .

Żona w pracy, ,samochód też,teraz nie sprawdze,ale cos mi te 54 utkwiły w pamięci.....

Ile obstawiasz?

Lampki mają jak pamiętam 20cm..

Napisano

> Żona w pracy, ,samochód też,teraz nie sprawdze,ale cos mi te 54 utkwiły w pamięci.....

> Ile obstawiasz?

> Lampki mają jak pamiętam 20cm..

Tablica rejestracyjna ma 52cm old.gif. Między obudowani lamp (jak to są "Osramy") w zderzaku Lanosa po maksymalnym rozsunięciu na zewnątrz w tych otworach zostaje niecałe 51cm. Lampy są tam umieszczone na tyle "profi" grinser006.gif i wyglądają fabrycznie zlosnik.gif, dlatego kontrolerzy mają szacun i nawet nie zwracają na to uwagi ok.gifgrinser006.gif. W razie czego nawijasz, że "przecież te 60cm to ma być między osiami lamp! yikes.gif" i w końcu dajesz sobie wytłumaczyć, że jednak nie biglaugh.gif, będziesz kontynuował jazdę na światłach mijania i po powrocie natychmiast udasz się do warsztatu w celu skorygowania błędu montażu hehe.gifrotfl.gif.

Napisano
  • Autor

> Nawet mniej , zmierz dokładnie . Na to i tak nikt nie zwraca uwagi, ale fakt jest faktem. A Wesem

> ma potencjał i tak samo jak wiele polskich firm nie potrafi go wykorzystać, tylko tkwią w

> epoce radosnego PRL-u.

Dają radę i zaczynają wzbogacać ofertę. Mi się ich oferta bardzo podoba.

Z podobnych dobrze rozwijających się firm są jeszcze WAŚ oraz HORPOL.

Napisano

Tak to jest Osram 5 diodowy..... waytogo.gif

Samochód za wąski,lampy dobre.....świecą pięknie....i mocno cfaniaczek.gif

Napisano

> Dają radę i zaczynają wzbogacać ofertę. Mi się ich oferta bardzo podoba.

Oni zaczynają wzbogacać, a Chińczycy sprzedali już u nas milion lamp dziennych i zanim tamci się ogarną zdążą sprzedać jeszcze dziesięć hehe.gif.

> Z podobnych dobrze rozwijających się firm są jeszcze WAŚ oraz HORPOL.

Kup gdzieś u nas te dzienne WAS-ia na ledach zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.