Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd poduszki, po demontażu fotela

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich przy demontażu fotela w celu naprawienia mechanizmu przesuwającego go rozłączałem polutowane kabelki.Polutowałem je tak samo po włożeniu fotela z powrotem, niestety jest ciągły błąd poduszki. Myślałem że połączenie kostki jest uszkodzone ale polutowałem i te kabelki i nic nie dało. Czy wystarczy ten błąd skasować ??

Napisano

nie odpinałeś aku?

no to wyskoczył.....

po skasowaniu już nie powinien wrócić

Napisano

> nie odpinałeś aku?

> no to wyskoczył.....

> po skasowaniu już nie powinien wrócić

E hmm.gif

Ja już kilka razy targałem te kostki na podłączonym aku (bo by mi radyjko nie grało) i po ponownym złączeniu wszystko wracało do normy wink.gif

Ja bym obstawiał że jednak coś ci nie styka, a jeśli masz całość polutowane na stałe to może zbieg okoliczności i odpięła ci się inna kostka ?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> nie odpinałeś aku?

> no to wyskoczył.....

Aku było odpinane przed rozłączaniem czego kolwiek.Tak to wyglądało:

dsc00025uv.jpg

A teraz polutowane i tak samo jest tylko usunięta została kostka(polutowane też).

I jest ciągły błąd i nie wiem co z tym fantem zrobić.Wcześniej znikał gdy się pojawaiał, teraz pokazuje się ciągle.A wszystko przed demontaż i montaż fotela pasażera.Może złe połączenie tych kabelków które już na zdjęciu łączone są domowymi sposobami, jednak nie wiem od czego one są.

Napisano

A to nie jest tak, że kostki nie stykają to na zegarach świeci się czerwona kontrolka a jak kostki zaczną stykać to kontrolka przestaje świecić bez kasowania błędu w kompie?

Napisano
  • Autor

> A to nie jest tak, że kostki nie stykają to na zegarach świeci się czerwona kontrolka a jak kostki

> zaczną stykać to kontrolka przestaje świecić bez kasowania błędu w kompie?

Owszem miałem tak wcześniej, potem kontrolka znikała, a teraz jest błąd ciągły i nie znika

Napisano

Mam parę pomysłów, ale zacznij od podpięcia autka pod FES.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> nie odpinałeś aku?

> no to wyskoczył.....

a co ma piernik do wiatraka? Jak nie masz przekręconej stacyjki to skąd komp ma wiedzieć, że poduszka jest odpięta, skoro nie działa?

Przy wymianie kierownicy nie odpinałem aku i żadnego błędu nie było 270751858-jezyk.gif

Napisano

> nie odpinałeś aku?

> no to wyskoczył.....

cośik Tomeczku pomieszałeś, powinien zniknąć po ponownym odpaleniu. aku nie trzeba odpinać.

Napisano

> Aku było odpinane przed rozłączaniem czego kolwiek.Tak to wyglądało:

> A teraz polutowane i tak samo jest tylko usunięta została kostka(polutowane też).

> I jest ciągły błąd i nie wiem co z tym fantem zrobić.Wcześniej znikał gdy się pojawaiał, teraz

> pokazuje się ciągle.A wszystko przed demontaż i montaż fotela pasażera.Może złe połączenie

> tych kabelków które już na zdjęciu łączone są domowymi sposobami, jednak nie wiem od czego one

> są.

jesteś 1000% pewien, że dobrze to polutowałeś i że każdy lut trzyma?

tam jeszcze powinny być kabelki od napinacza, nie zapomniałeś o nich?

Napisano
  • Autor

Tylko te kabelki co były, i co widać na zdjęciu, szczerze mówiąc nie wiem od czego one są.Tak starałem się i lutowałem z wielką precyzją, miał by ktoś wykaz kolorków jak muszą być połączone może coś mi się pomieszało yikes.gif?? mad.gif

Napisano

> jesteś 1000% pewien, że dobrze to polutowałeś i że każdy lut trzyma?

> tam jeszcze powinny być kabelki od napinacza, nie zapomniałeś o nich?

Od napinacza kabel też jest pod fotelem? Nigdy go nie widziałem, zawsze jak tam zaglądałem to dojrzałem tylko te od maty, poduszki i od czujnika zapięcia pasa.

Napisano

> Od napinacza kabel też jest pod fotelem? Nigdy go nie widziałem, zawsze jak tam zaglądałem to

> dojrzałem tylko te od maty, poduszki i od czujnika zapięcia pasa.

Napinacz jest w słupku, więc...

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Dziś zrobiłem trasę Poznań-Bydgoszcz i z powrotem i zauważyłem że błąd się na chwile kasował i znów wyskakiwał, ale przez większość czasu utrzymywał się failur:( Czy to taki zbieg okoliczności że przy demontażu i montażu fotela padła jakaś inna kostka tak na amen, czy jest to kwestia złego połączenia kabelków jak na zdjęciu ?

Napisano

podpiąłeś go pod FESa? żeby się nie okazało, że grzebiesz przy nie tym fotelu co trzeba ...(ja tak ostatnio zrobiłem)

skoro błąd zniknął na chwilkę, to znaczy że jednak coś nie kontaktuje. jak już się dowiesz, która to poducha, to wtedy będziesz lutował na nowo/czyścił kostki

ew. zawsze możesz pobawić się z obiema zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Macie racje.Kolega bamaj mi pomoże bo ma FES-A jest z Poznania i się z nim umówie i zobaczymy:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.