Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znawcy zdjeciowi prosze o uwagi

Featured Replies

Napisano

Witam

Poszukuje autka (narazie powoli zanim sprzedam moje) i wpadła mi w oko taka A4 taka oto

Co mozeci mi powiedziec po zdjeciach??

Bo skłaniam się ku takiemu audi z tym że obojętne czy sedan czy kombi oraz silnik albo diesel ten 110KM albo benzyna 1.8T z gazem grinser006.gif

Napisano

> Witam

Nie chcę rozpętywać wojny, więc zaznaczam, że pytam bez przekory i z ciekawości wink.gif

Co kieruje Cię przy wyborze decydując się na 12-letni samochód za 18k zł

Konkretnie chodzi mi o:

-wiek -trochę to stare.

-cenę- w tej kwocie można kupić coś nowszego.

Co do samego samochodu to pewnie trzeba zadzwonić i wybadać sprawę.

Jedno co wiadomo, to że sprzedawca jest handlarzem więc 'pierwszy właściciel' to mocne naciągnięcie.

Napisano

> Witam

A ja chciałem sie dopytać, co to znaczy "ortopedyczne fotele"? To jakaś specjalne fotele jako wyposażenie ponadstandardowe?

Napisano
  • Autor

> Nie chcę rozpętywać wojny, więc zaznaczam, że pytam bez przekory i z ciekawości

> Co kieruje Cię przy wyborze decydując się na 12-letni samochód za 18k zł

> Konkretnie chodzi mi o:

> -wiek -trochę to stare.

> -cenę- w tej kwocie można kupić coś nowszego.

> Co do samego samochodu to pewnie trzeba zadzwonić i wybadać sprawę.

> Jedno co wiadomo, to że sprzedawca jest handlarzem więc 'pierwszy właściciel' to mocne

> naciągnięcie.

nie wiem czym sie kieruje grinser006.gif,

Fiata raczej nie chce, choś stilo mógłby fajne zneleźć

Lagune też można kupić młodszą ale jakoś boje sie z tych pni co są.

Skode Oktawie też biore pod uwage ale jakoś po ogłoszeniach wydaje mi sie ze ciężko coś fajnego kupić

Wiadomo że dołoze kilka zł i kupi nowe seicenta ale raczej nie chce.

Szukam czegoś wielkosci conajmniej a4, rozgladam sie również za pasatem b5 lub golfem 4.

Nie wiem czemu takie chce moze poprostuj nikt mnie nei przekonał jeszcze do czegos innego cool.gif

Napisano

> Nie chcę rozpętywać wojny, więc zaznaczam, że pytam bez przekory i z ciekawości

- jest z Niemiec

- jest Audi (to prawie jak VW!)

- jest TDI

Wiek nieważny, szacun wśród sąsiadów jest.

Napisano
  • Autor

> - jest z Niemiec

> - jest Audi (to prawie jak VW!)

> - jest TDI

> Wiek nieważny, szacun wśród sąsiadów jest.

innyc pilnujesz żeby nie pisali jeśli nie maja nic do wniesienia do wątku wiec po co sam to robisz?? grinser006.gif033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

> Ależ to jest na temat. Ironią chciałem skierować Cię na inne tory poszukiwań.

wiem przecież cool.gif

Tylko co kupić, fordy gniją a takie audi jakby kupił zadbane to by przejeździło nie jede stilo czy co innego grinser006.gif

Napisano

> wiem przecież

> Tylko co kupić, fordy gniją a takie audi jakby kupił zadbane to by przejeździło nie jede stilo czy

> co innego

to kupuj. Przecież masz napisane w ogłoszeniu że "zadbany i poszanowany" hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Masz rację - Audi od handlarza daje gwarancję niezawodności.

nie daje takiej gwarancji,

ale znalezienie dobrego egzemplarza (co chyba graniczy z cudem) może być dobrym wyborem

kupując jeśli będe miał czas to pewnie będe takiego szukał a jesli troche bezie mi sie spieszyło to wile samochodów bede brał pod uwage grinser006.gif

Napisano

> wiem przecież

> Tylko co kupić, fordy gniją a takie audi jakby kupił zadbane to by przejeździło nie jede stilo czy

> co innego

Jeśli zadbane, to może jeszcze posłużyć

Teść kupił takie z 2000 r. TDI 115KM i jest bardzo zadowolony ok.gif

Ale trzeba podejść do tematu krytycznie i na własne oczy i najlepiej oczy mechanika obejrzeć.

