Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gdzie jest hak?

Featured Replies

Napisano

Hak przeważnie jest z tyłu ale tu akurat ten samochód nie ma.

grinser006.gif

A tak na poważnie to Jest to pewnie protoplasta modelu 240 to i pewnie trochę części będzie pasowało od 240 lub modelu Amazon.

Napisano

I juz wtedy byly wycieraczki na reflektorach zlosnik.gif

To jeszcze bylo prawdziwe Volvo i prawdziwe samochody

Napisano

> I juz wtedy byly wycieraczki na reflektorach

ale to raczej byl wymog niz dobra wola producenta

Napisano

> ale to raczej byl wymog niz dobra wola producenta

To nie wiedzialem

Napisano

> Kurcze jakie to wszystko proste pod maską

Dokladnie, nie tak jak teraz ze nie ma gdzie palca wsadzic i wszystko jest obudoweane......

Napisano

> Kurcze jakie to wszystko proste pod maską

Szkoda, że teraz nie produkuje się takich samochodów. Proste, łatwe i trwałe.

Napisano

> Szkoda, że teraz nie produkuje się takich samochodów. Proste, łatwe i trwałe.

niewygodne głośne paliwożerne powolne niebezpieczne

Napisano

> niewygodne głośne paliwożerne powolne niebezpieczne

Eeee... tam...

Napisano
  • Autor

> proste bo nic tam nie ma

jest wszystko co potrzeba zlosnik.gif

Napisano

> jest wszystko co potrzeba

Kupiłeś? Bo ogłoszenie zniknęło... zlosnik.gif Piszesz o tym pomarańczowym z Krakowa?

O ile się nie mylę gdy 2 lata temu szukałem swojego 240 ten samochód juz był na sprzedaż.

Napisano

> Kupiłeś? Bo ogłoszenie zniknęło... Piszesz o tym pomarańczowym z Krakowa?

> O ile się nie mylę gdy 2 lata temu szukałem swojego 240 ten samochód juz był na sprzedaż.

C15085159_1.jpg

o tym

Napisano

> jest wszystko co potrzeba

Może Tobie. Ja nie mam nic przeciwko temu co uprzyjemnia i ułatwia jazdę autem.

Napisano
  • Autor

> Może Tobie. Ja nie mam nic przeciwko temu co uprzyjemnia i ułatwia jazdę autem.

ja też, tylko podejrzewam że mamy inne definicje "przyjemnej jazdy autem" zlosnik.gif

Napisano

> Może Tobie. Ja nie mam nic przeciwko temu co uprzyjemnia i ułatwia jazdę autem.

z ułatwiaczy i uprzyjemniaczy to klima mi przychodzi do głowy , ewentualnie wspomaganie

reszta zbędna hmm.gif no ewentualnie jakiś zacny silniczek

Napisano

> z ułatwiaczy i uprzyjemniaczy to klima mi przychodzi do głowy , ewentualnie wspomaganie

> reszta zbędna no ewentualnie jakiś zacny silniczek

no jak dla mnie do tego należy jeszcze dołożyć ASB i wygodne fotele. Nie od parady jest porządne zawieszenie. Przyjemnie też trzymać w ręce porządnie wykonaną kierownicę, a nie jakiś ogryzek. Na elektrycznie otwierane szyby też nie narzekam. Odpowiednie wyciszenie auta jest czymś pożądanym, nawet bardzo przy dłuższych podróżach. Czasem też miło jest włączyć jakieś radyjko, a w razie czego mieć do dyspozycji ESP. Na wypadek poważniejszej kolizji nie wzgardzę strefami zgniotu i poduszkami. skromny.gif

Napisano
  • Autor

a skąd wiesz że tym Volvo jeździ się niewygodnie? siedziałeś na tych fotelach? skąd wiesz że jest głośne?

