Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRUNOX - ktoś stosował

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie,

proszę o opinię osoby co miały do czynienia z w/w środkiem antykorozyjnym.

Mile widziane uwagi co do sposobu zastosowania.

pozdrawiam

Napisano

nie nadaje się do zastosowań samochodowych. Ja preferuję tylko dokładne oczyszczenie blachy.

Napisano

> nie nadaje się do zastosowań samochodowych. Ja preferuję tylko dokładne oczyszczenie blachy.

Ja stosuję i jestem zadowolony. Oczywiście wcześniej czyszczę blachę, ale nie zawsze udaje się doczyścić na błysk.

Napisano

> proszę o opinię osoby co miały do czynienia z w/w środkiem antykorozyjnym.

Rewelacja! Prawidłowo zaaplikowany na właściwe do jego zastosowań miejsce jest najlepszym środkiem antykorozyjnym.

Napisano

> nie nadaje się do zastosowań samochodowych. Ja preferuję tylko dokładne oczyszczenie blachy.

screwy.gif a niby w czym znajduje zastosowanie???

Jak nie da rady doczyścić blachy z rdzy bo jej grubość na to nie pozwala to szlifujesz aż będzie dziura???

Kolega nie ma pojęcia o zabezpieczeniach antykorozyjnych w takim układzie.....

Brunox jest rewelacyjny..., jedyny godny polecenia.

Napisano

Ostatnio rozmawiałem z blacharzem-lakiernikiem o długim stażu w zawodzie n/t lakiernictwa. Profesjonalnie to powinno dawać się dwa podkłady: epoksydowy - nie przepuszcza wody do blachy i na niego ten pod lakier, dodatkowo gościu podał mi sposób na weryfikację el. z zamiennika: na fragment el. nanosi rozpuszczalnik i jak farba puchnie to znaczy że blacha jest źle wytrawiona i trzeba zastosować metodę chemiczną jej uzdatnienia ( nie zdradził co robi )

Napisano

.

> Brunox jest rewelacyjny..., jedyny godny polecenia.

Tez moge polecic , ten srodek mnie zszokowal - czemu ?

Mialem rdze na drzwiach w uno (kto nie ma wink.gif ) na jednym objechalem ja katowka i psiknalem brunoxem a drugie zeszlifowalem i pacnalem farba. Te z brunoxem trzymaly sie przez 3 lata - a prysnalem bez odtluszczania.

Napisano

Opowiedz nam dokładnie jak to się robi, jakie preparaty stosujesz, najlepiej ze zdjęciami.

Jesteś podobno blacharzem więc liczę na wyczerpujące informacje.

Możesz opis ze zdjęciami przygotować na przykładzie Forda, albo Fiata, bo te marki są podobno wyjątkowo rdzewiejące ok.gif

PS

Dobrze by było gdybyś nam zrobił ranking aut nie rdzewiejących, rdzewiejących i rdzewiejących średnio cool.gif

Napisano

Dodaj jeszcze do kolekcji Daewoo, bo kolega też jest bardzo do nich uprzedzony. Jak to się mówi: I serce.gif D zlosnik.gif

Napisano

czek dys ałt:

(była niedawno dyskusja)

Sznurek

gdzieś tam podawałem linka do manuala zaprawek - poszukaj.

Napisano

> Jak w temacie,

> Mile widziane uwagi co do sposobu zastosowania.

> pozdrawiam

Ja stosowałem, oczywiście na wcześniej oczyszczoną w miarę możliwości blachę.

Maska od środka podrdzewiała, ale Brunox dał radę.

Szczęście albo nie, że miałem dzwonka i po kilku miesiącach od zabiegu maska poszła na złom.

Napisano

> Opowiedz nam dokładnie jak to się robi, jakie preparaty stosujesz, najlepiej ze zdjęciami.

przyjedziesz zapłacisz przekonasz się grinser006.gif

> Jesteś podobno blacharzem więc liczę na wyczerpujące informacje.

nigdzie i nigdy tak nie pisałem, po prostu w ramach fascynacji tematem korozji posiadłem pewien zasób wiedzy który pozwala mi teraz oceniać poczynania innych.