Napisano

> Nie wiem czemu takie chce moze poprostuj nikt mnie nei przekonał jeszcze do czegos innego

Mitsubishi Lancer. W podobnej cenie trafisz 2004-2006r -Tylko, kombi jest przeokrutnie brzydkie zlosnik.gif

Toyota Corolla. 2004-2005 - opinie o niezawodności są podzielone, ale myślę, że nie jest źle.

Napisano

> - jest z Niemiec

> - jest Audi (to prawie jak VW!)

> - jest TDI

> Wiek nieważny, szacun wśród sąsiadów jest.

Warto by jeszcze poczytać, co jest poszukiwane, a nie tylko patrzeć na to, co jest pokazane...Bo oprócz TDI może być 1.8T z LPG. A szacun wśród sąsiadów? Jeśli ma się sąsiadów-scyzoryków to zapewne tak...

Napisano

> Witam

> Poszukuje autka (narazie powoli zanim sprzedam moje) i wpadła mi w oko taka A4 taka oto

> Co mozeci mi powiedziec po zdjeciach??

> Bo skłaniam się ku takiemu audi z tym że obojętne czy sedan czy kombi oraz silnik albo diesel ten

> 110KM albo benzyna 1.8T z gazem

Dla mnie to dziwne, że w kraju pełnym autostrad ten samochód zrobił przez te 12 lat mniej niż ja jeżdżąc praktycznie tylko w mieście.

Napisano

> Witam

> Poszukuje autka (narazie powoli zanim sprzedam moje) i wpadła mi w oko taka A4 taka oto

> Co mozeci mi powiedziec po zdjeciach??

po zdjeciach to nic

ale opis zlosnik.gifhahaha.gif

Quote:

SPRZEDAM AUDI A4 JAK NA ZDJECIACH PIĘKNĄ SILNIK 1.9 TDI 11O KM NIE ZNISZCZALNY SILNIK BEZ POMPOWTRYSKÓW

jak to nie ma pompowtryskiwaczy to ja bym sie bal zlosnik.gif bo pewnie jeden kosztuje kilka stow

a listwa CR jest dopiero od 2007 hmm.gif

zlosnik.gif

sprawdz czy nie utopek

sprawdz na skp

kup lub nie kupuj ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dla mnie to dziwne, że w kraju pełnym autostrad ten samochód zrobił przez te 12 lat mniej niż ja

> jeżdżąc praktycznie tylko w mieście.

To nie jest do konca sluszny trop IMO. Nie kazdy korzysta i musi korzystac z autostrady. Ja np. i moja zona, nawet blisko autostrady nie jedziemy, by dostac sie do pracy. Skutkiem tego, zony 10.5 Brava zony jak szla na zlom, miala cos kolo 65k mil (~105kkm), a obecna Meganka z grudnia 2004 roku ma ~70kkm 270751858-jezyk.gif

Napisano

> To nie jest do konca sluszny trop IMO. Nie kazdy korzysta i musi korzystac z autostrady. Ja np. i

> moja zona, nawet blisko autostrady nie jedziemy, by dostac sie do pracy. Skutkiem tego, zony

> 10.5 Brava zony jak szla na zlom, miala cos kolo 65k mil (~105kkm), a obecna Meganka z grudnia

> 2004 roku ma ~70kkm

Zakładam, że jak ktoś wtedy w Niemczech za górę marek kupił diesla to nie po to aby stał. Twoja brava miała silnik 1.2 i to jest zakup wedle potrzeb... Niemiec pewnie też użył kalkulatora...

Napisano

> Zakładam, że jak ktoś wtedy w Niemczech za górę marek kupił diesla to nie po to aby stał. Twoja

> brava miała silnik 1.2 i to jest zakup wedle potrzeb... Niemiec pewnie też użył kalkulatora...

hehe.gif

Przepraszam, ale mocno sie mylisz - oczywiscie to moja prywatna opinia. Gro moich znajomych, takich starszych, albo pokupowalo sobie Yarisy/Aygo waytogo.gif, albo jakies auta w 'dyszlu' i te auta stoja glownie, nie jezdza.

