Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

aku ?

Featured Replies

Napisano

taki pytanko co sie moglo podziac jak przekrece kluczyk to nie zapala sie kontrolka aku. czy to regulator napiecia ?

Napisano

> taki pytanko co sie moglo podziac jak przekrece kluczyk to nie zapala sie kontrolka aku. czy to

> regulator napiecia ?

Zakładając że sprawdziłeś kontrolkę i działa to... diody. Miałem coś takiego w punto.

Napisano

> taki pytanko co sie moglo podziac jak przekrece kluczyk to nie zapala sie kontrolka aku. czy to

> regulator napiecia ?

może styk przy altku zaśniedział.

Napisano
  • Autor

> Zakładając że sprawdziłeś kontrolkę i działa to... diody. Miałem coś takiego w punto.

kontrolki nie sprawdzalem. Auto ladowanie ma slabe jak jest zapalony to 12,1. rano moja autem do pracy pojechala i aku jej swiecilo jak stanela na swiatlach np sprzegazowala i gasl,. do domu wrocila to chyba juz na samym aku obroty zaczety skakac od 1-3rmp i spadaly do zera. Teraz aku naladowalem auto odpala normalnie ale konrolka przed zapalaniem sie nie swieci

Napisano

> kontrolki nie sprawdzalem. Auto ladowanie ma slabe jak jest zapalony to 12,1. rano moja autem do

> pracy pojechala i aku jej swiecilo jak stanela na swiatlach np sprzegazowala i gasl,. do domu

> wrocila to chyba juz na samym aku obroty zaczety skakac od 1-3rmp i spadaly do zera. Teraz

> aku naladowalem auto odpala normalnie ale konrolka przed zapalaniem sie nie swieci

regulator napienia sprawdź jak i kabelek od kontrolki wzbudzenia ok.gif

Napisano
  • Autor

jak moge go sprawdzic i jakie kontrolki ?

Napisano

> regulator napiecia ?

oprócz tego co koledzy napisali to jeszcze szczotki mogą się kończyć

Napisano
  • Autor

Wymienilem regulator bylo ok na zapalonym silniki ladowanie pokazywalo 14,2 po przejechaniu jakiegos dystanu juz ladowani spadlo i bylo 11,4 tak ze nie wiem o co chodzi. Kontrolka od aku po przekreceniu kluczyka nadal sie nie pali. (zaraz po wymianie relulatora bylo ok kontorlka sie palila)

Napisano

> Wymienilem regulator bylo ok na zapalonym silniki ladowanie pokazywalo 14,2 po przejechaniu

> jakiegos dystanu juz ladowani spadlo i bylo 11,4 tak ze nie wiem o co chodzi. Kontrolka od aku

> po przekreceniu kluczyka nadal sie nie pali. (zaraz po wymianie relulatora bylo ok kontorlka

> sie palila)

To znaczy że alternator za słabo ładuje wink.gif

Napisano
  • Autor

kolego ja sie tak nie znam za bardzo na elektryce smile.gif

Napisano

Miałem kiedyś podobnie w swoim seju.

Okazało się, że padło jedno uzwojenie na altku i dawał około 11,5 -12 V ładowania, trzebabyło wymienić altka niestety.

Napisano

> Altek był nie tak dawno robiony

co było robione?

Ja po moich doświadczeniach z altkiem to dobrze ci radze, kup se nowy ok.gif

Zwłaszcza że jak piszesz że naprawiałeś już go i znów szwankuje

Napisano
  • Autor

Caly byl regenerowany u mechanika podobno.

Napisano

Znajomemu też ostatnio regenerowali altek i oto ciekawostka dlaczego nie ładował według nich, po protu był zabrudzony zasyfione hehe a znajomy uwierzył tym mechanikom, żal. Nigdy nie dam do regeneracji altka !

Napisano
  • Autor

Altek poszedl do reklamacji i podobno jakies luty puscily. Ale ile w tym prawdy kto wie

Napisano

a ja sie podepne pod temat bo jak zapalam to gasnie żaróweczka od altka ale w czasie jazdy pomryguje i zarżneły sie już 2 akumulatory w 2 dni a przedwczoraj żeby dojechać do domu kumpla musiałem zgasić swiatła bo zaczął skakakać i gasnąć dodam że te problemy siepojawiły jak brat rozwalił blok olej zalał altka i stało to wszystko 3 miechy mile widziane sugestie co wymienić bo mam drugiego altka tylko że od spi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.