Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trasa 7 warszawa-gdansk

Featured Replies

Napisano

Ostatni raz jechałem tą trasą 2 lata temu i teraz czeka mnie znowu smile.gif

Czy ktoś może mi powiedzieć czy w ciągu tych dwóch lat coś się na niej poprawiło, oddano nowe fragmenty dobrych dróg ? czy też jest gorzej niż było?

Napisano

Aktualnie na Grupie Warszawskiej znajduje się wątek w którym ten temat jest omawiany.

mar00ha

Napisano

1. Kiedy i o ktorej zamierzasz wyjechac?

jak jak jade to s7 max do olsztynka, to:

okolice Elbląga roboty, ale tez juz oddano jakis nowy kawałek

w Przejazdowie remont -objazd

W sumie wszystko zalezy od tego, o ktrej zamierzasz byc w 3miescie? by okreslic, ktoredy jechac

Napisano
  • Autor

> 1. Kiedy i o ktorej zamierzasz wyjechac?

> jak jak jade to s7 max do olsztynka, to:

> okolice Elbląga roboty, ale tez juz oddano jakis nowy kawałek

> w Przejazdowie remont -objazd

> W sumie wszystko zalezy od tego, o ktrej zamierzasz byc w 3miescie? by okreslic, ktoredy jechac

24.6 mam zamiar ruszyć ok 6 rano spod Warszawy smile.gif

Mam nadzieję że ci co mieli jechać w trasę to pojadą dzień wcześniej, a reszta będzie sobie leniuchowała smile.gif

W okolicach trójmiasta powinienem być tak lekko przed południem...

Napisano
  • Autor

> Aktualnie na Grupie Warszawskiej znajduje się wątek w którym ten temat jest omawiany.

A dziękuję, poszukam.

Ponieważ to trasa na pół Polski, nie sądziłem że dyskusja będzie na jakimś regionalnym smile.gif

Napisano

> 24.6 mam zamiar ruszyć ok 6 rano spod Warszawy

> W okolicach trójmiasta powinienem być tak lekko przed południem...

uuuu Panie piatek i dotego poczatek wakacji chyba - czytaj masakra grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> uuuu Panie piatek i dotego poczatek wakacji chyba - czytaj masakra

no wlasnie mam nadzieje, ze kto mial jechac to pojedzie w srode lub czwartek (boze cialo), a w piatek wiekszosc tak czy siak wezmie sobie wolne smile.gif

Napisano

> no wlasnie mam nadzieje, ze kto mial jechac to pojedzie w srode lub czwartek (boze cialo), a w

> piatek wiekszosc tak czy siak wezmie sobie wolne

jechac na Sierpc, Grudziądz, potem 1 lub A1/ autostrada idzie nadgonić/, duzo szybciej niż przy obecnym stanie robót na 7. Sprawdzone obie drogi w zeszłym tygodniu waytogo.gif

Napisano

> jechac na Sierpc, Grudziądz, potem 1

jak jest spory ruch to ciężko i tam będzie...znaczy szybko nie pojedziesz...przelotowa 80-90...

> lub A1/ autostrada idzie nadgonić/

jak uda się na nią wjechać bez korka...bo jak 10km będziesz się wlókł po jednopasmówce, żey wjechać na autostradę to nie wiem czy się tak da nadrobić...a jak się wakacje zaczynają to może być problem...

no i pytanie jak na obwodnicy trójmiasta, która odkąd pamiętam, zawsze jest w trakcie prac budowlanych i też się robią korki wink.gif

teraz chyba nie ma lepszej drogi wink.gif

Napisano

> okolice Elbląga roboty, ale tez juz oddano jakis nowy kawałek

> w Przejazdowie remont -objazd

No właśnie, jak obecnie wygląda sytuacja pod Gdańskiem, a także zjazd z 7 na S6, spodziewać się większych utrudnień i stania, czy raczej idzie na bieżąco?

