Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zegary z UT do 1.4 i.e.S. :)

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie czy aby zamontować zegary z UT (takie fajne z obrotomierzem gdyż tego mi brakuje smile.gif ) to te zegary wymagają jakichś przeróbek ? wiadomo że czujniki od ciśnienia i temperatury oleju trzeba skręcić ale czy obrotomierz i prędkościomierz będą działać ? zastanawiam się nad czymś takim

http://moto.allegro.pl/zegar-licznik-fiat-uno-turbo-europa-orginal-i1598108321.html ale coś mi się zdaje że takie to wiocha troszkę

albo coś w tym stylu http://moto.allegro.pl/fiat-uno-turbo-b-licznik-zegar-i1630395821.html oczywiście jest jeszcze jeden rodzaj zegarów ale takich na allegro nie znalazłem i tamte podobają mi się najbardziej frown.gif

Napisano

Te do których podałeś linki, są do Mk I ok.gif Bez większego rzeźbienia deski nie podejdą ok.gif

Napisano

> http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/41/54/85/1541548585 dokładnie to takie marzą mi się

> najbardziej. A Takie by pasowały ?

Te pasują bez żadnych przeróbek o ile masz przewód do obrotomierza w kostce. Jeżeli nie ma sz to trzeba tylko jeden przewód dociągnąć. Oczywiście temp i ciśnienie oleju bez czujników nic nie pokaże a no i bostu też nie będziesz mieć smile.gif

Napisano
  • Autor

a no i bostu też nie będziesz mieć

wiesz to może i lepiej ze tego nie będzie smile.gif jeszcze bym się zabił gdzieś czy cuś bo nóżkę mam ciężką i mama boi się ze mną jeździć hihi wink.gifpanic.gif

Napisano

> a no i bostu też nie będziesz mieć

> wiesz to może i lepiej ze tego nie będzie jeszcze bym się zabił gdzieś czy cuś bo nóżkę mam ciężką

> i mama boi się ze mną jeździć hihi

Z wiekiem przechodzi

Napisano

> Z wiekiem przechodzi

i się dłubie coraz mocniejsze jednostki rotfl.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> i się dłubie coraz mocniejsze jednostki

To jak skończę szkołę przyjdzie czas na coś mocniejszego smile.gif teraz jak twierdzą moi znajomi jestem zbyt młody i zbyt głupi na duże silniki ale za te dwa lata jak (miejmy nadzieję) będę już tylko młody to się wezmę do roboty smile.gif

Napisano

Kup sobie zegary od SX - ladnie wygladaja, a nie prowokuja. No i wszystko bedzie ladnie dzialac ok.gif.

Napisano

> Kup sobie zegary od SX - ladnie wygladaja, a nie prowokuja. No i wszystko bedzie ladnie dzialac .

mogę się zamienić (za dopłatą) bo szukam T a mam SX smile.gif

Napisano

> mogę się zamienić (za dopłatą) bo szukam T a mam SX

Mam Z TD na zbyciu razem z czujnikami grinser006.gif

Napisano
  • Autor

a jak to jest z zegarami z sieny na przykład ? pasują czy trzeba rzeźbić ?

Napisano
  • Autor

> pasują bez problemu tylko trzeba poprzekładać piny w kostkach

Dla kogoś kto nie ma pojęcia na elektryce (czyli dla mnie) to jest problem

Napisano

Też nie mam pojęcia o elektryce a dałem sobie radę wink.gif to może tak tylko strasznie wygląda ale spokojnie dasz sobie radę waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Też nie mam pojęcia o elektryce a dałem sobie radę to może tak tylko strasznie wygląda ale

> spokojnie dasz sobie radę

ups gapa ze mnie 270751858-jezyk.gif tego linku nie zauważyłem oki dzięki smile.gif

tak patrzę i myślę że z kostkami dał bym radę bo ponoć bystry jestem (podkreślam PONOĆ smile.gif ) ale ta przeróbka obrotomierza ... zagięło mnie to a to dla mnie najważniejsze bo obecnie u mnie tego nie ma frown.gif

Napisano

wiesz, z tym obrotkiem to jest tak, że nie zawsze trza go przerabiać...

Napisano

> dla mnie najważniejsze

Zły samochód kupiłeś, kup taki z obrotomierzem, nie będziesz musiał w różnokolorowych kabelkach grzebać ani lutować.

Napisano
  • Autor

> wiesz, z tym obrotkiem to jest tak, że nie zawsze trza go przerabiać...

u mnie obecnie w ogóle nie ma obrotomierza wiec nie wiem co tam za zegarkiem za niespodzianka na mnie czyha ;P

Napisano

no to w takim razie pozostaje tylko zamontować zegary od SX albo turbo jak koledzy pisali tam nie trzeba nic przerabiać wink.gif śledź allegro a jakaś okazja się na pewno trafi, tylko trzeba być wytrwałym zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zły samochód kupiłeś, kup taki z obrotomierzem, nie będziesz musiał w różnokolorowych kabelkach

> grzebać ani lutować.

On jest zaje-fajny smile.gif mi się podoba to raz, dwa lubię dłubać (bo w życiu trzeba wszystkiego spróbować) a poza tym uczę się tej całej technologii smile.gif

Napisano

S na końcu oznaczenia modelowego Twojego auta oznacza że na 95% masz kabelek od obrotka w kostkach smile.gif a zabawa z licznikiem sieny nie jest trudna... gorzej bywa jak chcesz coś więcej zmienić...

Napisano
  • Autor

> no to w takim razie pozostaje tylko zamontować zegary od SX albo turbo jak koledzy pisali tam nie

> trzeba nic przerabiać śledź allegro a jakaś okazja się na pewno trafi, tylko trzeba być

> wytrwałym

nom wytrwałość to już jakiś początek. Okazje się trafiają tylko wtedy moje kieszenie są puste wink.gif

Napisano
  • Autor

> S na końcu oznaczenia modelowego Twojego auta oznacza że na 95% masz kabelek od obrotka w kostkach

> a zabawa z licznikiem sieny nie jest trudna... gorzej bywa jak chcesz coś więcej zmienić...

nie jest trudna powiadasz ? hmmm to zapinam w pasy 3 klatki piwa i jadę do krakowa hihi wujcio Ortes coś wymyśli - górale mawiają ze zdolny jest to sobie poradzi a my wypijemy jego zdrowie ;P

Napisano

dorzuć 50 km to zawitasz do mnie ;p;p albo się do krk skoczę, powkurzamy Ortesa ;p i tak, to proste, niezależnie czy chcesz dać licznik z:

- Uno dowolna wersja,

- Polonez

- Palio/siena

- Ducato/juper/Punto

- Albea (tutaj już mniej proste, ale do zrobienia)

- Croma

itd... rotfl.gif

Napisano

Jak tylko nie będę w pracy, to zapraszam smile.gif Damy radę :D.

20.GIF

Napisano

> wiesz, z tym obrotkiem to jest tak, że nie zawsze trza go przerabiać...

no ty jesteś specem od zegarów ze sieny.sam sie przekonałem i działa bez zarzutu cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.