Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ustawienie zbieżności

Featured Replies

Napisano

jest jakiś patent, aby ustawić samemu zbieżność, czy bezwzględnie trza do laserowo-komputerowo magika?

Napisano

> jest jakiś patent, aby ustawić samemu zbieżność, czy bezwzględnie trza do laserowo-komputerowo

> magika?

na sznurki badź deski

Napisano
  • Autor

> na sznurki badź deski

sznurek / listwę / łatę od tylnej felgi do przedniej i patrzeć, czy ma prostą linię... dobrze kombinuję?

Napisano

> sznurek / listwę / łatę od tylnej felgi do przedniej i patrzeć, czy ma prostą linię... dobrze

> kombinuję?

dobrze kombinujesz ale to jest rozwiazanie raczej chwilowe bo tak na dluzsza mete to bym raczej proponowal ustawic zbierznosc bo nie zawsze ona powinna byc na 0 aby opon nie cielo. Porównując cene zbierzności do cen opon to chyba lepiej ustawić zbieżność niż wymieniać opony

Napisano
  • Autor

> dobrze kombinujesz ale to jest rozwiazanie raczej chwilowe bo tak na dluzsza mete to bym raczej

> proponowal ustawic zbierznosc bo nie zawsze ona powinna byc na 0 aby opon nie cielo.

> Porównując cene zbierzności do cen opon to chyba lepiej ustawić zbieżność niż wymieniać opony

generalnie tak, ale chcę ustawić zgrubnie, bo prawie nie da się jechać, potem podjadę do magika.

Napisano

witam z tego co pytalem na stacji diagnostycznej to koszt zbierznosci to 30 zl wiec jest sens by ustawiac domowymi sposobami zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> witam z tego co pytalem na stacji diagnostycznej to koszt zbierznosci to 30 zl wiec jest sens by

> ustawiac domowymi sposobami

przeca nie chodzi o kasę, tylko o zabawę i radość chrupania 893goodvibes.gif

Napisano

> witam z tego co pytalem na stacji diagnostycznej to koszt zbierznosci to 30 zl wiec jest sens by

chyba samo sprawdzenie, 60zł to minimum za ustawienie

Napisano

U nas kasują od 70 w góre, w zależności co będzie robione ok.gif

Trzeba się wybrać z nowym zawiasem ok.gif

Napisano

> U nas kasują od 70 w góre, w zależności co będzie robione

> Trzeba się wybrać z nowym zawiasem

ja na warsztacie u siebie w robocie ustawiam zbieżność ostatnio już po 80zł

Napisano

takie rzeczy to tylko w ERZe smile.gif

Generalnie od 70 - 120 zeta na warsztatach.... za 30 zeta to Mietkowi się nawet bramy nie chce otwierać

Napisano

> ja na warsztacie u siebie w robocie ustawiam zbieżność ostatnio już po 80zł

Cos drogo u Was na Śląsku....

U nas 50-60 max. W ASO 100

Napisano

> Cos drogo u Was na Śląsku....

> U nas 50-60 max. W ASO 100

nie wiem czy drogo, jeszcze niedawno było to 70zł,ale chyba przez podniesienie vat albo co,teraz najtaniej w sosnowcu znalazłem 80zł:P

Napisano

> nie wiem czy drogo, jeszcze niedawno było to 70zł,ale chyba przez podniesienie vat albo co,teraz

> najtaniej w sosnowcu znalazłem 80zł:P

u nmnie osobówki 70, dostawcze 90 w góre, pełna geometria przodu 120 w góre wink.gif ale dużo zależy czy pójdzie czy nie wink.gif

Napisano

120 to za cala geometrie a za zbierznosc na przyzadach powiedzial mi 30 zl bo nowa stacja i promocje maja

Napisano

> 120 to za cala geometrie a za zbierznosc na przyzadach powiedzial mi 30 zl bo nowa stacja i

> promocje maja

a czym się różni zbieżność od geometrii?

