Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dwa fajne Lexusy do sprzedania w PL

Featured Replies

Napisano

> Dzięki Tobie nie ominie nas taka okazja. Dziękujemy.

Jednego juz zadatkowalem, wiec sie pospiesz grinser006.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Gość od białego nie odbiera telefonu!

Dałem ten link także na innym forum, pewnie ktoś stamtąd kupił smile.gif

Napisano

Montaż CB bomba!

Ten panel jest w jakis automagiczny sposbo oddzielony od radia? Tak przynajmniej wyglada (kiedys szukalem mozliwosci takiego montazu)

cblexisf.jpg

Napisano

Kurcze fajny , przelaczniczki jak w corolce ale pewnie takie bardziej premjum wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kurcze fajny , przelaczniczki jak w corolce ale pewnie takie bardziej premjum

Porsche ma klamki od VW.

Napisano
  • Autor

> Nie, nie - to VW ma klamki od Porsche

Najsmieszniejsze w tym jest ze te guziki do szyb z Lexusa są tylko podobne do tych z Camry (porownywalem), ale w rzeczywistości różnią sie materiałem i kształtem. Zreszta nawet miedzy IS a GS ten drobiazg sie bardzo różni. Oczywiście dla człowieka który jest tzw. ekspertem zdjeciowym (wypowiada sie o rzeczach ktore widział tylko na zdjęciach), wyglądają one tak samo. Niestety tacy "eksperci" znani są z tego ze wypisują swoje głupoty gdzie tylko im sie uda, a administracja zamiast takich hamować pozwalają im robić chlew z rożnych forów i tworzy nam sie jeden wielki Onet.

Napisano

> Najsmieszniejsze w tym jest ze te guziki do szyb z Lexusa są tylko podobne do tych z Camry

> (porownywalem), ale w rzeczywistości różnią sie materiałem i kształtem. Zreszta nawet miedzy

> IS a GS ten drobiazg sie bardzo różni. Oczywiście dla człowieka który jest tzw. ekspertem

> zdjeciowym (wypowiada sie o rzeczach ktore widział tylko na zdjęciach), wyglądają one tak

> samo. Niestety tacy "eksperci" znani są z tego ze wypisują swoje głupoty gdzie tylko im sie

> uda, a administracja zamiast takich hamować pozwalają im robić chlew z rożnych forów i tworzy

> nam sie jeden wielki Onet.

Marek,ale ty sie chlopie nie denerwuj ok.gif

Napisano
  • Autor

> Marek,ale ty sie chlopie nie denerwuj

Czy ja wyglądam na zdenerwowanego? smile.gif

Trochę mnie już nudzą ludzie którzy cała swoją wiedzę motoryzacyjną czerpią z czytania Auto-Świata. A potem nabijaja sobie licznik wypisując rozne bzdury - patrz wątek o jakosci wnetrz na moto.

Napisano
hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif Widze w czuły punkt trafiłem wink.gif może jeszcze masz wieze benga? panic.gifbiglaugh.gif
Napisano
  • Autor

> Widze w czuły punkt trafiłem może jeszcze masz wieze benga?

Pewnie czytałeś o niej w Twoim Weekendzie i teraz chcesz brylować wiedzą?

Napisano

> Pewnie czytałeś o niej w Twoim Weekendzie i teraz chcesz brylować wiedzą?

Nie wysyłają Ci prenumeraty.do USA ?Mamy w PL i lexusy i wieże benga , szału nie robią smile.gif

Napisano

> tworzy

> nam sie jeden wielki Onet.

chcialem tylko zwrocic uwage na to ze ty tez tworzysz ten "oniet"

Napisano

> Tak przypadkiem na nie się natknąłem:

> http://www.goldo.pl/luksusowe/2799/LEXUS_Inny_5000cm3_2009_214900PLN

> oraz

> http://www.goldo.pl/luksusowe/2729/LEXUS_Inny_5000cm3_2008_199900PLN

Wczoraj w TV pokazywali. Jest nawet lista kolejkowa przed tym salonem. Tylu chętnych cool.gif

Napisano

Szalu nei ma skoro za ta kase mozna miec maserati. Akurat pierwsze lepsze. jakiś tekst

Poza tym w Pl tez sa leksusy, jedank inne marki sa bardziej popularne.

Napisano

> Są, są....

jak on to wywinal to nie wiem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Szalu nei ma skoro za ta kase mozna miec maserati. Akurat pierwsze lepsze.

Niesamowite jest jak bardzo traci na wartości ten samochód. To samo w USA - Maserati traci na wartości bardzo gwałtownie. Myślę że to efekt jakości tych samochodów i kosztów napraw.

Napisano

> Szalu nei ma skoro za ta kase mozna miec maserati. Akurat pierwsze lepsze. jakiś tekst

kupić to nie sztuka zlosnik.gif

części to byś chyba sam strugał z gównolitu hehe.gifwink.gif

HanYs

Napisano

> kupić to nie sztuka

> części to byś chyba sam strugał z gównolitu

> HanYs

IMO kwestia samozaparcia grinser006.gif To nie jest samochod na codzien. A wszystko z Wloch mozna sciagnac.

