Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki Hella...

Featured Replies

Napisano

Ucieszylem sie, gdy w najnowszym motorze ukazal sie test wycieraczek, poniewaz moje Valeo X-TRM juz koncza swoj zywot...

Jednak bardzo zdziwiony bylem, gdy okazalo sie ze test wygraly wycieraczki Hella icon_eek.gif tym bardziej, ze nie mialem zielonego pojecia, ze produkuja powyzsze hmm.gif

Jako ze cena jest akceptowalna, postanowilem ich poszukac i tu klops... Na stronce Hella ledwo znalazlem o nich informacje takze z oznaczeniem WB 91 (530/450)...

Poszukiwania sklepu internetowego nie daly rezultatu hmm.gif

Ktos z Was uzywa tych wycieraczek? hmm.gif

Jesli tak, to gdzie zostaly zakupione? confused.gif

Napisano

I na serio będziesz szukał uparcie tych wycieraczek? yikes.gif Kup sobie Motogum lub Bosch, które masz na każdej stacji i ciesz się życiem smile.gif

Napisano
  • Autor

> I na serio będziesz szukał uparcie tych wycieraczek? Kup sobie Motogum lub Bosch, które masz na

> każdej stacji i ciesz się życiem

nic mnie tak nie denerwuje jak smużace lub wydajace dzwieki wycieraczki, w hellach stosunek ceny do jakosci jest bardzo dobry, wiec dlaczego mialbym ich nie szukac? waytogo.gif

Napisano

Jeśli idzie o stosunek ceny do jakości, to po zimie na próbę kupiłem wycieraczki "dyskontowe" w sklepie Kaufland. Jakieś takie niebieskawe opakowanie. Tanie. Nie smużą i dobrze zbierają, mogę polecić oszczędnym wink.gif Kiedyś kupiłem jakieś tańsze w Makro, wyrzuciłem po 2 dniach, natomiast te już parę miesięcy i wciąż super.

Wcześniej miałem Bosh i też były dobre, ale cena inna.

Napisano

> nic mnie tak nie denerwuje jak smużace lub wydajace dzwieki wycieraczki, w hellach stosunek ceny do

> jakosci jest bardzo dobry, wiec dlaczego mialbym ich nie szukac?

Wiadomo, że kiepska wycieraczka jest denerwująca, ale patrząc ile tego w sklepie jest to szukać specjalnie Helli to by mi się nie chciało. Zresztą od paru lat jeżdżę na Bosch Eco i bardzo sobie je chwalę.

Napisano

> Jeśli idzie o stosunek ceny do jakości, to po zimie na próbę kupiłem wycieraczki "dyskontowe" w

> sklepie Kaufland. Jakieś takie niebieskawe opakowanie. Tanie. Nie smużą i dobrze zbierają,

> mogę polecić oszczędnym Kiedyś kupiłem jakieś tańsze w Makro, wyrzuciłem po 2 dniach,

> natomiast te już parę miesięcy i wciąż super.

> Wcześniej miałem Bosh i też były dobre, ale cena inna.

W Selgrosie ostatnio kupiłem 2 wycieraczki do Yarisa w sumie za 12zł i super sprawują się ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli idzie o stosunek ceny do jakości, to po zimie na próbę kupiłem wycieraczki "dyskontowe" w

> sklepie Kaufland. Jakieś takie niebieskawe opakowanie. Tanie. Nie smużą i dobrze zbierają,

> mogę polecić oszczędnym Kiedyś kupiłem jakieś tańsze w Makro, wyrzuciłem po 2 dniach,

Te z Kauflanda byly listwowe?

Jak zachowuja sie przy wyzszych predkosciach (ok. 150km/h)?

hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wiadomo, że kiepska wycieraczka jest denerwująca, ale patrząc ile tego w sklepie jest to szukać

> specjalnie Helli to by mi się nie chciało. Zresztą od paru lat jeżdżę na Bosch Eco i bardzo

> sobie je chwalę.

Bosch Eco chyba nie jest listwowa, a takich szukam waytogo.gif

Napisano

też miałem tanie płaskie z Reala, za 10zł/szt. Rok przejeździły. teraz mam tez płaskie z auchana po 13-15zł/szt. Nie są tak dobre, ale do zimy też pobrykają.

Napisano

> Te z Kauflanda byly listwowe?

Niestety nie. Sorki nie wiedziełem, że o takie idzie.

> Jak zachowuja sie przy wyzszych predkosciach (ok. 150km/h)?

Ja tak szybko nie jeżdżę smile.gif

Napisano

> Kup sobie Motogum lub Bosch, które masz na każdej stacji i ciesz się życiem

Bosch owszem, ale Motguma ze świecą szukać. Raz znalazłem, ceny prawie jak Valeo. Dziękuję bardzo.

Napisano

> też miałem tanie płaskie z Reala, za 10zł/szt. Rok przejeździły. teraz mam tez płaskie z auchana po

> 13-15zł/szt. Nie są tak dobre, ale do zimy też pobrykają.

kupiłem kiedyś płaskie Sena z Reala. Koszmar, zdjąłem po tygodniu. O ile prawa w miarę działała to lewa zostawiała ok. 15 cm niewyczyszczonej szyby na dole...

Napisano

(...)

> specjalnie Helli to by mi się nie chciało. Zresztą od paru lat jeżdżę na Bosch Eco i bardzo

> sobie je chwalę.

