Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o negocjację cen - Qashqai VS. ASX

Featured Replies

Napisano

Po paru tygodniach przymiarek teść dalej nie może się zdecydować, co zakupić.

Oba pojazdy są OK, oba silniki jeźdżą podobnie, w Nissanie jest łańcuch, to pewien plus, palą podobnie, przyspieszają też, mają zbliżone wyposażenie za zbliżoną cenę.

Pewnie padnie na tańszego - szukamy wersji podstawowej, benzyna , 1.6 - jak najtaniej.

U którego da się bardziej urwać z ceny lub wynegocjować jakieś dodatki do standardu w stylu np. relingów, albo aluminiowych kół?

Napisano

> Po paru tygodniach przymiarek teść dalej nie może się zdecydować, co zakupić.

> Oba pojazdy są OK, oba silniki jeźdżą podobnie, w Nissanie jest łańcuch, to pewien plus, palą

> podobnie, przyspieszają też, mają zbliżone wyposażenie za zbliżoną cenę.

> Pewnie padnie na tańszego - szukamy wersji podstawowej, benzyna , 1.6 - jak najtaniej.

> U którego da się bardziej urwać z ceny lub wynegocjować jakieś dodatki do standardu w stylu np.

> relingów, albo aluminiowych kół?

asx jest widocznie ciasniejszy w srodku

Napisano

> Oba pojazdy są OK, oba silniki jeźdżą podobnie, w Nissanie jest łańcuch, to pewien plus, palą

> Pewnie padnie na tańszego - szukamy wersji podstawowej, benzyna , 1.6 - jak najtaniej.

> U którego da się bardziej urwać z ceny lub wynegocjować jakieś dodatki do standardu w stylu np.

oba dobrze się sprzedają więc o rabat będzie ciężko, ale u nissana sądzę, że będzie większy

Napisano
  • Autor

> oba dobrze się sprzedają więc o rabat będzie ciężko, ale u nissana sądzę, że będzie większy

właśnie u Mitsu pytałem w dwóch salonach i żaden nie chce dać żadnego rabatu...

Napisano

zapominij o wersji z silnikiem 1.6

mam taki i w mieście pali jak smok

jak już benzyna to proponuję 2.0, skrzynia jeśli się nie mylę 6 biegowa

proponuje popatrzeć na używki, mi się udało kupić pół roczną nie bitą w takiej opcji jak szukacie

pzdr

Napisano
  • Autor

> zapominij o wersji z silnikiem 1.6

> mam taki i w mieście pali jak smok

> jak już benzyna to proponuję 2.0, skrzynia jeśli się nie mylę 6 biegowa

> proponuje popatrzeć na używki, mi się udało kupić pół roczną nie bitą w takiej opcji jak szukacie

> pzdr

mówisz o Nissanie czy ASX?

silnik i fakt zakupu nowego z salonu już przesądzony.

Auto będzie robić 5000 km rocznie, więc spalanie jest drugorzędne.

ma się nie psuć i być bezpieczne

Napisano

> właśnie u Mitsu pytałem w dwóch salonach i żaden nie chce dać żadnego rabatu...

pytalem o COLTA w Czestochowie to duzo zeszli z ceny, pewnie podobnie bedzie z ASX

Napisano

> mówisz o Nissanie czy ASX?

Nissan

> silnik i fakt zakupu nowego z salonu już przesądzony.

spalanie koło 11 do 12 w mieście, trasa autostradą to 8

za mojego pół rocznego zapłaciłem 10.000 mniej niż za nówkę w salonie, więc się opłaca smile.gif

> Auto będzie robić 5000 km rocznie, więc spalanie jest drugorzędne.

> ma się nie psuć i być bezpieczne

w sumie zrobiłem około 15.000 km i jestem zadowolony

Napisano

> asx jest widocznie ciasniejszy w srodku

Ale jest lepszym autem niz Nissan !

Cucesz kupic nowy ? Skontaktuj sie z jakims dealerem w Niemczech, na pewno beda skorsi do jego udzielenia.