Napisano

> No właśnie, jak obecnie wygląda sytuacja pod Gdańskiem, a także zjazd z 7 na S6, spodziewać się

> większych utrudnień i stania, czy raczej idzie na bieżąco?

Dokładnie tak jak piszesz : spodziewać się

> większych utrudnień i stania

Obwodnica 3-miasta ma zwęzki w kilku miejscach - tworzą sie kilku kilometrowe korki, dodatkowo widze mnóstwo nowych znaków które już informują o robotach na tym odcinku, na razie poprzekreślane ..... do tego wielki remont węzła Karczemki oraz wiadukty na wysokości Pruszcza Gdańskiego - często zmieniana organizacja ruchu i zwężki

Zjazd z 7 przez Pruszcz Gdański jest jedynym rozwiązaniem ale i tam nie ciekawie..... trochę trzeba postać

Reda i Rumia standardowo zakorkowane a i czesto korki sięgają po południu aż od Gdyni do zjazdu na Hel w Redzie.... kilka kilometrów ... lepiej to objechać drogami lokalnymi - ja polecam 218 na Chwaszczyno, Wejherowo..... można dalej dostac się na Hel lub Łebę .... droga wyremontowana miejscami i spokojnie można jechać smile.gif

Dalej spokojnie w kierunku Lęborka Słupska..... nowa obwodnica słupska więc jakoś sie da jechać....

Dla tych co do Łeby to polecam równiez omijać odcinek Lębork - Łeba bo wahadełka i korki i lecieć bocznymi .... 218 do miejscowości Krokowej i dalej na Słupsk do miejscowości Wicko - Łeba.... ( z nawigacją można to jeszcze bardziej skrucić od strony Wejherowa: Bolszewo - Żelazno - Wicko )

Jednym słowem sick.gifsick.gif jesli wybieracie się nad może to przygotujcie się na stanie w wielu kilometrowych korkach w skwarze po kilka godzin.... lub tak zaplanować aby jechać nocą i najdalej do 7.00 przejechac 3-miasto - wejherowo ....

Napisano

> Dokładnie tak jak piszesz : spodziewać się

> Obwodnica 3-miasta ma zwęzki w kilku miejscach - tworzą sie kilku kilometrowe korki, dodatkowo

> widze mnóstwo nowych znaków które już informują o robotach na tym odcinku, na razie

> poprzekreślane ..... do tego wielki remont węzła Karczemki oraz wiadukty na wysokości Pruszcza

> Gdańskiego - często zmieniana organizacja ruchu i zwężki

Czyli z roku na rok coraz ciekawiej sick.gif

> Zjazd z 7 przez Pruszcz Gdański jest jedynym rozwiązaniem ale i tam nie ciekawie..... trochę

> trzeba postać

Tamtędy nigdy nie jeździłem, ale może to i sensowna opcja ok.gif

> Reda i Rumia standardowo zakorkowane a i czesto korki sięgają po południu aż od Gdyni do zjazdu na

> Hel w Redzie.... kilka kilometrów ... lepiej to objechać drogami lokalnymi - ja polecam 218 na

> Chwaszczyno, Wejherowo..... można dalej dostac się na Hel lub Łebę .... droga wyremontowana

> miejscami i spokojnie można jechać

Chodzi mi o to, żeby spokojnie dojechać do Wicka, a dalej na Choćmirowo/Smołdzino

> Dalej spokojnie w kierunku Lęborka Słupska..... nowa obwodnica słupska więc jakoś sie da jechać....

> Dla tych co do Łeby to polecam równiez omijać odcinek Lębork - Łeba bo wahadełka i korki i lecieć

> bocznymi .... 218 do miejscowości Krokowej i dalej na Słupsk do miejscowości Wicko - Łeba....

Ale że Lębork - Wicko nie zrobione jeszcze to jestem pod wrażeniem. Rok temu w lipcu prace wyglądały na dość zaawansowane. Widocznie tylko wyglądały.