To chyba trochę zależy od kształtu szyby. W obecnym aucie Bosh Eco sprawuje się super - tym bardziej, że akurat trafiłem w Realu na promocję i kupiłem komplet za jakieś 25 zł.

Napisano

> I na serio będziesz szukał uparcie tych wycieraczek? Kup sobie Motogum

Cena jakość ok, biorąc pod uwagę że wycieraczki wymienia się raz, dwa razy do roku.

> lub Bosch, które masz na

Przepłacone pod każdym względem.

Napisano

ja mialem wczesniej motgumy kupione w oszolomie (auchan) ale zaszalalem i do mietka kupilem SCT tututu

dzialaja bez problemu,ciche,scieraja bezproblemowo,przy predkosci nawet ok 220 nie szumia i nie podrywaja sie dziwnie z okna wiec po co przeplacac smile.gif ??

na zime i tak je zmienie na normalne bo te listwowe jak jest chlodno to juz tak nie dzialaja ladnie

Napisano

> Te z Kauflanda byly listwowe?

> Jak zachowuja sie przy wyzszych predkosciach (ok. 150km/h)?

Jeździsz z prędkością 150km/h w deszczu!!! boje_sie.gifpanic.gif

Napisano

> I na serio będziesz szukał uparcie tych wycieraczek? Kup sobie Motogum lub Bosch, które masz na

> każdej stacji i ciesz się życiem

szkoda kasy, bosch to gówna jakich mało

Napisano
  • Autor

> szkoda kasy, bosch to gówna jakich mało

kurka, bo z braku Helli, chcialem Boscha kupic crazy.gif

Napisano

> szkoda kasy, bosch to gówna jakich mało

Używam od wielu lat Bosch Eco i bardzo sobie chwalę. Długo działają, nie piszczą, zero smug, po prostu super. I co ciekawe najtaniej można je dostać na stacjach benzynowych, czyli są pod ręką.

Napisano

> kurka, bo z braku Helli, chcialem Boscha kupic

kupiłem jakoś w styczniu i już zmugi na całej długości

Napisano

> Używam od wielu lat Bosch Eco i bardzo sobie chwalę. Długo działają, nie piszczą, zero smug, po

> prostu super. I co ciekawe najtaniej można je dostać na stacjach benzynowych, czyli są pod

> ręką.

widocznie kupiłem jakiegoś innego boscha

Napisano

> kurka, bo z braku Helli, chcialem Boscha kupic

A ja polece smiesznie tanie wycieraczki Alca.

Nie piszcza , nie zostawiaja smug , ladnie zbieraja , a nawet jak troche szybciej padna to i tak kasy nie bedzie szkoda

Napisano
  • Autor

> A ja polece smiesznie tanie wycieraczki Alca.

> Nie piszcza , nie zostawiaja smug , ladnie zbieraja , a nawet jak troche szybciej padna to i tak

> kasy nie bedzie szkoda

ok, ok ale ja caly czas mysle o plaskich waytogo.gif

Napisano

> Ucieszylem sie, gdy w najnowszym motorze ukazal sie test wycieraczek, poniewaz moje Valeo X-TRM juz

> koncza swoj zywot...

> Jednak bardzo zdziwiony bylem, gdy okazalo sie ze test wygraly wycieraczki Hella tym bardziej, ze

> nie mialem zielonego pojecia, ze produkuja powyzsze

> Jako ze cena jest akceptowalna, postanowilem ich poszukac i tu klops... Na stronce Hella ledwo

> znalazlem o nich informacje takze z oznaczeniem WB 91 (530/450)...

> Poszukiwania sklepu internetowego nie daly rezultatu

> Ktos z Was uzywa tych wycieraczek?

> Jesli tak, to gdzie zostaly zakupione?

poszukaj na www.iparts.pl, tam maja sporo rzeczy od Helli

Napisano
  • Autor

> poszukaj na www.iparts.pl, tam maja sporo rzeczy od Helli

ooo dzieki smile.gif

ale dowiedzialem sie juz od Hella Polska, ze wycieraczek tych nie ma i moga byc za ponad 2 tygodnie sick.gif

nawiasem nie rozumiem polityki firmy... wprowadza do sprzedazy nowy produkt, wydaje kase na artykuly sponsorowane, a fizycznie towaru nie ma crazy.gif

pozostaje mi Bosch Aerotwin...

wyszukalem taka aukcje zestaw jaki potrzebuje 53 i 45 wychodzilby jakies 70zł... hmm.gif cos tanio... i tu pojawia sie pytanie czy aby sa oryginalne hmm.gif

Napisano

> ooo dzieki

> ale dowiedzialem sie juz od Hella Polska, ze wycieraczek tych nie ma i moga byc za ponad 2 tygodnie

> nawiasem nie rozumiem polityki firmy... wprowadza do sprzedazy nowy produkt, wydaje kase na

> artykuly sponsorowane, a fizycznie towaru nie ma

> pozostaje mi Bosch Aerotwin...

> wyszukalem taka aukcje zestaw jaki potrzebuje 53 i 45 wychodzilby jakies 70zł... cos tanio... i

> tu pojawia sie pytanie czy aby sa oryginalne

nie ma sprawy;) co do oryginalności tych wycieraczek to sie nie wypowiadam, choc ja osobiscie zrezygnowalem z zakupow na allegro - dwa razy sie przejechalem i wystarczy. wole zaplacic ciut wiecej a potem nie miec problemow, zwracania, reklamacji itp. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.