Ja wiem że wnętrze wyglada jak u babci w mieszkaniu ale nie znaczy to ze nie jest wygodne smirk.gif

ESP, ASB, el szyby i inne duper szfance to pominę, gdzie sie podziali Ci prawdziwi mężczyźni... hehe.gif

john-wayne.jpg

a tak poza tematem to jeśli cenisz sobie komfortowe fotele to nie wiem czemu kopiłeś 1er zlosnik.gif no chyba że mało gabarytny z Ciebie facet. Ja (189cm/100kg) niestety nie czuję się w BMW poniżej 5 zbyt komfortowo grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Kupiłeś? Bo ogłoszenie zniknęło... Piszesz o tym pomarańczowym z Krakowa?

> O ile się nie mylę gdy 2 lata temu szukałem swojego 240 ten samochód juz był na sprzedaż.

auto nie ma byc dla mnie tylko dla kobitki... zobaczymy co z tego bedzie zlosnik.gif

Napisano

> a skąd wiesz że tym Volvo jeździ się niewygodnie? siedziałeś na tych fotelach? skąd wiesz że jest

> głośne?

A gdzie ja coś takiego o tym Volvo pisałem? yikes.gif

> Ja wiem że wnętrze wyglada jak u babci w mieszkaniu ale nie znaczy to ze nie jest wygodne

Szczerze - wątpię, by było wygodne. Technika i wiedza nie stoi w miejscu.

>Tak czy

> ESP, ASB, el szyby i inne duper szfance to pominę, gdzie sie podziali Ci prawdziwi mężczyźni...

Prawdziwi mężczyźnie nie zajmują się takimi pierdołami, tylko sprawami poważniejszymi.

> a tak poza tematem to jeśli cenisz sobie komfortowe fotele to nie wiem czemu kopiłeś 1er no chyba

> że mało gabarytny z Ciebie facet. Ja (189cm/100kg) niestety nie czuję się w BMW poniżej 5 zbyt

> komfortowo

przy Tobie jestem karzełkiem. Choć w dowodzie miałem wpisane wzrost "wysoki".

Napisano
  • Autor

> A gdzie ja coś takiego o tym Volvo pisałem?

myślałem że piszesz "w odniesieniu" do tego Volvo

> Szczerze - wątpię, by było wygodne. Technika i wiedza nie stoi w miejscu.

a ja myślę że jeśli coś było wyprodukowane jako wygodne 50 lat temu to nadal takie jest, no weź takiego Zis 115 z lat 40, myślisz że dziś jest niewygodny bo technika poszła do przodu? zlosnik.gif Ja myślę że na jego wielkich, wypchanych gęsim puchem skórzanych fotelach, otoczony drewnem człowiek w chłodzie klimatyzacji na suchy lód czuje się nadal komfortowo i technika ma niewiele do gadania zlosnik.gif

> Prawdziwi mężczyźnie nie zajmują się takimi pierdołami, tylko sprawami poważniejszymi.

ja czasami odnoszę wrażenie że poważniejszymi sprawami zajmują sie głównie nieprawdziwe kobiety grinser006.gif

Napisano

> niewygodne głośne paliwożerne powolne niebezpieczne

Obalam Twoją teorię.

wygodne, ciche, 10l/100km w mieście, <10s do setki, kawał twardej blachy

rocznik....... 1975 smile.gif:):)

Pozdro

Bartek

Napisano

> gdzie sie podziali Ci prawdziwi mężczyźni...

Jak chłop wygląda każdy wie ale koń u tego pana to był nie byle jaki.

Napisano

> Obalam Twoją teorię.

> wygodne, ciche, 10l/100km w mieście,

jedyne co nie jest pojęciem względnym to to że kawał twardej blachy oznacza bezpieczne ... hehe.gif

a reszta ... no cóż masz prawo tak uważać

a ja uważam że 7 litrów w mieście kawał miękkiej blachy plus sporo jaśków do ochrony jest znacznie lepsze cool.gif

tak sam jak okolice 8s do setki rocznik 09 shocked.gif

Napisano
  • Autor

> jedyne co nie jest pojęciem względnym to to że kawał twardej blachy oznacza bezpieczne ...

