Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ksenon w nowym aucie ... dopłata

Featured Replies

Napisano

> nawet

> Hmmm nie sadze, zeby to byla kwestia umiejetnosci

> U siebie za taka robote musieliby po prostu zaplacic klika razy wiecej

widziałem parę aut robionych w niemczech i facepalm%5B1%5D.gif

nie mówię że NIKT tam nie potrafi, ale myślę że potrafiących jest tam sporo mniej zlosnik.gif - wychodzą braki doświadczenia z ekstremalnych sytuacji biglaugh.gifwink.gif

Napisano

> widziałem parę aut robionych w niemczech i

może Turasy dłubali przy nich smile.gif a Polaczek kupił smile.gif

Napisano

> może Turasy dłubali przy nich a Polaczek kupił

Aż tak Cię boli to że w Polsce są jedni z najlepszych specjalistów zajmujących się odbudową zabytków?

Napisano

> strzelam że Ty nawet sufitu sam pomalować nie umiesz?

Pudło.

Za malowanie sufitów, stawianie ścian i inne takie drobiazgi nawet kiedyś mi płacili.

Napisano

> Przecież to "Polski Standard", czyli na oryginalnych, używanych, >fabrycznych częściach oznacza że

(...)

Trochę mylisz pojęcia. Jeśli ktoś robi fajny system audio bez podpięcia pod Can, który chodzi dużo lepiej od najlepszego fabrycznego to jest to druciarstwo? Dla Ciebie wszystko co nie jest fabryczne to drut? Ja osobiście nie mam warunków ani czasu z naciskiem na to pierwsze. Ale gdybym miał to bym sobie z przyjemnością podrutował trochę moje Subaru.

Napisano

> Trochę mylisz pojęcia. Jeśli ktoś robi fajny system audio

Czym innym jest system audio, który z założenia ma charakter akcesoryjny i nie dotyczy go problem homologacji. Jako audio możesz sobie zarówno wsadzić jamnika z bazaru, jak i zrobiony na zamówienie sprzęt Harman Kardon czy inny Bang & Olufsen i nikomu nic do tego.

Oświetlenie zewnętrzne to element podlegający homologacji i wykonanie go w standardzie "drutex-stodołex" powoduje, że auto nie powinno poruszać się po drogach publicznych.

Napisano

> Pudło.

> Za malowanie sufitów, stawianie ścian i inne takie drobiazgi nawet kiedyś mi płacili.

I nie uważasz tego za druciarstwo (tzn Twojego malowania)? Zakładam, że nie byłeś zawodowym malarzem...

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> I nie uważasz tego za druciarstwo (tzn Twojego malowania)?

Nie.

> Zakładam, że nie byłeś zawodowym malarzem...

Czy są jakieś przepisy i regulacje zamykające zawód malarza i wymagające szczególnych uprawnień ?

Sama robota malarska również nie wymaga homologacji, więc w czym problem ?

Odróżnij to, że są pewne rzeczy które mają określone wymagania i trzeba je spełnić. W zakresie wyposażenia akcesoryjnego samochodu rób co chcesz, ale w zakresie objętym homologacją nie drutuj oświetlenia, nie wycinaj katalizatora, nie zakładaj kół wystających poza obrys pojazdu - itp...

Napisano

> może Turasy dłubali przy nich a Polaczek kupił

nie nie, były to auta klasy wyższej które niemcy oddali do niemieckich serwisów na popularne u nich kiedyś tzw. "odświeżenie lakieru" - kazdy kto widział takie auto wie o co chodzi zlosnik2.gif

Napisano

> Aż tak Cię boli to że w Polsce są jedni z najlepszych specjalistów zajmujących się odbudową

> zabytków?

mnie to nie boli, u nas z trzech aut zrobi się jeden i wygląda jak nówka sztuka z fabryki... wink.gif Polak jest przecież najzdolniejszym kombinatorem na świecie... wink.gif

Napisano

> Jeśli ktoś robi fajny system audio bez podpięcia pod Can, który chodzi dużo

> lepiej od najlepszego fabrycznego to jest to druciarstwo?

Audio nie ma wpływu na bezpieczeństwo innych użytkowników dróg.

A pizgający wszędzie tylko nie na drogę zenoniarz to a i owszem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.