Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda na podłodze...

Featured Replies

Napisano

Trochę mnie tu nie było, więc jesli temat sie jakos niedawno przewijał to nie bić...

W SC po wczorajszych opadach woda stoi na podłodze - prawy tył. Pozostałe miejsca są ok, do tej pory czegos takiego nie było - wykładzina kiedyś była lekko wilgotna, ale teraz to masakra...

Ma ktos pomysł, którędy wleciało ?

Napisano

> Trochę mnie tu nie było, więc jesli temat sie jakos niedawno przewijał to nie bić...

> W SC po wczorajszych opadach woda stoi na podłodze - prawy tył. Pozostałe miejsca są ok, do tej

> pory czegos takiego nie było - wykładzina kiedyś była lekko wilgotna, ale teraz to masakra...

> Ma ktos pomysł, którędy wleciało ?

Miałem dokładnie tak samo ale w CCS - woda leciała przez uszczelkę tylnego prawego światła, leciała sobie prawą stroną pod tylną kanapą i spływała na podłogę smile.gif

Napisano

> Miałem dokładnie tak samo ale w CCS - woda leciała przez uszczelkę tylnego prawego światła, leciała

> sobie prawą stroną pod tylną kanapą i spływała na podłogę

A ma ktoś pomysł na wodę gromadzącą się w lewym przednim rogu auta, w miejscu na podstopnicę? Bo mnie już szlag trafia. Pacjent cc

Napisano
  • Autor

W sumie idąc tym tropem, to mam dziurkę tak z 20 cm nad lampą - ruda wyżarła już niestety - taśmexem niby prowizorycznie zaklejona, ale sie jakos mogło nalać... Myslałem, że w dół po nadkolu ew. woda bedzie lecieć, ale może być jak piszesz - znaczy scieka dalej...

dzieki 20.GIF

Napisano

> W sumie idąc tym tropem, to mam dziurkę tak z 20 cm nad lampą - ruda wyżarła już niestety -

> taśmexem niby prowizorycznie zaklejona, ale sie jakos mogło nalać... Myslałem, że w dół po

> nadkolu ew. woda bedzie lecieć, ale może być jak piszesz - znaczy scieka dalej...

> dzieki

Zerknij pod wykładzine w bagażniku - powinieneś widzieć ścieżke gdzie woda leciała pod kanape... Pozdrawiam smile.gif

Napisano

ja miałem łączenie blach pęknięte za deską rozdzielczą i tam powolutku się sączyło do podstopnicy. Musiałem odkręcić deske i potraktować to silikonem.

Napisano

Tak jak kolega pisze - ściana grodziowa, potem masz podszybie - może być przeżarte i też ścieka albo po prostu przy podstopnicy masz dziure - wystarczy nie wielka.. ja tak mialem i niestety podstopnica trzyma sie juz na 1 srubie, bo reszty nie ma i jest wspawana i zakonserwowana gruba blacha zlosnik.gif

Napisano

> Tak jak kolega pisze - ściana grodziowa, potem masz podszybie - może być przeżarte i też ścieka

> albo po prostu przy podstopnicy masz dziure - wystarczy nie wielka.. ja tak mialem i niestety

> podstopnica trzyma sie juz na 1 srubie, bo reszty nie ma i jest wspawana i zakonserwowana

> gruba blacha

Stawiam raczej na podszybie lub ścianę grodziową... Czy żeby ściągnąć deskę rozdzielczą muszę ściągać kierownicę?

Napisano

Możesz mi wskazać na tym (pożyczonym) zdjęciu w którym miejscu dokładnie miałeś to pęknięcie?

432389869cea459b.jpg

Napisano

całej kolumny nie, ale samą kierowajke tak + obudowe wink.gif tak to kiedys u mnie wygladalo jak z szarej na czarna przechodzilem :

foto000131.jpg

Napisano

a u mnie woda w bagazniku pod kolem zapasowym... pojechalem na myjnie, wyjechalem z myjni, biore sie za reczne pastowanie, siegam do bagaznika ( w kole mam szmatki) i widze duuuuzo wody....?

uszczelka bagaznika?

Napisano

> a u mnie woda w bagazniku pod kolem zapasowym... pojechalem na myjnie, wyjechalem z myjni, biore

> sie za reczne pastowanie, siegam do bagaznika ( w kole mam szmatki) i widze duuuuzo wody....?

> uszczelka bagaznika?

u mnie było podobnie, wymieniłem uszczelki lamp i było sucho ok.gif

Napisano

> u mnie było podobnie, wymieniłem uszczelki lamp i było sucho

Można zakupić same uszczelki od lamp?

Napisano

> Można zakupić same uszczelki od lamp?

ja kupowałem w aso - do sc musiałem chyba czekać ze 2 dni bo akurat były tylko na jedną stronę.

Napisano

Ja miałem w ogóle totalna masakrę, auto po dzwonku, tam gdzie czerwona linia było mikropęknięcie, jest tam oryginalna jakaś pasta, ale spawy się lekko rozeszły i się sączyło, tam, gdzie kółko zaznaczone jest zaślepka gumowa i nią mi też woda leciała do środka, tak samo ją osilikonowałem, a na deser leciała mi woda przez uszczelkę nagrzewnicy i też ją zakleiłem silikonem. Teraz suchutko.

432389869cea459b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

> Tak, sam przechodziłeś

dobra,dobra zlosnik.gif

Ignac mi pomagał walczyć grinser006.gif20.GIF

Tommmm - uszczelka lampa w SC, uszczelka szyby tylnej, albo ta kratka z klapka za zderzakiem - swoja droga nie wiem jak w SC, ale w CC jest jeszcze taki 'korek' w nece koła, ktory niby mial powodowac, ze woda miala odchodzic, a raczej robil tak, ze zbierala sie przy rdza zlosnik.gif wczesniej bylo takie luzne na silikonie, ale przy konserwacji podwozia - zrobilem z nim porzadek grinser006.gif

Napisano

> u mnie było podobnie, wymieniłem uszczelki lamp i było sucho

dziekuje, cenna uwaga, tymbardziej, ze lewa lampa jest peknieta;)

Napisano

Mi woda waliła przez otwór przez który lecą wiązki kabli z budy do drzwi.

Nie miałem tych harmonijek tylko takie zaślepki i tamtędy waliła dowa i było mokro w okolicach podstopnicy i wgl na dywaniku..

Napisano

> Mi woda waliła przez otwór przez który lecą wiązki kabli z budy do drzwi.

> Nie miałem tych harmonijek tylko takie zaślepki i tamtędy waliła dowa i było mokro w okolicach

> podstopnicy i wgl na dywaniku..

U mnie leje się chyba przez podszybie.

PS Orientujecie się może ile mnie zgolić blacharz za wymianę podszybia? I czy podszybie jest przykręcane, czy trzeba je wspawać?

Napisano

> U mnie leje się chyba przez podszybie.

> PS Orientujecie się może ile mnie zgolić blacharz za wymianę podszybia? I czy podszybie jest

> przykręcane, czy trzeba je wspawać?

spawane jest.

Napisano

> U mnie leje się chyba przez podszybie.

> PS Orientujecie się może ile mnie zgolić blacharz za wymianę podszybia? I czy podszybie jest

> przykręcane, czy trzeba je wspawać?

wymiana z lakierowaniem -400-500zł(cena trójmiejska) jest spawane

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.