> ( z nawigacją można to jeszcze bardziej skrucić od strony Wejherowa: Bolszewo - Żelazno -

> Wicko )

> Jednym słowem jesli wybieracie się nad może to przygotujcie się na stanie w wielu kilometrowych

> korkach w skwarze po kilka godzin.... lub tak zaplanować aby jechać nocą i najdalej do 7.00

> przejechac 3-miasto - wejherowo ....

Więc wypada jechać nocą albo już sam nie wiem jak. Akurat na wakacje zawsze lubiłem jeździć w dzień, bo i trochę sobie można popatrzeć, a jednak pół Polski przejeżdżamy.

Dzięki za info w każdym razie 20.GIF

Napisano

> Czyli z roku na rok coraz ciekawiej

> Tamtędy nigdy nie jeździłem, ale może to i sensowna opcja

Tak zawsze tamdędy jade..... są 3 warianty....

- zjazd z 7-demki zaraz za mostem nad wisłą w Kiezmarku ( ale ta droga jest mało oznakowana i tylko tubylcy ją znają i ja hehe.gif jedzie się w równolegle do wisły i wyskakuje w Cedrach Wielkich -> Pruszcz )

- zjazd z 7 w miejscowości Cedry Małe przez Cedry Wielkie polecam / droga oznakowana przed Pruszczem fotoradary

- Zjazd z 7 w miejscowości Przejazdowo / to dla tych co przegapią wszystko ale tu remonty więc na razie odradzam

Odradzam jazdę przez Gdańsk .... tu mimo fajnej Wz-tki nadal gigantyczne korki na końcu Kartuskiej aby się do Obwodowej 3-miasta dostać....

> Chodzi mi o to, żeby spokojnie dojechać do Wicka, a dalej na Choćmirowo/Smołdzino

> Ale że Lębork - Wicko nie zrobione jeszcze to jestem pod wrażeniem. Rok temu w lipcu prace

> wyglądały na dość zaawansowane. Widocznie tylko wyglądały.

I na takie same wyglądają obecnie hehe.gif masakra sick.gif

Polecam od Bolszewa za Wejherowem na Żelazno lub spokojnie 218 na Krokowa i 213 Do Wicka ok.gif sam tamtędy pomykam latem !!!!

> Więc wypada jechać nocą albo już sam nie wiem jak. Akurat na wakacje zawsze lubiłem jeździć w

> dzień, bo i trochę sobie można popatrzeć, a jednak pół Polski przejeżdżamy.

Alternatywne drogi 218... wink.gif ja polecam

> Dzięki za info w każdym razie

Napisano

> No właśnie, jak obecnie wygląda sytuacja pod Gdańskiem, a także zjazd z 7 na S6, spodziewać się

> większych utrudnień i stania, czy raczej idzie na bieżąco?

wszystko zalezy od dnia tygodnia i godziny;). o tyle o ile w weekend tak od ~10 do 15-16 korek potrafi sie ciagnac od zjazdu z obwodnicy 3miasta, az do zjazdu na Hel. A w tygodni postoisz tylko w Redzie.

W weekend to mozna objechac wink.gif. Wystarczy na obwodnicy zjechac na Estakade Kwiatkoskiego > kierunek Rumia ( ul. Hutnicza) > w Rumi przy stacji Neste 3 wyjazd, a dalej tak jak na mapce TUTAJ (trzymac sie prawej czerwonej lini)- na koncu decydujesz(tego nie ma na mapce) czy jechac na Hel(w prawo), czy w strone Wejherowa(w lewo, a zaraz na swiatlach w prawo).

Jesli sie wybiera w strone Helu to tez mozna inaczej na estakadzie kierowac sie na Pogórze>Suchy Dwór>Dębogórze>kosakowo>Pierwoszyno>cofnac sie w stronę Kazimierza> dobić na Mrzezino>Żelistrzewo>Puck> - chociaz tutaj ostatno mi sie obilo na CB, ze znowu w ktoryms miejscu ma byc zamkniete angryfire.gif, ale nieszukalem potwierdzenia

Quote:

Tak zawsze tamdędy jade..... są 3 warianty....