Napisano

> a czym się różni zbieżność od geometrii?

zbieżność to różnica pomiedzy dwoma kołami przednimi mierzona na osi pojazdu w poziomie

a do geometrii zalicza się zbieżność , kąt pochylenia jak również kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy, oraz ośowość kół przednich i tylnych

Napisano

> zbieżność to różnica pomiedzy dwoma kołami przednimi mierzona na osi pojazdu w poziomie

jedynka, siadaj grinser006.gif

Napisano

jak nie kumasz to wytłumaczę ci do końca a nie w skrócie

na wysokości osi pojazdu w poziomie w dwóch punktach oddalonych od środka o tą samą odległośc najczęściej na odległość felgi

Napisano

> zbieżność to różnica pomiedzy dwoma kołami przednimi mierzona na osi pojazdu w poziomie

> a do geometrii zalicza się zbieżność , kąt pochylenia jak również kąt wyprzedzenia sworznia

> zwrotnicy, oraz ośowość kół przednich i tylnych

a teraz przeczytaj to co napisałeś i odnieś to do CC/SC ( seryjne zawieszenie )

Napisano

> jak nie kumasz to wytłumaczę ci do końca a nie w skrócie

> na wysokości osi pojazdu w poziomie w dwóch punktach oddalonych od środka o tą samą odległośc

> najczęściej na odległość felgi

Kumam doskonale, zbieżność jest to różnica odległości pomiędzy przednimi a tylnymi punktami tarczy koła. A teraz przeczytaj swój pierwszy post i spróbuj go zrozumieć grinser006.gif bez spinek ok.gif

Napisano

> a teraz przeczytaj to co napisałeś i odnieś to do CC/SC ( seryjne zawieszenie )

INTER ale ty pytałeś jaka jest różnica między geometrią a zbieżnością

A SCiCC jak i innych samochodach w skrajnych przypadkach istnieje możliwość regulacji kąta pochylenia poprzez piłowanie otworów amorka bo to lepsze niż wymiana opon

Napisano

> Kumam doskonale, zbieżność jest to różnica odległości pomiędzy przednimi a tylnymi punktami tarczy

> koła. A teraz przeczytaj swój pierwszy post i spróbuj go zrozumieć bez spinek

następnym razem będę pisał odrazu dokładniej waytogo.gif

Napisano

> INTER ale ty pytałeś jaka jest różnica między geometrią a zbieżnością

Tak, ale rozmawiamy o tych właśnie samochodach gdzie zbieżność i geometria to to samo, nie ingerując w zmiany konstrukcyjne samochodu. Ja wiem jakie są różnice w pojęciach.

Napisano

> Ja wiem jakie są różnice w pojęciach.

to skończ pisać bzdury że zbieżność i geometria to to samo !!!! obojętnie w jakim samochodzie !! zbieżność to zbieżność a geometrie zostawmy w spokoju skoro nie ingerując w konstrukcje jest nieregulowana

Napisano

> to skończ pisać bzdury że zbieżność i geometria to to samo !!!! obojętnie w jakim samochodzie !!

> zbieżność to zbieżność a geometrie zostawmy w spokoju skoro nie ingerując w konstrukcje jest

> nieregulowana

ej, synku, nie krzycz na mnie bo się zamknę w sobie...

Napisano

> ej, synku, nie krzycz na mnie bo się zamknę w sobie...

wiem że dziś dzień ojca, ale nie mów do mnie synku bo nie jesteś moim ojcem wink.gif

Napisano

> wiem że dziś dzień ojca, ale nie mów do mnie synku bo nie jesteś moim ojcem

i całe szczęście, bo bym Cię prał i patrzył czy równo puchniesz grinser006.gif

Napisano

Myślę że to nie miejsce na takie dogadywanie trochę powagi i kultury przecież mamy pomagać ,wymieniać doświadczeniami a nie kłucić się IThankYou.gif

Szacunku wymagamy dla siebie - miejmy go dla innych .

Poziom wiedzy, wiek ,tytuł nie zawsze idą w parze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.