Napisano

>ale nie zawsze udaje się

> doczyścić na błysk.

jeśli się nie uda doczyścić to znaczy, że:

1. słabo się przykładałeś

2. element jest znacznie skorodowany i tu już raczej naprawa blacharska a nie zabawy z brunoxami

Po oczyszczeniu korozji (nie szczotką na wiertarce bo szczotka nie znajduje zastosowania w motoryzacji) oczyszczasz dany element nakładasz podkład reaktywny i dopiero dalsze prace.

Napisano

> Lepszy http://allegro.pl/fertan-250ml-najlepszy-odrdzewiacz-na-swiecie-i1608484525.html

kupiłem użyłem, przez zimę przetestowałem powiem tak, szału nie ma. Wróciłem do starej sprawdzonej techniki. Dla mnie te wynalazki to coś jak magnetyzery ale niech każdy robi jak chce. smile.gif

Napisano

> Lepszy http://allegro.pl/fertan-250ml-najlepszy-odrdzewiacz-na-swiecie-i1608484525.html

Kupiłem, właśnie u niego i najprawdopodobniej jest to Cortanin, bo to produkt rozlewany samodzielnie przez tego gościa. Radziłbym zakupić w oryginalnym opakowaniu czyli o innej pojemności.

Napisano

> Jak w temacie,

> pozdrawiam

Stosowałem w renault megane ojca. W komorze silnika na blotnik i na zewnątrz na próg. Na to lakier. Wczesniej oczywiscie oczyścilem z rdzy (na progu do gołej blachy, w komorze na tyle ile sie dało- trudny dostęp) . Niestety w obu przypadkach rdza wyszla po roku....

Z kolei na feldze w Punciaku (gdzie rdze własciwie tylko oczysciłem lekko szczotką) dał radę - po roku zero rdzy. Dziwne

Napisano

mały odprysk farby na krawędzi dachu - pomalowane i na więcej nie starczyło chęci - od dwóch lat nie idzie dalej

w lanosie zabezpieczane krawędzie wahaczy - rewelacja

w uno - klapa i maska - OK , drzwi miałem z żywicy i szmat więc nie rdzewiały

Napisano

> Stosowałem w renault megane ojca. W komorze silnika na blotnik i na zewnątrz na próg. Na to

> lakier. Wczesniej oczywiscie oczyścilem z rdzy (na progu do gołej blachy, w komorze na tyle

> ile sie dało- trudny dostęp) . Niestety w obu przypadkach rdza wyszla po roku....

> Z kolei na feldze w Punciaku (gdzie rdze własciwie tylko oczysciłem lekko szczotką) dał radę - po

> roku zero rdzy. Dziwne

bo to potrzebuje troszke rdzy do reakcji, jak za duzo wyczysciles nie mialo z czym reagować, pozdrawiam

Napisano

> bo to potrzebuje troszke rdzy do reakcji, jak za duzo wyczysciles nie mialo z czym reagować,

> pozdrawiam

W komorze silnika trochę było.

Napisano

> Opowiedz nam dokładnie jak to się robi, jakie preparaty stosujesz, najlepiej ze zdjęciami.

> Jesteś podobno blacharzem więc liczę na wyczerpujące informacje.

> Możesz opis ze zdjęciami przygotować na przykładzie Forda, albo Fiata, bo te marki są podobno

> wyjątkowo rdzewiejące

> PS

> Dobrze by było gdybyś nam zrobił ranking aut nie rdzewiejących, rdzewiejących i rdzewiejących

> średnio

Pan Korozja nie zdradzi swojej wielkiej tajemnicy smirk.gif Przecież gdyby Ci to powiedział stracił by Klienta - nie przyjechałbyś do niego zbadać auta endoskopem rotfl.gif Za ranking pewnie będzie chciał jakąś "darowiznę" smirk.gif

Co do Brunoxa... używałem i polecam ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.