> a reszta ... no cóż masz prawo tak uważać

> a ja uważam że 7 litrów w mieście kawał miękkiej blachy plus sporo jaśków do ochrony jest znacznie

> lepsze

> tak sam jak okolice 8s do setki rocznik 09

współczesne auta są tak daleko inne od starszych że ciężko jednoznacznie stwierdzić co jest lepsze/gorsze... myślę że zbyt dużo zależy w takim porównaniu od preferencji stylistycznych i mentalności oceniającego...

dla mnie np ważniejszy jest odpowiadający mi wygląd, chromowane detale i tzw. klimat niż 0-100 i jaśki i co mi zrobisz ? zlosnik.gif

brzydzę się plastikiem ale używam na co dzień bo nie mam wyboru (nie da się w sposób szybki i skuteczny serwisować dziś starego auta przy intensywnej eksploatacji)

Napisano

> współczesne auta są tak daleko inne od starszych że ciężko jednoznacznie stwierdzić co jest

> lepsze/gorsze... myślę że zbyt dużo zależy w takim porównaniu od preferencji stylistycznych i

> mentalności oceniającego...

> dla mnie np ważniejszy jest odpowiadający mi wygląd, chromowane detale i tzw. klimat niż 0-100 i

> jaśki i co mi zrobisz ?

> brzydzę się plastikiem ale używam na co dzień bo nie mam wyboru (nie da się w sposób szybki i

> skuteczny serwisować dziś starego auta przy intensywnej eksploatacji)

nic Ci nie zrobię ...

bo jak tylko będzie mnie stać to sobie zakupić coś z lat 70 tych .... z silnikiem o pojemności niewiele mniejszej od spalania mojego obecnego auta na setke cool.gifcool.gifcool.gifcool.gif

grinser006.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

kupiła moja EX, auto będzie jeździć po WWA zlosnik.gif

jest świetne zlosnik.gif

285053308-untitled.jpg

post-14970-1435251302363_thumb.jpg

Napisano

> kupiła moja EX, auto będzie jeździć po WWA

> jest świetne

hmm, gratuluję EX zlosnik.gif A tak poważnie, to planuje używać go jako codziennego środka transportu, czy bardziej do celów kolekcjonarskich ?

Napisano

> ESP, ASB, el szyby i inne duper szfance to pominę, gdzie sie podziali Ci prawdziwi mężczyźni...

jak ktos nie potrafi dobrze jezdzic to wtedy chce miec w samochodzie te wszystkie systemy i bajery, wtedy czuje sie bezpieczniej ok.gif

Napisano
  • Autor

> to ten

> http://moto.pl/MotoPL/1,88389,9693122,Volvo_144_Deluxe_1974_r__,,ga,,8.html

> Quote:

> Prezentowany model nie ma za dużo szczęścia, gdyż szuka nowego właściciela od ok. dwóch lat. Czy to

> tylko kwestia ceny?

widziałem, ale wcześniej kosztował prawie 20kzł. za 11kzł to byłą dobra cena ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> hmm, gratuluję EX A tak poważnie, to planuje używać go jako codziennego środka transportu, czy

> bardziej do celów kolekcjonarskich ?

tryb weekendowo-codzienny, potrzebny jest jej też do pracy (zajmuje sie organizacją ślubów a samochód ma tworzyc troche image) zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wczoraj przejechałem tym autkiem 300km do Warszawy i na prawdę daje radę. Silnik 2.0 o oszałamiającej mocy 82KM ma świetnie dobraną skrzynie 4b dzięki czemu ma się wrażenie bardzo dużej elastyczności silnika, do 100km/h w aucie jest całkiem cicho, kierownica chodzi zaskakująco lekko, dzięki 4 tarczom hamulcowym i wydajnemu wspomaganiu hamulce działają zaskakujaco "współcześnie".... zawieszenie to totalna kanapa, generalnie myślałem że nie ma nic bardziej miękkiego niż Wołga - cóż - myliłem się hehe.gifzlosnik.gif

mam pytanie, czy ktoś w Warszawie jest w stanie polecić jakiś warsztat specjalizujący się w szwedzkich autach, w którym można by zrobić wstępny przegląd temu autu??? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.