Napisano

to troche inna klasa. ASX bardziej konkuruje z JUKE a nie QAŚKĄ.

a co do porównania

ASX 1.6 nie jedzie frown.gif a Nissan jest większy i pewnie trochę cięższy więc z 1.6 też nie będzie szału. Ale przynajmniej więcej miejsca będzie

Napisano

raz - 1.6 w ogóle nie jeździ

dwa - w nissanie dają rabat dla grup zawodowych i dzialalnosci gospodarczej (ok 10%) dla innych nie wiem

Napisano

> oba dobrze się sprzedają więc o rabat będzie ciężko, ale u nissana sądzę, że będzie większy

znajomy zanabył w tym roku quashkaia, wersja wypas (szklany dach, kamera, diesel mocny) w sumie dostał "naście" tys rabatu, co daje ok 10%.

mitsu daje duzo mniejsze (jesli wogole).

Napisano

> znajomy zanabył w tym roku quashkaia, wersja wypas (szklany dach, kamera, diesel mocny) w sumie

> dostał "naście" tys rabatu, co daje ok 10%.

> mitsu daje duzo mniejsze (jesli wogole).

quashkaj już jakiś czas jest na rynku, mitsu jest stosunkowo nowy. Ja bym brał Nissana, osobiście bardziej mi się podoba i tu walczyłbym o rabaty ok.gif

Napisano

To może Yeti ? 1,2 TSI będzie jeździł podobnie jak 1,6 wolnossak, a będzie tańszy w eksploatacji, a i cennik ciut niżej niż asx się zaczyna.

Napisano

> quashkaj już jakiś czas jest na rynku, mitsu jest stosunkowo nowy. Ja bym brał Nissana, osobiście

> bardziej mi się podoba i tu walczyłbym o rabaty

ano same plusy. do tego po liftingu jest mniej bezpłciowy niz przed smile.gif

Napisano

> znajomy zanabył w tym roku quashkaia, wersja wypas (szklany dach, kamera, diesel mocny) w sumie

> dostał "naście" tys rabatu, co daje ok 10%.

> mitsu daje duzo mniejsze (jesli wogole).

to sie widac pozmienialo w nissanie. Znajomy kupowal jakos w zeszlym roku i negocjacje byly na smiesznym poziomie tj. alarm i dywaniki.

Auta schodzily na pniu a terminy dostepnosci byly na poziomie kilku miesiecy, dealerzy mowili prost o tym, ze nie maja problemow ze zbytem, w zwiazku z tym nie musza dawac rabatow, klient i tak sie znajdzie

Napisano

> to sie widac pozmienialo widac w nissanie.

Zmienilo sie wszedzie - kratki sie skonczyly.

Napisano

> właśnie u Mitsu pytałem w dwóch salonach i żaden nie chce dać żadnego rabatu...

to zapraszam do Lublina, zrobimy dobrą cenę zlosnik.gif

Napisano

> pytalem o COLTA w Czestochowie to duzo zeszli z ceny, pewnie podobnie bedzie z ASX

dużo ?? tzn ile bo na colcie jest tak śmieszna marża że nie ma za bardzo z czego schodzić

Napisano

Kaszkaj z 1.6 jedzie i to nawet całkiem przyjemnie. Co prawda nie jest to demon prędkości i przyspieszenia ale opinie, że w ogóle nie jedzie mnie rozbrajają. Jeśli chodzi o lakier to ja na swoim znalazłem ze trzy buble fabryczne pt. źle położony klar ale nie chce mi się z tym jechać do serwisu. Z uciążliwych usterek to wymiana kpl. amorów przy przebiegu 10000 km i kompletna kompromitacja serwisów na dolnym śląsku co twierdziły zaparcie, że wali klapa bagażnika a nie amorki. Co do ceny się nie wypowiadam bo miałem trochę inne warunki zakupu. PZDR

Napisano

> To może Yeti ? 1,2 TSI będzie jeździł podobnie jak 1,6 wolnossak, a będzie tańszy w eksploatacji, a

> i cennik ciut niżej niż asx się zaczyna.

