Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koło zapasowe w sprayu

Featured Replies

Napisano

Wozi ktoś w bagażniku?

Jeżdżę na oponach 225/45/17 - jaki kupić?

Na opakowaniach podany jest rozmiar dla których można stosować, ale dotyczy to głównie felg 13/14/15 więc nie wiem czy taki zda egzamin. hmm.gif

Napisano

Ja wożę ale mam felgi 15. Słyszałem, że jest problem z usunięciem tego wynalazku z opony jak już go użyjesz.

Napisano

> Ja wożę ale mam felgi 15. Słyszałem, że jest problem z usunięciem tego wynalazku z opony jak już go

> użyjesz.

Bzdury.

Ja mam 19" felgi i dość szerokie opony, ale nie było problemu ze znalezieniem preparatu który by pasował.

Jak masz czujniki ciśnienia w oponach (większość nowych pojazdów ma), to warto dopilnować żeby preparat miał na opakowaniu napisane że "nie psuje czujników". Podobno i tak czujnik szlag trafia, ale przynajmniej możesz się denerwować że produkt był niezgodny z reklamą.

Napisano
  • Autor

> Bzdury.

> Ja mam 19" felgi i dość szerokie opony, ale nie było problemu ze znalezieniem preparatu który by

> pasował.

Wspomożesz mnie linkiem? smile.gif

Napisano

W ostatnim, lipcowym, dodatku do Auto Świata - poradniku - jest test sprayów do uszczelniania opon. Generalnie jest kicha, najlepiej wypadł środek Shella

Napisano

> Wozi ktoś w bagażniku?

Wożę, ale razem z kołem zapasowym zlosnik.gif

Kiedyś nie woziłem koła na krótkich dystansach (do 40km) aż do chwili kiedy złapałem kapcia o 1 w nocy 25 km od domu oink.gif Wysiadłem z samochodu z przeświadczeniem, że przetestuję ten "cudowny" spray zlosnik.gif Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłem przecięty przez felgę wentyl (swoja drogą był wymieniany pół roku wcześniej) hehe.gif Konieczny był telefon do przyjaciela ok.gif

Napisano

> Generalnie jest kicha, najlepiej wypadł środek Shella

Mnie kiedyś Fix-a-flat uszczelnił koło w którym siedział wielki gwóźdź wchodzący przez bieżnik i wychodzący boczną ścianą (od środka, więc nie widziałem). Kilka dni z nim jeździłem i w końcu pojechałem do wulkanizacji jak nakazują. Gość się nie mógł nadziwić że z takim kawałem żelastwa można było jeździć bez utraty powietrza. Niestety opona do kosza, bo była uszkodzona boczna ściana.

Napisano

> Wozi ktoś w bagażniku?

> Jeżdżę na oponach 225/45/17 - jaki kupić?

> Na opakowaniach podany jest rozmiar dla których można stosować, ale dotyczy to głównie felg

> 13/14/15 więc nie wiem czy taki zda egzamin.

w maździe mam 18 cali na 225 szerokości ... i fabrycznie jest taki glut plus kompresorek

w Maździe mam 18/45/235

Napisano

> Taki spray jest w stanie, po uszczelnieniu, napompować koło do odpowiedniego ciśnienia czy trzeba

> szukać kompresora?

Wystarcza na napompowanie koła do ciśnienia pozwalającego na dotoczenie się do warsztatu.

Napisano

nie sprawdza się, lepiej po prostu o tym zapomnieć.

Napisano
  • Autor

> nie sprawdza się, lepiej po prostu o tym zapomnieć.

Mam inne zdanie na ten temat.

Poza tym nie pytam o to czy działa, ale czy pierwszy lepszy pojemnik wystarczy do załatania opony w rozmiarze 225/45/17.

Napisano

Jako dodatek - można to wozić.

Jako jedyne zabezpieczenie - bałbym się.

Mam 16" i 17" - spray pod nie się znalazł.

Ja osobiście wożę NAPOMPOWANE koło zapasowe, spray i numer do assistance hehe.gif

Napisano

> Ja osobiście wożę NAPOMPOWANE koło zapasowe, spray i numer do assistance

Przebijam oprócz wyżej wymienionych mam pompkę nożną i kompresorek z zestawu naprawczego Skody grinser006.gif

Napisano

> Mam inne zdanie na ten temat.

Obawiam się, że życie boleśnie zweryfikuje Twój optymizm...

> Poza tym nie pytam o to czy działa, ale czy pierwszy lepszy pojemnik wystarczy do załatania opony w

> rozmiarze 225/45/17.

... gdyż na tym rozmiarze 9 na 10 strzałów w naszym pięknym kraju to będzie opona rozpruta, a nie gwózdek powodujący upływ powietrza.

A rozprutą oponę to se możesz śprajem łatać...

Napisano

Witam serdecznie.

> Wozi ktoś w bagażniku?

Może nie w bagażniku ale z konieczności wożę.

Holts 500ml.

> Na opakowaniach podany jest rozmiar dla których można stosować, ale dotyczy to głównie felg

Nie miałem okazji sprawdzić ale i tak nie mam innego wyjścia.

Pozdrawiam.

Napisano

> Wozi ktoś w bagażniku?

kup dwa ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.