Dyszla sie kupuje Panie, bo malo pali, niski podatek i inne takie - mam mase znajomych, ktorzy maja dyszle i robia mniej niz 15kkm rocznie, po czym 3-4 letnie auto idzie w rozliczeniu, i zabawa kreci sie od nowa.

A Brava 1.2 palila znacznie mniej, niz jakikolwiek dyszel - zona miala 1.5km w jedna strone, i drugie tyle z powrotem. Kupowanie dyszla na cos takiego, to czyste marnotrawstwo... ale takich znajomych tez mam. Uwierz mi - 'zachod' zafascynowany jest dyszlem, jak Polacy 'gazem' alien.gif

Zobacz zreszta sam na odsetek aut prawie nowych, z malymi nalotami:

285070897-Image1.png

post-42021-1435251311634_thumb.png

Napisano

> Dla mnie to dziwne, że w kraju pełnym autostrad ten samochód zrobił przez te 12 lat mniej niż ja

> jeżdżąc praktycznie tylko w mieście.

A po co w ogole zwracasz uwage na przebieg, skoro wiadomo ze na 99% jest cofany? niewiem.gif Jest jaki jest, niewazne ile tam ten licznik pokazuje, mozna przestawic na inny po zakupie ok.gif

Napisano

> Konkretnie chodzi mi o:

> -wiek -trochę to stare.

> -cenę- w tej kwocie można kupić coś nowszego.

Jakie nowsze Audi mozesz kupic w tej kwocie? Wyraznie napisal ze szuka Audi. To jakie MLODSZE audi mu proponujesz?

Napisano

> wiem przecież

> co innego

a Passat B5FL? hmm.gif

Napisano

> A po co w ogole zwracasz uwage na przebieg, skoro wiadomo ze na 99% jest cofany?

Niby skąd wiadomo?

> Jest jaki jest,

> niewazne ile tam ten licznik pokazuje, mozna przestawic na inny po zakupie

Na jaki na przykład?

Napisano

> Przepraszam, ale mocno sie mylisz - oczywiscie to moja prywatna opinia. Gro moich znajomych, takich

> starszych, albo pokupowalo sobie Yarisy/Aygo , albo jakies auta w 'dyszlu' i te auta stoja

> glownie, nie jezdza.

Ale rozmawiamy o samochodzie kupionym w zeszłym tysiącleciu...

Napisano

> Niby skąd wiadomo?

Przeciez sam probujesz napisac ze ten przebieg jest na pewno krecony. Pewnie tak, pewnie masz racje.

Napisano

> Ale rozmawiamy o samochodzie kupionym w zeszłym tysiącleciu...

W tamtych latach jest podobnie - trudniej pokazac dokladnie, bo wczesniej nie wkladano malych dyszli, ale przy pojemnosciach silnika 1.6+ proporcje sa podobne, a dla 2l+ robi sie ~60% dyszli, reszta reszty wink.gif.

Ten owczy ped trwa IMO jakies wlasnie 10 lat

Napisano
  • Autor

> a Passat B5FL?

w okolicach 18 nie kupie a jak kupei to strasznie zmęczone

Napisano

> w okolicach 18 nie kupie a jak kupei to strasznie zmęczone

kombi po FL znajdziesz za 20, a ze tego bardzo duzo na rynku to raczej wynegocjujesz do 18, bo ciezko to to sprzedac ok.gif

Napisano
  • Autor

ze tak spytam nieśmiało, może zainteresowac sie Laguną??

z wyglądu bardzo mi sie podoba, a co z tymi opiniami??

Napisano

> w okolicach 18 nie kupie a jak kupei to strasznie zmęczone

Ja mam Fla do sprzedania za te pieniądze i uważam ze jest w BDB stanie wink.gif Ale fakt pełno strupów w tych pieniądzach można zobaczyć. wink.gif

Napisano

> ze tak spytam nieśmiało, może zainteresowac sie Laguną??

> z wyglądu bardzo mi sie podoba, a co z tymi opiniami??

Diesla bym nie kupił, benzynke jak najbardziej ale trzeba się przyzwyczaić do tego że psują się pierdoły typu czujnik ciśnienia w oponach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.