Napisano

> IMO kwestia samozaparcia To nie jest samochod na codzien. A wszystko z Wloch mozna sciagnac.

Pewnie, ze mozna grinser006.gif

Sprawdz tylko za jaka cenehehe.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie, ze mozna

> Sprawdz tylko za jaka cene

Dlatego w samochodzie luksusowym tak ważna jest niezawodność. I dlatego samochody ktore są uważane za zawodne bardzo tracą na wartości.

Utrzymanie luksusowego samochodu to cała gama zwiększonych kosztów - począwszy od znacznie większego zużycia paliwa, poprzez większe koszty przeglądów (do V8 wchodzi trochę wiecej oleju niż do Aveo), większe koszty eksploatacji (opony - drogie i szybko znikajace), znacznie większe koszty napraw (głupia pompa wody do Bentley'a kosztuje tyle co nowe Aveo) a skończywszy na znacznie większej utracie wartości.

Wiec zakup jest tylko początkiem wydatków.

Napisano

> Dlatego w samochodzie luksusowym tak ważna jest niezawodność. I dlatego samochody ktore są uważane

> za zawodne bardzo tracą na wartości.

> Utrzymanie luksusowego samochodu to cała gama zwiększonych kosztów - począwszy od znacznie

> większego zużycia paliwa, poprzez większe koszty przeglądów (do V8 wchodzi trochę wiecej oleju

> niż do Aveo), większe koszty eksploatacji (opony - drogie i szybko znikajace), znacznie

> większe koszty napraw (głupia pompa wody do Bentley'a kosztuje tyle co nowe Aveo) a

> skończywszy na znacznie większej utracie wartości.

> Wiec zakup jest tylko początkiem wydatków.

na szczęście Lexus jest niezawodny. Na tyle niezawodny, że cen wielu części nawet nie ma w cenniku bo nikt ich jeszcze nigdy nie wymieniał.

Marku, nie uważasz, że to lekka przesada?

Napisano
  • Autor

> na szczęście Lexus jest niezawodny. Na tyle niezawodny, że cen wielu części nawet nie ma w cenniku

> bo nikt ich jeszcze nigdy nie wymieniał.

> Marku, nie uważasz, że to lekka przesada?

Znam wielu właścicieli Lexusow i w samochodach relatywnie nowych (do 10 lat) i normalnie eksploatowanych nie dzieje sie nic. Tak bardzo nic ze aż nudne jest powtarzanie tego. Znam tez wielu właścicieli BMW i psują sie jak opetane - a to pompą wody, a to pompą paliwa a to coś innego. A jedyny znany mi właściciel Bentley'a klal go tak bardzo ze w końcu sprzedał i zamienił na LS600h smile.gif Do dzis opowiada wszystkim jak to stracił jakiś kontrakt na miliony bo mu sie Bentley rozlalz na drodze i nie dotarł na czas.

W z wiazku z czym nie przejmuje sie tym co inni mówią i kupują, wiem swoje i jak na razie wychodzę na tym bardzo dobrze. Zarówno w kosztach eksploatacji jak i w utracie wartości.

A jak kogoś stac i ma czas i lubi zwiedzać serwisy to moze sobie kupic BMW czy jakiś inny europejski szmelc. Ja wierze w japońskie.

Napisano

> Znam wielu właścicieli Lexusow i w samochodach relatywnie nowych (do 10 lat) i normalnie

> eksploatowanych nie dzieje sie nic. Tak bardzo nic ze aż nudne jest powtarzanie tego. Znam tez

> wielu właścicieli BMW i psują sie jak o bokser.gifpetane - a to pompą wody, a to pompą paliwa a to coś

> innego. A jedyny znany mi właściciel Bentley'a klal go tak bardzo ze w końcu sprzedał i

> zamienił na LS600h Do dzis opowiada wszystkim jak to stracił jakiś kontrakt na miliony bo mu

> sie Bentley rozlalz na drodze i nie dotarł na czas.

> W z wiazku z czym nie przejmuje sie tym co inni mówią i kupują, wiem swoje i jak na razie wychodzę

> na tym bardzo dobrze. Zarówno w kosztach eksploatacji jak i w utracie wartości.

> A jak kogoś stac i ma czas i lubi zwiedzać serwisy to moze sobie kupic BMW czy jakiś inny

> europejski szmelc. Ja wierze w japońskie.

ja mogę to samo powiedzieć o BMW. Kilku znajomych ma i w serwisie są po to żeby wymieniać olej, usterek zero. Znam też dwóch właścicieli Lexusa, jeden nie psuje się wcale, drugi ma co kilka tygodni "coś".

Dlatego sądzę, że takie plucie na któregoś producenta to przesada - tak samo jak budowanie ołtarzy na cześć innych. Lexus to fajna i solidna marka, ale równocześnie tylko czołówka. Ponad przeciętną się nie wybija.

A auta sportowe tej marki to cóż... jak na razie w tej klasie pojazdów są dwa auta referencyjne: M3 i M5. Do nich porównuje się wszystko i nie zapowiada się żeby nagle wszyscy mieli zacząć równać do Lexusa, ale kto wie, może Japończykom uda się to zmienić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.