- zjazd z 7-demki zaraz za mostem nad wisłą w Kiezmarku ( ale ta droga jest mało oznakowana i tylko tubylcy ją znają i ja jedzie się w równolegle do wisły i wyskakuje w Cedrach Wielkich -> Pruszcz )

Dobra droga jak juz niechcesz jechac S7 i spokojnie podziwiac krajobraz. Tylko, ze równolegle do Wisly to przez kawalek sie jedize wink.gif potem sie odbija i jedzie prostopadle do Wisly, a rownolegle do S7

A w Pruszczu radze pojechac tak > Mapka

Ogolnie zasada jest taka > Jak jedziesz w weekend to unikac odcinka S6 Reda - Rumia - Gdynia (zjazd z obwodnicy) jak OGNIA angryfire.gif, no chyba ze jedziesz w nocy to smialo mozna leciec

Napisano

Podepnę się do wątku:

Którędy najlepiej będzie śmignąć z Puław do Gdańska? Klasycznie - Warszawa, póżniej 7-ką, czy może Radom-Grójec-póżniej jakoś w kierunku Torunia i na A1?

Napisano

w zeszły czwartek jechałem z warszawy na hel DK 7 od 19:00 do 00:00, było w miarę pusto po wyjeździe z warszawy i jechało się dobrze, ale sporo grzebaniny na drogach po drodze głównie w okolicach elbląga i rafinerii lotos. droga powrotna to juz a1 i DK10. o ile na a1 jedzie sie przyzwoicie o tyle DK10 to juz meczarnia z dobra nawierzchnia i srednia predkoscia 70km/h (ciągłe linie, wysepki i spory ruch). tą trasą jechałem również 5h, ale był większy ruch. Być może nocą można by sporo skrócić ten czas.

Napisano

> tylko tubylcy ją znają i ja jedzie się w równolegle do wisły i wyskakuje w Cedrach Wielkich

w Leszkowach jak juz clown.gif

Ps. jako tubylec tych terenow radze juz jechac w cedrach malych na swiatlach na cedry wielkie i pozniej pruszcz ... tam w kiezmarku/serowie i do miejscowosci leszkowy jest waska droga (choc ruch znikomy) lepszym wyborem jest odbic na pruszcz w cedrach malych

Napisano

> w Leszkowach jak juz

> Ps. jako tubylec tych terenow radze juz jechac w cedrach malych na swiatlach na cedry wielkie i

> pozniej pruszcz ... tam w kiezmarku/serowie i do miejscowosci leszkowy jest waska droga (choc

> ruch znikomy) lepszym wyborem jest odbic na pruszcz w cedrach malych

Jako nie tubylec wiem, ze to sie nie opłaca hehe.gif

Leszkowy jest jeszcze przed Cedrami Wielkimi a to w nich sie dwie drogi spotykają i pierwszeństwo maja ci od strony Leszkowych hehe.gif....

Ostatnio mnie gość Skoda Octavią wyprzedzał daleko przed mostem na podwójnej .... gnał na trzeciego..... i co z tego i tak w Cedrach Wiekich byłem przed nim hehe.gif trochę sie spienił zlosnik.gif

Napisano

> Jako nie tubylec wiem, ze to sie nie opłaca

biglaugh.gif

> Leszkowy jest jeszcze przed Cedrami Wielkimi a to w nich sie dwie drogi spotykają i pierwszeństwo

> maja ci od strony Leszkowych ....

no coz tam stop od wiekow stoi

> Ostatnio mnie gość Skoda Octavią wyprzedzał daleko przed mostem na podwójnej .... gnał na

> trzeciego..... i co z tego i tak w Cedrach Wiekich byłem przed nim trochę sie spienił

slaby herbatnik twoj wybor

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.