Yeti ma ponoć zajebisty problem z rudą co wg mnie dyskwalifikuje ten samochód jako bezproblemowy.

Napisano

> Yeti ma ponoć zajebisty problem z rudą

?????

Auto jest na rynku od 2 lat.

Skody od czasów pierwszych fabii i octavii problemów z rdzą nie mają ? Czyżby Yetiego robili w fabrykach Dacii ??

Napisano

> ?????

> Auto jest na rynku od 2 lat.

> Skody od czasów pierwszych fabii i octavii problemów z rdzą nie mają ? Czyżby Yetiego robili w

> fabrykach Dacii ??

Nie wiem gdzie robią ale fakt na forum skody jest kilka osób które w yeti mają problemy z rudą, na ak jest user który ma rudą w roomsterze, także coś spierniczyli ostatnimi czasy

Napisano

> Nie wiem gdzie robią ale fakt na forum skody jest kilka osób które w yeti mają problemy z rudą, na

> ak jest user który ma rudą w roomsterze, także coś spierniczyli ostatnimi czasy

Ocynku prawie nie ma, a i lakier baaardzo oszczędnie kładziony we wszystkich Skodach obecnie produkowanych facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Ocynku prawie nie ma, a i lakier baaardzo oszczędnie kładziony we wszystkich Skodach obecnie

> produkowanych

To fakt. Moja Fabia I (rocznik 2005) jeszcze miała stary dobry lakier a i ocynk tez był ok.gif Po 5 latach ani śladu rdzy, nawet na progach i ma masce, gdzie były odpryski do gołej blachy i mimo to ruda nie chwyciła ok.gif Teraz lakier w Skodach* jest tak cienki, że zrywasz go paznokciem, a bąble wychodzą juz po roku crazy.gif

* - i nie tylko w Skodach. Tak oszczędzają teraz już chyba wszyscy producenci (a i ekologia też daje się we znaki, nie wolno już używać ołowiu). U siebie znalazłem ogniska rdzy na masce i progach po odpryskach lakieru. ASO umywa ręce - "uszkodzenie mechaniczne". To samo dzieje się w nowych Focusach. Zaprawki dają radę, ale coś czuję, że po 5 latach buda będzie wyglądać jak 10-letni Polonez sick.gif

Napisano

"nie myl obecnej skody z producentem pancernej fabi i octavi 1.

3 roomstery w firmie kolegi idą znowu na naprawę gwarancyjną bo spody aut całe rude konserwacja pozłaziła w wielu miejscach i robią na gwarancji, a lakier na autach jest chyba z plakatówek - od paznokci idą spore rysy.

A o yeti poczytaj w google - porażka z blacharką.

Napisano

> A o yeti poczytaj w google - porażka z blacharką.

E... tam. Jednostkowy przypadek.

Jak pogrzebiesz w necie to każda marka/model takie opinie zaliczy.

Napisano
  • Autor

> To może Yeti ? 1,2 TSI będzie jeździł podobnie jak 1,6 wolnossak, a będzie tańszy w eksploatacji, a

> i cennik ciut niżej niż asx się zaczyna.

Cennik ciut niżej, ale zobacz sobie wyposażenie. To jakiś żart.

Brak klimy czy radia w aucie za 60 kpln to dla mnie absurd.

Napisano

> Brak klimy czy radia w aucie za 60 kpln to dla mnie absurd.

Zapewniam Cię, że za 60k będzie i klima i radio.

Napisano
  • Autor

> Zapewniam Cię, że za 60k będzie i klima i radio.

OK, ale innymi słowy - jak sobie pododaję wszystko, co ma ASX, a nie ma Yeti, to cena wychodzi jakieś 12 kpln wyższa dla Skody.

Więc po co?

Pomijając wszystko inne, jestem też zwolennikiem teorii, która mówi, że silnik 1.2 jest dobry do Pandy, a nie do crossovera - jak nowoczesny i małopaląco-szybkozaiwaniający by nie był wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.