Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

instalacja do V6

Featured Replies

Napisano

Witam!

Wypadłem trochę z tej branży i już nie jestem na czasie a potrzebuję zagazować Hyundaia Santa Fe 2,7V6 189KM z 2007 roku.

Butlę chcę zapakować pod podłogę zamiast koła zapasowego i na tym kończy się moje chcenie.

Nie wiem co teraz się montuje.

Dzwoniłem do znajomego który wspomniał tylko o jakiejś odmianie STAGa 300 i w sumie na tym się skończyło.

Jakie wtryskiwacze zastosować?

Jest coś takiego jak podgrzewanie wtryskiwaczy żeby na LPG się szybciej przełączył?

Chciałbym mieć jakieś rozeznanie zanim podjadę do kogoś kto ewentualnie miałby tą instalację zamontować.

Z góry dziękuję 20.GIF

Napisano

Wjedź sobie tu Na pewno Ci doradzą i od razu poleca instalatora co to założy porządnie. Połowa sukcesu to odpowiednie składniki instalacji a druga połowa to instalator który to montuje i wyreguluje na trasie smile.gif

Pewnie polecą Ci

Stag 300+ lub premium,

wtryskiwacze Hana 2000

i jakiś reduktor odpowiedni do mocy auta.

Napisano

> Witam!

> Wypadłem trochę z tej branży i już nie jestem na czasie a potrzebuję zagazować Hyundaia Santa Fe

> 2,7V6 189KM z 2007 roku.

ja mam w 3.0 R6 BMW STAGa 300, reduktor KME GOLD i najtańsze valteki. Przejechałem juz na tym 10kkm i jest super. Auto na gazie rozpędza się do 220km/h (z nawigacji). Kosztowało mnie to minimalnie ponad 2000zł i jestem zadowolony zlosnik.gif

Napisano

popraw linka

Pozdro smile.gif

Napisano

Ja w Millenii 2.5 V6 z 2002 roku mam Stag 300+, wtryski MagicJet i reduktor Zavolli - jeżdżę na tym prawie 2 lata i jest ok

Napisano

> ja mam w 3.0 R6 BMW STAGa 300, reduktor KME GOLD i najtańsze valteki. Przejechałem juz na tym 10kkm

> i jest super. Auto na gazie rozpędza się do 220km/h (z nawigacji). Kosztowało mnie to

> minimalnie ponad 2000zł i jestem zadowolony

Z ciekawości... gdzie tak tanio zagazowałeś R6? Jak pytałem to najtaniej proponowali mi KME na MagicJetach za 3k PLN.

Napisano

> Z ciekawości... gdzie tak tanio zagazowałeś R6? Jak pytałem to najtaniej proponowali mi KME na

> MagicJetach za 3k PLN.

Jeśli dobrze pamiętam, to Kolega miał tam wcześniej mieszalnik.

Napisano

> Jeśli dobrze pamiętam, to Kolega miał tam wcześniej mieszalnik.

tak miałem , więc tył i miedź mi odpadła, gazowałem w Krakowie, gazujemy.pl

Napisano
  • Autor

> Z ciekawości... gdzie tak tanio zagazowałeś R6? Jak pytałem to najtaniej proponowali mi KME na

> MagicJetach za 3k PLN.

ja dzis znalazlem zaklad gdzie za 2600 mają instalację do V6 na valtekach i na arcticu z butlą ok 55l.

po moich sugestiach zmiany reduktora na magic III, wtryski hana zielone i butlę zewnętrzną 80l cena wzrosła do 3500 zlosnik.gif

Napisano

> ja dzis znalazlem zaklad gdzie za 2600 mają instalację do V6 na valtekach i na arcticu z butlą ok

> 55l.

> po moich sugestiach zmiany reduktora na magic III, wtryski hana zielone i butlę zewnętrzną 80l cena

> wzrosła do 3500

Zarówno dla Artica, jak i Magica III spotyka się sporo negatywnych opinii.

Dla przykładu Artic nie wyrabia się w aucie 4-cyl 2.0 ~130KM, Magic z kolei pusza bąki z gazu do układu chłodzenia, co może być dla silnika bardzo niekorzystne.

Słyszałem, że całkiem przyzwoite są reduktory Europegas. Jest wersja nawet do 280 KM, więc coś powinieneś dopasować.

Napisano

> ja mam w 3.0 R6 BMW STAGa 300, reduktor KME GOLD i najtańsze valteki. Przejechałem juz na tym 10kkm

> i jest super. Auto na gazie rozpędza się do 220km/h (z nawigacji). Kosztowało mnie to

> minimalnie ponad 2000zł i jestem zadowolony

ile tam masz sond?

podejrzewam, że silnik w tym santa fe jest bardziej wymagający i walteki po 10kkm będą na tyle rozkalibrowane, że zacznie sypać błędami

Napisano

Ja trzeci rok jeżdżę na BRC Sequent56 bez problemu.

Ostatnio tylko czasami mi potrafi zgubić zapłon przy ruszaniu z niskich obrotów ale to zależy gdzie zatankuje chociaż mimo to chciałbym to wyregulować i sprawdzić czy wszystko ok ale nie znalazłem jeszcze kogoś wiarygodnego kto by się tym zajął.

Napisano

> ile tam masz sond?

> podejrzewam, że silnik w tym santa fe jest bardziej wymagający i walteki po 10kkm będą na tyle

> rozkalibrowane, że zacznie sypać błędami

1 sonda ale wtrysk benzynowy jest grupowy (po 3 wtryski naraz) co ponoć powoduje że wtryski mają gorzej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.