Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zielona karta

Featured Replies

Napisano

zastanawialem sie czy nie w dziale jakim typu turystyka... jakby co prosze o przeniesienie

kiedys dawali zielona karte czy teraz tez tak to dziala jak turystyzcznie np do czech czy na slowacje swoim prywatnym autem jade

Napisano

> zastanawialem sie czy nie w dziale jakim typu turystyka... jakby co prosze o przeniesienie

> kiedys dawali zielona karte czy teraz tez tak to dziala jak turystyzcznie np do czech czy na

> slowacje swoim prywatnym autem jade

w unii nie potrzebujesz... Twoje OC dziala tam.

Napisano

Do poruszania się po terytorium UE wystarczy OC, które masz.

Zielona karta jest Ci potrzebna jak jedziesz poza UE.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Zielona karta jest Ci potrzebna jak jedziesz poza UE.

Niestety w moim OC nie ma Zielonej Karty. Gdzie mogę ją dokupić i ile to może kosztować ??

Napisano

> Niestety w moim OC nie ma Zielonej Karty. Gdzie mogę ją dokupić i ile to może kosztować ??

Jedziesz poza UE? Zieloną kartę możesz otrzymać u swojego ubezpieczyciela. Większość ubezpieczycieli wydaje zieloną kartę bezpłatnie na żądanie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Niestety w moim OC nie ma Zielonej Karty. Gdzie mogę ją dokupić i ile to może kosztować ??

zglos sie do ubezpieczyciela. to jest poprostu kwit dodatkowy do polisy - nie powinien nic kosztowac.

Napisano

> zglos sie do ubezpieczyciela. to jest poprostu kwit dodatkowy do polisy - nie powinien nic

> kosztowac.

Po pierwsze nie każdy ubezpieczyciel wystawia Zieloną Kartę, po drugie nie zawsze jest za friko.

Napisano

> Po pierwsze nie każdy ubezpieczyciel wystawia Zieloną Kartę, po drugie nie zawsze jest za friko.

W MTU na ten przykład ZK kosztuje 15zł i trzeba ją wykupić razem z OC (nie ma możliwości późniejszego dokupienia)

Napisano

> Po pierwsze nie każdy ubezpieczyciel wystawia Zieloną Kartę, po drugie nie zawsze jest za friko.

Dokładnie. Przeniosłem się teraz do MTU, a tutaj zielonej karty nie ma bezpłatnej. Muszę sobie wykupić osobno, ale nie mam zielonego pojęcia jaka może być to kwota. A problem jest na tyle niecodzienny, że pierwszy z brzegu "multiagent" nie potrafił mi odpowiedzieć, mam go jeszcze raz odwiedzić

Napisano

no ok. szczegoly.

"dobrzy" ubezpieczyciele wystawiaja za free smile.gif

Napisano

...czy do Rumunii i Bułgarii muszę jeszcze wyrabiać Zielona Kartę?

Pozdrawiam

Napisano

> ...czy do Rumunii i Bułgarii muszę jeszcze wyrabiać Zielona Kartę?

Jakbyś kliknął w link, który dał kolega Spad to byś przeczytał wytłuszczonym tekstem, że do:

Quote:

Andora, Austria, Belgia, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Litwa, Łotwa, Malta, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Szwajcaria, Szwecja, Słowacja, Słowenia, Wielka Brytania, Włochy, Węgry, od 1.08.2007 r. także Bułgaria i Rumunia .

powyższych państw jedziesz na naszym OC.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Dokładnie, cała unia jest w ramach OC, ale już na przykład Ukraina już nie - potrzebna zielona karta

Napisano

dostałem od swojego ubezpieczyciela (Benefia) za free i praktycznie od ręki.

Fakt, że zanim mnie centrala odesłała do najbliższego agenta, pan sprawdził mój nr polisy i napisał, że otrzymam ją za darmo (mam pakiet OC, AC, pełny assistance i NW) więc nie wiem jak to jest w przypadku gdy ktoś ma np tylko OC u nich.

Napisano
  • Autor

> Tutaj wyjaśnienie.

konkret ok.gif

tx

Napisano

> Jakbyś kliknął w link, który dał kolega Spad to byś przeczytał wytłuszczonym tekstem, że do:

> Quote:

> Andora, Austria, Belgia, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja,

> Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Litwa, Łotwa, Malta, Niemcy, Norwegia, Polska,

> Portugalia, Szwajcaria, Szwecja, Słowacja, Słowenia, Wielka Brytania, Włochy, Węgry, od

> 1.08.2007 r. także Bułgaria i Rumunia .

> powyższych państw jedziesz na naszym OC.

> Pozdrawiam BAS

a mnie w Grecji policja prosiła o ZK spineyes.gif

może przeszło by nasze OC, ale że ZK miałem na wierzchu to grinser006.gif

ZK w Allianz i PZM dostałem za free od ręki ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.